Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 26 Απρίλη 2024 - αριθ. φύλλου: 14489

50ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Πρώτο μεγάλο ραντεβού την Κυριακή στο Σκοπευτήριο Καισαριανής

Στις 8 μ.μ. θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ | Θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία του Χρήστου Λεοντή


ΣΕΛ.  17
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Σε απεργιακούς ρυθμούς τα σωματεία για την Πρωτομαγιά

Την Κυριακή ο αγώνας δρόμου προς τιμήν των 200 της Καισαριανής | Σήμερα η μεγάλη συναυλία στην Πάτρα από το Εργατικό Κέντρο


ΣΕΛ.  12   -   13

Λιμάνια - φρούρια, τσιφλίκι των ΑμερικανοΝΑΤΟικών

  • Υλοποιώντας την κατάπτυστη Συμφωνία για τις Βάσεις, ο αμερικανικός στρατός μετατρέπει σε ...ιδιοκτησία του τα λιμάνια όλης της χώρας για να φορτώνει και να ξεφορτώνει πολεμικό υλικό
  • Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων, που από κοινού έχουν μετατρέψει τη χώρα σε κομβικό ορμητήριο πολέμων και εγκλημάτων των ΝΑΤΟικών
  • Σε ετοιμότητα 24 ώρες το 24ωρο όλες οι λιμενικές υποδομές και σχέδια μετατροπής τους σε φρούρια για την εξυπηρέτηση των Αμερικανών
  • Εμπλοκή χωρίς σύνορα: Πολεμικό επεισόδιο για την «Υδρα» στην Ερυθρά, πυραύλους στη ...Γαλλία στέλνει η Ελλάδα

ΣΕΛ.  3   -   4

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ατζέντα ... σκόνης

Ποια είναι τα καυτά ζητήματα που κυριαρχούν στη ζωή του λαού και που πρέπει αντικειμενικά να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη;

Η κλιμάκωση της πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας στα σχέδια ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ στα ανοιχτά ιμπεριαλιστικά μέτωπα, στους πολέμους στην Ουκρανία και τη Μ. Ανατολή, οι φόβοι για γενικευμένη ανάφλεξη και οι επιπτώσεις της είναι το νούμερο ένα θέμα μπροστά και στις εκλογές.

Πρόκειται για τις στρατηγικές επιλογές της αστικής τάξης, στις οποίες στοιχίζονται η κυβέρνηση και όλα τα άλλα κόμματα. Το ΚΚΕ είναι η μοναδική δύναμη που αποκαλύπτει στον λαό τους κινδύνους, πρωτοστατώντας στην πάλη για να σταματήσει τώρα κάθε συμμετοχή στο μακελειό, κάθε στήριξη στους χασάπηδες της Μέσης Ανατολής, που συνεχίζουν τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, κάθε συμμετοχή στον πόλεμο της Ουκρανίας και στήριξη στο αντιδραστικό καθεστώς Ζελένσκι.

Η σφοδρή επίθεση στο εισόδημα, η ακρίβεια που εξανεμίζει τον μισθό στα μισά του μήνα. Κι εδώ, οι εργαζόμενοι μπορούν να είναι σίγουροι ότι η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της ετοιμάζονται για κλιμάκωση της επίθεσης, με τον «εμπλουτισμό» του Σύμφωνου Σταθερότητας, τα θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα, το στράγγισμα δηλαδή του λαού.

Ολα αυτά δηλαδή που δεν αμφισβητεί κανένα κόμμα, από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την Ελληνική Λύση και την Πλεύση Ελευθερίας. Ολοι εκτός από το ΚΚΕ.

Είναι επίσης οι συνέπειες από τη ζωή και τη δουλειά - λάστιχο, την «ευέλικτη» εργασία, τις απολύσεις, την ανασφάλεια που φέρνει η θωράκιση της ανταγωνιστικότητας, την οποία προωθούν η ΕΕ, τα κόμματα και οι κυβερνήσεις της. Οι χώροι δουλειάς - παγίδες θανάτου, με έναν νεκρό κάθε δεύτερη μέρα, όπως συμβαίνει τις τελευταίες βδομάδες, είναι ένας ακόμα αδιάψευστος μάρτυρας ότι οι εργαζόμενοι πληρώνουν με τη ζωή τους την ανάπτυξη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Η εμπορευματοποίηση της Υγείας με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και οι δραματικές της επιπτώσεις στη ζωή των εργαζομένων, που καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, «καίει» επίσης τα λαϊκά νοικοκυριά. Αντίστοιχα και στην Παιδεία.

Και ενώ όλα τα παραπάνω φέρνουν σε διαρκή «ασφυξία» τους εργαζόμενους και τη νεολαία, η ομοφωνία της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων είναι εκκωφαντική, προδίδοντας τη στρατηγική τους σύμπλευση σ' αυτά που έχει ανάγκη το κεφάλαιο, κλιμακώνοντας την ολομέτωπη επίθεση στον λαό.

Γι' αυτό η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και οι άλλοι σηκώνουν σκόνη με τους ψευτοκαβγάδες τους για οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτά που βασανίζουν πραγματικά τον λαό.

Προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν προεκλογικά από τα πραγματικά κριτήρια ψήφου, κάνοντας θέμα της αντιπαράθεσης άλλοτε τις «κρουαζιέρες» και τα μαργαριτάρια του Κασσελάκη, άλλοτε την Ολυμπιακή Φλόγα (!) και τη «μη προβλεπόμενη» συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών στη λαμπαδηδρομία, κι άλλοτε τα γρονθοκοπήματα στη Βουλή, με πρωταγωνιστές γνωστά φασιστικά στοιχεία, που το αστικό πολιτικό σύστημα υποθάλπει ως εφεδρεία του.

Ομως, αυτή η προκλητική προσπάθεια αποπροσανατολισμού είναι ταυτόχρονα και κριτήριο ψήφου. Για να καταψηφιστούν οι πρωταγωνιστές της αντιλαϊκής επίθεσης και της «ατζέντας κουκουλώματος», τόσο η κυβέρνηση, όσο και τα κόμματα της «συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης» στην κυβέρνηση και στην ΕΕ: Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Ελληνική Λύση και οι άλλοι.

Με ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ να δοθεί απάντηση σε αυτήν την αποκρουστική «αντιπαράθεση», να μη χαριστούν οι εργαζόμενοι στα κόμματα που από τη μια τους τσακίζουν και από την άλλη καλλιεργούν τη σύγχυση για να στραφεί η προσοχή σε οτιδήποτε δεν θίγει την πολιτική τους και τα κέρδη των ομίλων.

Με ισχυρό το ΚΚΕ μπορεί να συναντηθεί η γνήσια λαϊκή αγωνία με την πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, φωτίζοντας την πραγματική διέξοδο με πυξίδα τις σύγχρονες ανάγκες του λαού, την πάλη ενάντια στο κεφάλαιο και την πολιτική του.


RIZOSPASTIS

RIZOSPASTIS

RIZOSPASTIS

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΕ ΚΑΝΑΔΑ ΚΑΙ ΗΠΑ
Οσοι παίρνουν δύναμη από τους αγώνες στην Ελλάδα μία επιλογή έχουν: Να δυναμώσουν το ΚΚΕ!

Σε συγκέντρωση της Λέσχης Φίλων του ΚΚΕ στο Τορόντο μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ | Στις ΗΠΑ συνεχίζεται η επίσκεψη


ΣΕΛ.  6   -   7


ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Αυλαία με αισχρό «ξέπλυμα» του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ

Κατάπτυστο ψήφισμα στην τελευταία συνεδρίαση | Καταψήφισε το ΚΚΕ, «καπνός» έγιναν οι ευρωβουλευτές των άλλων κομμάτων


ΣΕΛ.  9
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Σήμερα η συγκέντρωση αλληλεγγύης στους φοιτητές των ΗΠΑ

Στις 6 μ.μ. στο Πάρκο Ελευθερίας και πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία


ΣΕΛ.  19
ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
Ψαρεύουν ψήφους στα θολά νερά του φασιστικού βούρκου

ΣΕΛ.  5
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο για τον «Δικαστικό Χάρτη»

ΣΕΛ.  10
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΘΗΝΑΣ
Καταγγέλλει το εισπρακτικό σαφάρι της δημοτικής αρχής

ΣΕΛ.  16

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ