Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 16 Ιούλη 2024 - αριθ. φύλλου: 14543

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΝΤ. ΤΡΑΜΠ
ΚΚΕ: Η όξυνση των αντιθέσεων του συστήματος προμηνύει νέα δεινά για τους λαούς

Nα ενισχυθεί η εγρήγορση και η λαϊκή πάλη


ΣΕΛ.  5
ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ
Να αποσυρθεί το αντιδραστικό νομοσχέδιο απαιτούν δεκάδες σωματεία και φορείς

Συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο υπουργείο Υγείας


ΣΕΛ.  10   -   11

Ολοι στους δρόμους ενάντια στο νέο έγκλημα, να παρθούν πίσω οι απολύσεις!

Αύριο Τετάρτη η μεγάλη γενική απεργία στη Λοκρίδα. Συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην πύλη του εργοστασίου στη Λάρυμνα | Απεργούν εργαζόμενοι, κατεβάζουν ρολά οι επαγγελματίες, στους δρόμους αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες

-- Επικίνδυνη η κυβέρνηση, απολύει και εμπαίζει τους εργαζόμενους. Ερημώνει όλη την περιοχή, κίνδυνος για Βιομηχανικό Ατύχημα Μεγάλης Εκτασης

-- «Στο πόδι» όλη η Λοκρίδα, ξεσηκώνεται κάθε χωριό

-- Εκτακτη συγκέντρωση σήμερα, στις 12 μ., στο υπουργείο Ενέργειας στην Αθήνα

-- «Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ δεν είναι μόνοι τους», διαμηνύουν εκατοντάδες σωματεία που αύριο θα διαδηλώσουν στη Λάρυμνα

-- ΚΚΕ: Πανστρατιά για να εκφραστεί ακόμα πιο αποφασιστικά η αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ


ΣΕΛ.  13   -   15

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
«Καμπάνα»

«Καμπάνα» πρέπει να χτυπήσουν για τον λαό οι αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον που συνυπέγραψε φαρδιά πλατιά και η κυβέρνηση της ΝΔ, αποφάσεις που φέρνουν τους λαούς ένα ακόμα μεγάλο βήμα πιο κοντά σε ένα γενικευμένο μακελειό για τα συμφέροντα των καπιταλιστών. Πόσο μάλλον που όπως δείχνει και η απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ, οι ανταγωνισμοί οξύνονται μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο, με τους λαούς να καλούνται να «πληρώσουν το μάρμαρο».

Δείχνοντας πιο ξεκάθαρα από κάθε άλλη φορά τον «στρατηγικό ανταγωνισμό» - την πάλη για την πρωτοκαθεδρία στο ιμπεριαλιστικό σύστημα - με το υπό διαμόρφωση ευρασιατικό στρατόπεδο, στην πρόσφατη Σύνοδό του το ΝΑΤΟ αποφάσισε να ρίξει παραπέρα «λάδι στη φωτιά» του πολέμου με αποφάσεις για παράδοση δεκάδων F-16 στην Ουκρανία, αναπτύσσοντας αμερικανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στο έδαφος της Γερμανίας, αλλά και στέλνοντας άλλο ένα πακέτο τουλάχιστον 40 δισ. στην κυβέρνηση Ζελένσκι.

Πρόκειται επί της ουσίας για προαναγγελία επέκτασης του πολέμου, με την ελληνική κυβέρνηση να πρωτοστατεί στα ΝΑΤΟικά σχέδια, συνυπογράφοντας με τις «συμμάχους» Βουλγαρία και Ρουμανία τη δημιουργία «στρατιωτικού διαδρόμου κινητικότητας» ως την καρδιά του πολέμου. Και αυτές οι υποδομές, μαζί με το «στρατηγικής σημασίας για το ΝΑΤΟ» λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και τις δεκάδες άλλες υποδομές πανελλαδικά που παραδόθηκαν με τις συμφωνίες των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στις ΗΠΑ και συνεχώς αναβαθμίζονται, βάζουν τον λαό μας στο στόχαστρο των αντίπαλων ιμπεριαλιστικών κέντρων με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Την ίδια ώρα ο λαός θα συνεχίσει να ματώνει άγρια για τους πολεμικούς σκοπούς, την πολεμική βιομηχανία και συνολικά τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Δεν φτάνει που οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα έχουν δώσει πάνω από 21 δισ. για τους ΝΑΤΟικούς σκοπούς τα τελευταία τρία χρόνια, ο πρωθυπουργός δήλωνε από την Ουάσιγκτον προκλητικά πως πρέπει να αυξηθεί παραπέρα η ΝΑΤΟική «νόρμα» των εξοπλισμών στο 2,5% του ΑΕΠ!

Ενώ καμάρωνε που φέτος ο λαός θα ματώσει για να φτάσει η χώρα να πληρώνει το 3% του ΑΕΠ, «συμβάλλοντας στις συνολικές δυνατότητες της Συμμαχίας». Τις δυνατότητες δηλαδή του ιμπεριαλιστικού οργανισμού να προστατεύει τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα, όπως συνέβη ξανά με το νέο πολεμικό επεισόδιο που είχε την Κυριακή η φρεγάτα «Ψαρά» στην Ερυθρά Θάλασσα, που η κυβέρνηση έχει στείλει «στο στόμα του λύκου».

Eνα μεγάλο ψέμα αποδεικνύονται και τα περί «ασφάλειας» και «ασπίδας» που δημιουργούν τάχα τα ΝΑΤΟικά σχέδια: Από τα Ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό, όπου όπως έδειξε η συνάντηση με τον Ερντογάν στρώνεται έδαφος «επώδυνων διευθετήσεων», αναγνώρισης της κατοχής και διχοτόμησης της Κύπρου, έως τις «αντεγκλήσεις» για το ποιος παραβιάζει τις προβλέψεις της ΝΑΤΟικής Συμφωνίας των Πρεσπών, επιβεβαιώνεται ότι οι ευρωατλαντικοί σχεδιασμοί δημιουργούν ναρκοπέδιο μεγάλων κινδύνων για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, για την ειρήνη και την ασφάλεια των λαών.

Απ' όλες τις μεριές επιβεβαιώνεται ότι δεν χωράει κανένας εφησυχασμός για τον ελληνικό λαό: Αντίθετα τώρα είναι ώρα εγρήγορσης, έντασης της πάλης απέναντι στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Να δυναμώσει η πάλη για να μην ματώσει άλλο ο λαός για τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, για να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιωτικοί που βρίσκονται σε αποστολές εκτός συνόρων, να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές.

Ο λαός έχει πείρα, μπορεί να δει πλέον πιο καθαρά ότι τίποτα δεν έχει να κερδίσει από την πολιτική της θανάσιμης εμπλοκής, την πολιτική που για τα κέρδη των ομίλων τον σέρνει σε πολεμοκάπηλα σχέδια και τον βάζει στο «στόχαστρο». Η ανάγκη του λαού για ζωή χωρίς ανασφάλεια, χωρίς κινδύνους, ανταγωνισμούς και σχέδια που μυρίζουν μπαρούτι, προϋποθέτει πάλη ενάντια σε αυτή την πολιτική, ρήξη με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, την «πολεμική οικονομία» του κεφαλαίου. Σημαίνει πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εκμετάλλευση, τον σάπιο καπιταλισμό που φέρνει μόνο συμφορές για τους λαούς όλου του κόσμου.


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ
Διεθνής αλληλεγγύη και πάλη, για να προχωρήσει η Κούβα απέναντι στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό
  • Πλούσιο πρόγραμμα με επαφές και συναντήσεις με την ηγεσία του ΚΚ Κούβας, της Ενωσης Νέων Κομμουνιστών, της Συνομοσπονδίας Εργαζομένων. Επίσκεψη και στο Κέντρο Φιντέλ Κάστρο Ρους
  • Δ. Κουτσούμπας: Σταθερά στο πλευρό του κουβανικού λαού το ΚΚΕ

ΣΕΛ.  6   -   8


ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ
ΝΑΤΟικός «διάδρομος» παραπέρα εμπλοκής και κινδύνων

ΣΕΛ.  4
ΚΚΕ
Κανένας εφησυχασμός, πάλη ενάντια στα επικίνδυνα ΝΑΤΟικά σχέδια

Δήλωση για την ενημέρωση από τον ΥΠΕΞ


ΣΕΛ.  4
ΤΙΜΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
Νέα ηλεκτροσόκ με αύξηση 200% σε μια βδομάδα

ΣΕΛ.  3
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Νέες σφαγές από το Ισραήλ, δεκάδες νεκροί σε καταυλισμούς εκτοπισμένων

ΣΕΛ.  24   -   25
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
«50 χρόνια από την επαναφορά της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας»

Την Παρασκευή 19 Ιούλη. Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ, Δ. Κουτσούμπας


ΣΕΛ.  3

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ