Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 11 Οχτώβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10198

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
Στοχεύει να επεκτείνει την κυριαρχία των μονοπωλίων στο εμπόριο

Η επέκταση του ωραρίου συμφέρει τα μονοπώλια που θα διευρύνουν την κυριαρχία τους στο εμπόριο. Οι εμποροϋπάλληλοι, οι αυτοαπασχολούμενοι να απορρίψουν την επέκταση και απελευθέρωση του ωραρίου. Με κοινό μέτωπο να αντιπαρατεθούν στους μεγαλεμπόρους και στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Οι ταξικές δυνάμεις καλούν πανελλαδική σύσκεψη στις 26 Οκτώβρη.


ΣΕΛ.  21

ΤΕΡΜΑ ΣΤΟ ΤΖΟΓΑΡΙΣΜΑ φέρτε πίσω όλα τα κλεμμένα

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για το θέμα της διασφάλισης και προστασίας των αποθεματικών των Tαμείων κατέθεσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα

  • Τη στιγμή που εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, ακόμα και δισεκατομμύρια από τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων «έχουν γίνει σκόνη» στα χρηματιστήρια, η κυβέρνηση, με μια νέα υπουργική απόφαση, δήθεν για τη «διαφανή και αποτελεσματική διαχείρισή τους», επιχειρεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, για το γεγονός ότι με βάση τους νόμους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, οι εισφορές των εργαζομένων πάνε για τη χρηματοδότηση των μεγάλων επιχειρήσεων και των τραπεζών.
  • Ηδη τα αποθεματικά των Ταμείων έχουν σε μεγάλο βαθμό εξανεμιστεί και οξύνεται το πρόβλημα της επιβίωσής τους, αναφέρεται στην Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό που κατέθεσε η Αλέκα Παπαρήγα, υπενθυμίζοντας τις απώλειες που υπήρξαν από το 1951 μέχρι το 1975, που υπολογίζονται σε 58 δισ. ευρώ, τις απώλειες από τα δομημένα ομόλογα και από την πτώση του χρηματιστηρίου το 1999-2002. Ολες οι κυβερνήσεις δεν κατέβαλαν στα ασφαλιστικά ταμεία τις υποχρεώσεις από θεσμοθετημένους πόρους, αλλά και από κρατικές εργοδοτικές εισφορές.

ΣΕΛ.  3

Eurokinissi

ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Δυναμικές κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις

Με δυναμικές κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις, φοιτητές και σπουδαστές διαδήλωσαν χτες διεκδικώντας ενιαία ανώτατη παιδεία δημόσια και δωρεάν, κόντρα στην πολιτική ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Γιάννενα, Αρτα και αλλού, φοιτητές και σπουδαστές με πολύμορφες κινητοποιήσεις απαίτησαν την κατάργηση του νόμου - πλαισίου και του νόμου για τα κολέγια, καθώς και τη μη εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας 36/05.


ΣΕΛ.  16


ΚΚΕ ΓΙΑ ΠΓΔΜ
Γεωγραφικό προσδιορισμό και εγγυήσεις

ΣΕΛ.  11
ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
Στέλνουν στόλο στη Σομαλία

ΣΕΛ.  10
ΕΒΕ
Κινητοποίηση στις 13 Οκτώβρη

ΣΕΛ.  14
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΟΕΚ
Πληρώνουν το «μάρμαρο» της κρίσης

ΣΕΛ.  3
ΚΟ ΡΙΟΥ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οχι στο «στρατόπεδο» συγκέντρωσης των προσφύγων

ΣΕΛ.  19

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ