Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2024 - αριθ. φύλλου: 14588

Ανοίγει σήμερα τις πύλες του για να γράψει Ιστορία!

Κορύφωση το Σάββατο 21 Σεπτέμβρη, με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση. Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, και θα χαιρετίσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θ. Κωτσαντής

  • Για τέσσερις μέρες η καρδιά της νεολαίας και του λαού της Αττικής θα χτυπάει στο μεγαλύτερο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς
  • «Γράφουμε Ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο - Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός!»

ΣΕΛ.  13   -   19

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ξεκινάμε!

Η «κόκκινη πολιτεία» είναι έτοιμη, οι πύλες ανοίγουν...

Το κεντρικό τετραήμερο του 50ού Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» από σήμερα είναι γεγονός! Η κορύφωσή του ξετυλίγεται, ξεκινάει να υποδέχεται τον λαό και τη νεολαία στο Πάρκο Τρίτση.

Από απόψε και μέχρι το Σάββατο η καρδιά μας, η καρδιά χιλιάδων κομμουνιστών και αγωνιστών, της εργατικής τάξης και του λαού της Αττικής, των παντοτινά νέων και πρωτοπόρων, θα χτυπάει εκεί, προσθέτοντας τις νέες σελίδες στην ιστορία της «μικρογραφίας του μέλλοντος» που έγινε θεσμός.

Είναι το 4ήμερο που παίρνει τη σκυτάλη μιας συγκλονιστικής 50ετίας, μιας πορείας στην οποία το Φεστιβάλ καθιερώθηκε ως αυτό που είναι σήμερα: Η κορυφαία πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση της χρονιάς!

Είναι εκεί που η νεολαία «συστήνεται» με το μέλλον. Εκεί που ο νέος εργάτης, ο φοιτητής και ο μαθητής, ο άνθρωπος του μόχθου ανοίγουν «βηματισμό», τραβούν την κουρτίνα και βλέπουν την προοπτική στον κόσμο που τους ανήκει, στην κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και πολέμους.

Εκεί λοιπόν αρχίζει απόψε η πιο ξεχωριστή στιγμή από όταν ξεκίνησε το ταξίδι του το Φεστιβάλ. Εκεί ανταμώνουν όλες οι γενιές, που έβαλαν τα θεμέλια και το καθιέρωσαν στη συνείδηση της νεολαίας και του λαού, μέσα στο διάβα του χρόνου.

Αλλά και που σε δύσκολους καιρούς κράτησαν «φωλιές νερού μέσα στις φλόγες», σηκώνοντας ακόμα ψηλότερα την κόκκινη σημαία, κόντρα στους αρνητικούς συσχετισμούς και στις Σειρήνες της υποταγής.

Η μεγάλη κατακόκκινη γιορτή «ανοίγει» λοιπόν από σήμερα, για να «ανασάνει» ο λαός ελπίδα και αισιοδοξία, ότι μπορεί να τα καταφέρει, μπορεί να βγει νικητής!

Αυτό θα εκπέμπει σε όλους τους τόνους το Πάρκο Τρίτση από σήμερα:

Οτι οι συσχετισμοί δεν είναι αναλλοίωτοι, ότι οι αγώνες μπορούν να δυναμώσουν, το κίνημα μπορεί να ανασυνταχθεί και να περάσει στην αντεπίθεση, βάζοντας στο στόχαστρο τον πραγματικό ένοχο: Την πολιτική των κυβερνήσεων, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και της ΕΕ, που τσακίζουν κάθε σύγχρονη ανάγκη και δικαίωμα, το να ζουν ο λαός και η νεολαία σύμφωνα με τις δυνατότητες της εποχής μας. Την πολιτική που σέρνει τον λαό στο μακελειό των ιμπεριαλιστικών πολέμων για τα συμφέροντα μιας χούφτας μεγάλων ομίλων.

Κάθε γωνιά του Φεστιβάλ «ζει και αναπνέει» με τη βεβαιότητα ότι ο λαός και τα παιδιά του μπορούν να τραβήξουν μπροστά, σε συμπόρευση με το πραγματικά σύγχρονο, την πολιτική και την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, σε σύγκρουση με την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική, που υπηρετεί και η ξεφτισμένη σοσιαλδημοκρατία.

Κάθε μέρα που περνάει, κάθε νέο αδιέξοδο που φέρνει στον λαό αυτό το σύστημα, όχι απλά προσθέτει αλλά πολλαπλασιάζει τους λόγους για να πυκνώσουν οι γραμμές του αγώνα, στον δρόμο που δείχνει το ΚΚΕ: Της ανατροπής του σάπιου και γερασμένου συστήματος και της οικοδόμησης της νέας κοινωνίας, του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, όπου ο λαός, με την εξουσία στα δικά του χέρια, θα απολαμβάνει τον πλούτο που παράγει. Θα ζει όπως του αξίζει, έξω από τις πολεμοκάπηλες ιμπεριαλιστικές συμμαχίες.

«Γράφουμε Ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο... Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός!»: Με αυτό το σύνθημα να αντηχεί δυνατά από σήμερα, στις εκδηλώσεις του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», ετοιμαζόμαστε να ζήσουμε μοναδικές στιγμές. Να μη λείψει κανείς!


Eurokinissi

ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ «MOTOR OIL» ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ
«Πάμε κι όπου βγει» το μεροκάματο στις «ναυαρχίδες» της κερδοφορίας

Το ΚΚΕ καταγγέλλει το νέο έγκλημα και ζητά να διαλευκανθούν πλήρως οι αιτίες | Πολλοί οι τραυματισμένοι εργάτες, αμείλικτα ερωτήματα για τις ευθύνες κράτους και εργοδοσίας


ΣΕΛ.  5

ΜΕ ΤΟΝ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ» 21 - 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
Ενθετη έκδοση για τα 50 χρόνια από τη νόμιμη επανέκδοση του «Ριζοσπάστη»


11 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π. ΦΥΣΣΑ
Συγκέντρωση σήμερα στις 5.30 μ.μ. στο Κερατσίνι

Καλούν σωματεία, φορείς, το ΕΚ Πειραιά και το Συντονιστικό Μαθητών


ΣΕΛ.  6
ΙΣΡΑΗΛ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ
Ενα βήμα πιο κοντά η επέκταση του πολέμου στον Λίβανο

ΣΕΛ.  26   -   27
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
118 δισ. ευρώ για τον πόλεμο στην Ουκρανία μέσα σε δυο χρόνια

ΣΕΛ.  25
«ΛΟΥΚΕΤΑ» ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
Συνεχίζουν τον αγώνα γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές

ΣΕΛ.  11
ΦΑΡΜΑΚΟ - ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ
Πάνω από 700 εκατ. από την τσέπη του λαού το 2023

ΣΕΛ.  8

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ