Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2003 - αριθ. φύλλου: 8716

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
Κυβερνητικό ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΑΦΑΡΙ με όμηρους τους ανέργους

Να βγει από το τέλμα των προεκλογικών δημοσκοπήσεων επιχειρεί εναγωνίως η κυβέρνηση και ξαναζεσταίνει τη γνωστή «σούπα» των μέτρων για την απασχόληση. Στο όνομα, όμως, δήθεν αντιμετώπισης της ανεργίας, εξασφαλίζει νέες επιδοτήσεις στους μεγαλοεργοδότες, μοιράζει μια θέση εργασίας σε δύο και τρεις εργαζόμενους, ανακυκλώνει την ανεργία με τα προγράμματα - ευκαιρίες απασχόλησης, κατάρτισης και επανακατάρτισης.

Η χτεσινή τετράωρη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και οι ανακοινώσεις που έγιναν επιβεβαιώνουν την εκτίμηση του ΚΚΕ πως «οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να τρέφουν αυταπάτες ότι η κυβέρνηση θα έρθει αρωγός τους και ότι θα θελήσει να αντιμετωπίσει στα σοβαρά το δικαίωμά τους στη δουλιά. Ομήρους τούς θέλει και μόνον. Ιδιαίτερα σε συνθήκες παρατεταμένης εκλογικής περιόδου».

Παρά το διαφημιστικό καταιγισμό μέτρων και προγραμμάτων, στην πράξη τα μέτρα που παίρνονται εξασφαλίζουν τη μείωση κατά 15% του «μη μισθολογικού κόστους»! Με αυτό το κριτήριο, αλλά και με κριτήριο το δικαίωμα για πλήρη σταθερή εργασία, με κατώτερο μισθό τα 1.100 ευρώ, οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιμετωπίσουν και το νέο εκλογικό σαφάρι της κυβέρνησης.


ΣΕΛ.  11

ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Για μισθούς και Ασφαλιστικό

Αντιμέτωπη μ' ένα νέο απεργιακό μπαράζ, βρίσκεται από τη Δευτέρα, 3 του Νοέμβρη, η κυβερνητική πολιτική. Οι γιατροί του ΙΚΑ και οι εκπαιδευτικοί, που αρχίζουν με 48ωρη τη Δευτέρα, το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων, που απεργούν την Τρίτη, και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, που συνεχίζουν και την Τετάρτη, όλοι - ακόμα κι όταν προβάλουν επιμέρους κλαδικά αιτήματα - βρίσκονται αντιμέτωποι με το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής, όπως αυτή εκφράζεται, τόσο στο Μισθολογικό, όσο και στο Ασφαλιστικό. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έχουν καλέσει τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία και να της δώσουν περιεχόμενο, που να αντιστοιχεί στις πραγματικές ανάγκες τους.


ΣΕΛ.  4,    12   -   13


ΗΠΑ
Συνεχίζουν τη δημιουργία μεταλλαγμένων ιών

Παρά τις σχετικές διεθνείς συνθήκες, οι ΗΠΑ συνεχίζουν τα πειράματα και τη δημιουργία γενετικά μεταλλαγμένων παθογόνων μικροοργανισμών


ΣΕΛ.  15
ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Εγκέλαδος και η κυβερνητική πολιτική

Την εγκατάλειψη και κοροϊδία των σεισμοπαθών της Λευκάδας κατήγγειλε χτες η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων του νησιού. Συλλαλητήριο διοργανώνεται την Τρίτη 4 Νοέμβρη


ΣΕΛ.  21
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Στη Βουλή τα προβλήματα των Ποντίων

Στη Βουλή έφεραν με Ερώτησή τους βουλευτές του ΚΚΕ τα σχετικά με την εγκατάσταση των Ποντίων στο Δήμο Αλεξανδρούπολης προβλήματα


ΣΕΛ.  3
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Μοιράζει χρήματα στους «έχοντες»

Σχεδόν 140 εκατομμύρια ευρώ θα μοιράσει η κυβέρνηση σε 36 επιχειρήσεις, μέσω του προγράμματος «οικονομικά κίνητρα για την ενίσχυση μεμονωμένων ιδιωτικών επενδύσεων»


ΣΕΛ.  18

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ