Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 29 Αυγούστου 2006 - αριθ. φύλλου: 9564

Βάλτε πλάτη για ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΕΝΟ στην επίθεση του κεφαλαίου

Με εντατικούς ρυθμούς οι προετοιμασίες για τη λαϊκή κινητοποίηση που διοργανώνουν στις 9 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ και η ΣΕΑ ΕΒΕ

  • Στις χτεσινές συναντήσεις του πρωθυπουργού με τη ΓΣΕΕ και το ΣΕΒ, ενόψει της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, για μια ακόμη φορά αναδείχτηκε η στρατηγική αντεργατική συμφωνία της κυβέρνησης, των μεγαλοβιομηχάνων και τα ψευτοαιτήματα της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας. Στο ίδιο μήκος κύματος και το ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του οποίου συναντήθηκε με εκπροσώπους των εμπόρων, των επαγγελματοβιοτεχνών και των κατασκευαστών.
  • «Καμιά αυταπάτη δεν επιτρέπεται. Η αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που υπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου δεν αλλάζει, ανατρέπεται», τονίζει σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή τις χτεσινές συναντήσεις κυβέρνησης - ΓΣΕΕ - ΣΕΒ, τις οποίες χαρακτηρίζει «κακοπαιγμένο θέατρο».
  • Οι εργαζόμενοι έχουν άμεσα δύο καλές ευκαιρίες να στείλουν τα δικά τους μηνύματα. Η πρώτη, με τη συμμετοχή τους στις 9 Σεπτέμβρη στο συλλαλητήριο με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Και η δεύτερη, στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στο δικομματισμό και τις πολιτικές του, δήλωσε ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά με τη ΝΑΣ.

ΣΕΛ.  6   -   7

Motion Team

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Πλημμύρα μετά την πυρκαγιά

Ενα ξαφνικό μπουρίνι λίγων λεπτών ήρθε χτες να ολοκληρώσει το καταστροφικό έργο της πυρκαγιάς στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής και να προαναγγείλει τις τεράστιες επιπτώσεις που θα βιώσουν οι κάτοικοι της περιοχής το φθινόπωρο και το χειμώνα, αν δεν υλοποιηθούν άμεσα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα, όπως ζήτησαν την περασμένη βδομάδα οι βουλευτές του ΚΚΕ, με Ερώτησή τους στη Βουλή. Παράλληλα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα συνήθη μέτρα - κοροϊδία για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων...


ΣΕΛ.  21


ΛΙΒΑΝΟΣ - ΙΣΡΑΗΛ
Εξομοιώνει θύτες με θύματα ο Ανάν...

Τη μέθοδο των ... «ίσων αποστάσεων» ακολούθησε ο Κόφι Ανάν, πρώτη μέρα της περιοδείας του στη Μέση Ανατολή, ενώ το Ισραήλ πυροβολεί «ό,τι κινείται» στα παλαιστινιακά εδάφη.


ΣΕΛ.  10   -   12
ΕΡΓΑΤΡΙΕΣ «ΣΕΞ ΦΟΡΜ»
Ενας αγώνας με γενικότερη σημασία

Συμπληρώνεται σήμερα ένας χρόνος από τη μέρα που οι εργάτριες της ΣΕΞ ΦΟΡΜ ξεκίνησαν, πέρσι το καλοκαίρι, έναν αγώνα - παρακαταθήκη για ολόκληρη την εργατική τάξη.


ΣΕΛ.  14   -   15
ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ «ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ»
Θυσία στο βωμό του κέρδους η δημόσια υγεία

Η εισαγωγή και κατανάλωση υποβαθμισμένων και ακατάλληλων κατεψυγμένων κρεάτων αποτελεί μια ακόμη επιβεβαίωση ότι η δημόσια υγεία θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους του κεφαλαίου, σημειώνει το ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  20

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ