Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 13 Οχτώβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9603

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΜΑΘΗΤΕΣ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Διευρύνεται το μέτωπο, κλιμακώνεται ο αγώνας για την Παιδεία

Συνέχιση της απεργίας για πέμπτη βδομάδα αποφάσισαν χτες οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ συνέχεια δίνουν και οι μαθητές στις καταλήψεις την επόμενη βδομάδα με συμμετοχή ολοένα και περισσότερων σχολείων. Είναι αναγκαίο να γίνει παλλαϊκή υπόθεση αυτός ο αγώνας.


ΣΕΛ.  16  -  17

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ η ψήφος στους αγωνιστικούς συνδυασμούς

Σήμερα και αύριο να «οργώσουμε» όλη την Ελλάδα, με τα ψηφοδέλτια της ΝΑΣ και των δημοτικών αγωνιστικών συνδυασμών στο χέρι να φτάσουμε παντού, σε κάθε λαϊκό σπίτι

Οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία που εργάζεται ή σπουδάζει, θέλουν δημάρχους και νομάρχες αγωνιστές και όχι διαχειριστές. Γι' αυτό και πρέπει να πάνε στην κάλπη με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους και με κριτήριο τις ανάγκες τους, ό,τι ανακουφίζει τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων. Να στείλουν ηχηρό μήνυμα αντίστασης και να καταδικάσουν τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τους εκπροσώπους τους στην Αυτοδιοίκηση, που είναι συνυπεύθυνοι και εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική. Να ενισχύσουν αποφασιστικά τους αγωνιστικούς συνδυασμούς τους οποίους στηρίζουν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση, η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις, που συσπειρώνουν αγωνιστές από «τα σπλάχνα» του λαού, «γνωρίζοντας πως η ψήφος τους θα χρησιμοποιηθεί, όπως τόνισε χθές σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, για να δυναμώσει το λαϊκό κίνημα», θα δώσει δύναμη, ελπίδα και προοπτική στους νέους αγώνες που έρχονται.


ΣΕΛ.  6   -   15

ΝΑΣ - «ΠΕΙΡΑΙΑΣ- ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»
Ελπιδοφόρο μήνυμα αγώνα και προοπτικής

Η μαχητική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΑΣ και του συνδυασμού «Πειραιάς - Αναγέννηση» χτες την πλατεία Κοραή έστειλε ελπιδοφόρο μήνυμα αγώνα και προοπτικής για την Κυριακή των εκλογών. Εργάτες της στεριάς και της θάλασσας, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, γυναίκες και νεολαίοι, από το πρώτο λιμάνι της χώρας, έδωσαν ηχηρή απάντηση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, διαδηλώνοντας την απόφασή τους να αντισταθούν και με την ψήφο τους ενισχύοντας τους αγωνιστικούς συνδυασμούς σε δήμο και νομαρχία.


ΣΕΛ.  8   -   9

Προσφορά

Ο Κωνσταντίνος Λέκκας από τις ΗΠΑ προσφέρει στο ΚΚΕ, για τις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές, 1.000 δολάρια.


ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ «902»
Συνέντευξη της Αλέκας Παπαρήγα

Σήμερα Παρασκευή, στις 9 το βράδυ, η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, συζητά με τους δημοσιογράφους Κώστα Αρβανίτη και Κώστα Καραχάλιο, για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.



ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ
Σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οι ευθύνες

Η τραγική εμπειρία των ανθρώπων του μόχθου από τις καταστροφικές πλημμύρες αποτελεί κριτήριο ψήφου καταδίκης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που φέρουν ακέραιες τις ευθύνες, ενώ απαιτείται και η αγωνιστική διεκδίκηση έργων και υποδομών για αντιπλημμυρική θωράκιση.


ΣΕΛ.  3
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Μηνυτήρια Αναφορά για τα «χημικά»

Μηνυτήρια Αναφορά για τη χρήση των χημικών κατέθεσε χτες αντιπροσωπεία της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης», ενώ ζητά να απαγορευτεί η χρήση τους και να τιμωρηθούν όσοι διατάζουν και «πνίγουν» διαδηλωτές.


ΣΕΛ.  19

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ