Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 10 Γενάρη 1997

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι ναυτεργάτες

Με μια νέα, μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση, που αρχίζει τα ξημερώματα της Δευτέρας, κλιμακώνουν τους αγώνες τους οι ναυτεργάτες, δίνοντας μαχητική απάντηση σε μια πολιτική που οδηγεί τη ναυτιλία στον αφελληνισμό και τους ίδιους στη "στεριά".


ΣΕΛ.  11

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
"ΝΟΜΙΜΟΦΡΟΣΥΝΗ"
διακηρύσσει η κυβέρνηση

Σε ρόλο ΟΗΕ αναγορεύονται οι ΗΠΑ και καθησυχάζονται για το καλοδεχούμενο των πρωτοβουλιών τους σε Κύπρο και Αιγαίο

Σε μια φάση ιδιαίτερα ανησυχητικών και κρίσιμων εξελίξεων, φαίνεται πως μπαίνουν τα λεγόμενα εθνικά ζητήματα και τα διάφορα ανοιχτά προβλήματα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Οι πρόσφατες, προκλητικές και ωμές επεμβάσεις των ΗΠΑ και άλλων ΝΑΤΟικών χωρών σε βάρος της Κύπρου, έλαβαν χτες, ως... απάντηση, από το στόμα του πρωθυπουργού, Κ. Σημίτη, δηλώσεις καθησυχασμού, ότι η ελληνική κυβέρνηση εμμένει στις "γνωστές θέσεις" και στην υποτελή πολιτική της. Μάλιστα, στα πλαίσια των καθησυχαστικών αυτών δηλώσεων, ο πρωθυπουργός άφησε σαφώς να εννοηθεί, ότι είναι καλοδεχούμενη η πρωτοβουλία των ΗΠΑ για το Κυπριακό και το Αιγαίο, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, να γίνουν αποδεκτές και οι αμερικανικές "ιδέες", που φέρνει ο Αμερικανός απεσταλμένος, Κ. Κάβανο.

"Με τις σημερινές δηλώσεις του, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Κ. Σημίτης κατάγγειλε την τουρκική επιθετικότητα, άφησε όμως στο απυρόβλητο τις ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ευρωπαϊκή Ενωση, που είναι οι πρώτοι υπεύθυνοι, αφού την ενθαρρύνουν και την ανέχονται, για να μπορούν, ως επιδιαιτητές, να επιβάλλουν τα σχέδιά τους στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου και του Αιγαίου".

Ο θόρυβος, για τον εξοπλισμό της Κύπρου, συνδέεται με τη δημιουργία προϋποθέσεων, για την προώθηση του αμερικανονατοϊκού σχεδίου διχοτόμησης της Κύπρου και του Αιγαίου και την παραπέρα εδραίωση της αμερικανικής επικυριαρχίας στην περιοχή, δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,μετά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Β. Λυσσαρίδη.


ΣΕΛ.  5   -   6

Μπαράζ δικαστικών διώξεων ενάντια σε αγρότες

Την ίδια στιγμή, που η κυβέρνηση στήνει τη φιέστα με το λεγόμενο Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής, αποκαλύπτεταικαι το πραγματικό, αντιδημοκρατικό, αυταρχικό της πρόσωπο απέναντι στους αγρότες, οι οποίοι αγωνίζονται. Ενα πρωτοφανές μπαράζ μεθοδευμένων δικαστικών διώξεων βρίσκεται σε εξέλιξη. Πάνω από 5.000 σε όλη τη χώρα είναι αυτοί που έχουν λάβει κλήση είτε να απολογηθούν, είτε να δικαστούν, για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις.

Οσο για το διήμερο συμβούλιο, ο υπουργός Γεωργίας ξεκαθάρισε χτες ότι είναι "όργανο συμβουλευτικό της κυβέρνησης, όπου κατατίθενται προτάσεις, αλλά δεν παίρνονται αποφάσεις" και ότι "την αγροτική πολιτική την αποφασίζει η κυβέρνηση που την ασκεί, βεβαίως"!


ΣΕΛ.  16   -   17


ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Θυσία στον Ταβουλάρη οι 1.700 εργαζόμενοι

Στην πλήρη ικανοποίηση των αξιώσεων Ταβουλάρη, για την απόλυση του συνόλου των εργαζομένων στην επιχείρηση, προχωρά η κυβέρνηση Σημίτη. Ο ιδιοκτήτης και των Ναυπηγείων Σύρου απαιτεί να βάλει στο χέρι τη μονάδα, απαλλαγμένη πλήρως από υποχρεώσεις και εργαζόμενους!


ΣΕΛ.  13
ΣΟΦΤΕΞ
Σε προσχεδιασμένο αδιέξοδο

Σε ομαδικές διαθεσιμότητες εργαζομένων προσανατολίζεται η ΣΟΦΤΕΞ, που οδηγείται σχεδιασμένα στην απαξίωση, προκειμένου να διευκολυνθεί το ξεπούλημά της. Και μεγαλοεκδοτικά συμφέροντα στη μέση. Αντιδρούν αγωνιστικά οι εργαζόμενοι


ΣΕΛ.  11
Στάση εργασίας στη "Χαλυβουργική"

Με στάση εργασίας σήμερα αντιδρούν οι εργαζόμενοι της "Χαλυβουργικής" στις νέες απολύσεις και διαθεσιμότητες. Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ


ΣΕΛ.  10
Τραπεζικά υπερκέρδη μέσω ... μισΘοδοσίας

Σύμβαση - σκάνδαλο ετοιμάζεται να υπογράψει το υπουργείο Οικονομικών για τη μισΘοδοσία των υπαλλήλων του. Θα γίνεται μέσω τραπεζών, οι οποίες θα πληρώνουν κάθε φορά το 15ήμερο με καθυστέρηση 7 ημερών. Στο μεσοδιάστημα, θα εκμεταλλεύονται και θα τζιράρουν, για λογαριασμό τους, πολλές δεκάδες δισεκατομμύρια δραχμές!


ΣΕΛ.  12
ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ
Συμφωνούν με τον ΕΣΔΚΝΑ οι νομάρχες

Στηρίζουν οι νομάρχες της Αττικής το σχεδιασμό του ΕΣΔΚΝΑ, για λειτουργία τριών Ολοκληρωμένων Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Απορριμμάτων. Μόνη παραφωνία, ο νομάρχης Ανατ. Αττικής που έκανε λόγο για εργοστάσιο καύσης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο νομάρχης Βοιωτίας "μιλά για τα πάντα"


ΣΕΛ.  14   -   15

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ