Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 16 Φλεβάρη 1999

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ο λαός καταψηφίζει τη Συνθήκη του Αμστερνταμ

Μεγάλη συγκέντρωση - διαδήλωση οργανώνει σήμερα η ΚΟΑ του ΚΚΕ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά) στις 6 το απόγευμα.Προσυγκεντρώσεις οργανώνονται στην πλατεία Βάθης (οι Δυτικές Αχτίδες), στο Μουσείο (οι Βόρειες Αχτίδες), στα Προπύλαια (οι Νότιες και Ανατολικές Αχτίδες) και στην πλατεία Κάνιγγος (η Α Αθήνας). Στο άγαλμα του Βενιζέλου στις 7 το απόγευμα καλεί η ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  3

ΓΚΑΓΚΣΤΕΡΙΚΗ ΑΠΑΓΩΓΗ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ
ΕΙΚΟΝΕΣ
ΝΤΡΟΠΗΣ
με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης

Αυτοπυρπολήθηκαν χτες δύο Κούρδοι έξω από τη Βουλή

  • Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την γκαγκστερική απαγωγή από την αστυνομία των Κούρδων της πλατείας Κουμουνδούρου. Η κυβερνητική αχρειότητα πρόβαλε και πάλι σε όλο το μεγαλείο της και καταγράφεται με την απόπειρα μεταφοράς των Κούρδων προσφύγων στο αχούρι του χώρου των "Λοιμωδών". Απαράδεκτη είναι η στάση της κυβέρνησης να αποσείσει τις ευθύνες της και να πετάξει το "μπαλάκι" στον λαό της περιοχής του "Λοιμωδών".
  • Το ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να εξασφαλίσει στους Κούρδους πρόσφυγες ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και παραμονής στην Ελλάδα και να παραιτηθεί αμέσως από κάθε τυχόν ενέργεια που στρέφεται κατά του κουρδικού λαού. Καλεί τους εργαζόμενους να συμπαρασταθούν στους Κούρδους και να απαιτήσουν από την κυβέρνηση τη λύση του τεράστιου πολιτικού και ηθικού προβλήματος, που η ίδια δημιούργησε.
  • Η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να παραμένει αδιάφορη για την τύχη ενός κατατρεγμένου ηγέτη, τόνισε σε δήλωσή του ο Ορ. Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Λόγοι ανθρωπισμού, αλλά και δημοκρατικής ευαισθησίας επιβάλλουν να παρθούν όλα τα μέτρα και να γίνουν όλες εκείνες οι διπλωματικές ενέργειες, που θα επιτρέψουν στον Αμπτουλάχ Οτσαλάν να βρει ένα σίγουρο καταφύγιο στην Ελλάδα ή σε άλλη χώρα.

ΣΕΛ.  6   -   7

Στα σκαριά η επέμβαση στο Κοσσυφοπέδιο

Με γρήγορους ρυθμούς προωθούν τα επεμβατικά και τυχοδιωκτικά σχέδιά τους, για το Κοσσυφοπέδιο, οι ΗΠΑ και οι Δυτικοευρωπαίοι εταίροι τους, παρά το γεγονός ότι οι συνομιλίες μεταξύ Σέρβων και Κοσσοβάρων Αλβανών στο Ραμπουγέ της Γαλλίας δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί και η ΝΟ Γιουγκοσλαβίας αρνείται κατηγορηματικά την παρουσία ξένων στρατευμάτων στο έδαφός της. Οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Βρετανίας "τα είπαν" και "τα συμφώνησαν" την περασμένη Κυριακή στο Παρίσι, ενώ οι στρατιώτες τους το μόνο που αναμένουν είναι το "πράσινο φως", για την απόβασή τους στην πιο ευαίσθητη περιοχή των Βαλκανίων... Εξάλλου, οι ΗΠΑ και η Βρετανία ανακοίνωσαν ότι μέσω της Θεσσαλονίκης θα προωθήσουν στην ΠΓΔΜ στρατεύματα και υλικό με προορισμό το Κοσσυφοπέδιο, είδηση που επιβεβαίωσε χτες και ο υπουργός Τύπου.


ΣΕΛ.  13


ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Ο διάλογος... άργησε 40 μέρες

Με δεδομένες τις κυβερνητικές εγκυκλίους για αυξήσεις πείνας στους συνταξιούχους, ο πρωθυπουργός... εδέησε να ορίσει συνάντηση μαζί τους για την Πέμπτη. Την ίδια μέρα οι Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ καλούν τους συνταξιούχους σε συγκέντρωση στις 10 π.μ. έξω από τη Βουλή


ΣΕΛ.  15
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
"Εμφραγμα" προκαλεί η κυβερνητική αδιαλλαξία

Με εξάωρες στάσεις εργασίας και αποχή από τις εφημερίες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας - Πειραιά και της Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, ενώ στο πλευρό τους βρίσκονται και οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί. Οι γιατροί του ΙΚΑ συνεχίζουν την πενθήμερη απεργία τους


ΣΕΛ.  24   -   25
"ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ"
Προτάσεις για το 35ωρο

Τη θέση για 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο, γενικευμένο και νομοθετικά κατοχυρωμένο, με αύξηση αποδοχών και έξι ένσημα για κάθε 5ήμερη βδομάδα, παρουσίασαν οι σύμβουλοι της ΔΑΣ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, βάσει μιας ολοκληρωμένης παρέμβασης στο θέμα της "Επιτροπής Πρωτοβουλίας για να αλλάξει η κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα"


ΣΕΛ.  16   -   17
ΑΓΡΟΤΕΣ
Ο αγώνας συνεχίζεται

Οι αγρότες γυρίζουν νικητές στα χωριά τους, αφού αντιπάλεψαν εκβιασμούς, τρομοκρατία, αστυνομοκρατία και κινητοποιήθηκε όλη η κυβέρνηση και η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και άλλες δυνάμεις, για να καθυποτάξουν την αγωνιζόμενη αγροτιά. Οι αγρότες έχουν επίγνωση ότι τα προβλήματα δε λύνονται μια κι έξω και τονίζουν ότι ο αγώνας συνεχίζεται


ΣΕΛ.  18   -   21
ΙΡΑΚ - ΗΠΑ
Αεροπορικές επιδρομές σε βορρά και νότο

Αλλεπάλληλα πλήγματα πραγματοποίησαν, χτες, αμερικανικά μαχητικά στο Βόρειο και στο Νότιο Ιράκ, με 5 άμαχους νεκρούς και 22 τραυματίες, σύμφωνα με τη Βαγδάτη


ΣΕΛ.  14

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ