Σελ. /35
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 15 Ιούνη 1999

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ 8,7% ΚΑΙ 3 ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

Χαμένο το ΠΑΣΟΚ, αλλά και η ΝΔ δεν εισπράττει τη φθορά του

  • Το ΠΑΣΟΚ,ο ΣΥΝ και η ΠΟΛΑΝ είναι τα πολιτικά κόμματα που παρουσίασαν αισθητή μείωση των ψήφων τους, τόσο σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 1994, όσο και με τις εθνικές εκλογές του 1996.
  • Η ΝΔ παρουσίασε μείωση σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του 1996 και μικρή αύξηση σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 1994. Αύξηση σε σχέση με τις εκλογές του 1996 παρουσίασε και το ΔΗΚΚΙ.
  • Το μοναδικό κόμμα που αύξησε αισθητά και τις ψήφους και τα ποσοστά του,τόσο σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 1994, όσο και σε σχέση με τις εκλογές του 1996, είναι το ΚΚΕ.

ΣΕΛ.  3,   5   -   8


Τα αναλυτικά εκλογικά αποτελέσματα σε όλους τους νομούς και τους δήμους της χώρας


ΣΕΛ.  10   -   21
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Δύσκολοι καιροί για την "κεντροαριστερά"

Οι Ευρωπαίοι ψηφοφόροι "ράπισαν" δυνατά, σχεδόν παντού, τους φορείς της "κεντροαριστεράς". Οι μοναδικοί φορείς που πραγματικά είχαν κέρδη, ήταν εκείνες οι δυνάμεις που πρόβαλλαν σθεναρή αντίσταση ενάντια στον πόλεμο, στην ανεργία και αγωνίστηκαν για τα προβλήματα των εργαζομένων σε όλη την Ευρώπη.


ΣΕΛ.  22
Βία και σύγχυση συνοδεύουν τη ΝΑΤΟική κατοχή

Σε κλίμα σύγχυσης, βίας, ανασφάλειας και αντιπαράθεσης εξελίσσονται η φάση αποχώρησης των γιουγκοσλαβικών δυνάμεων, η ανάπτυξη των ξένων δυνάμεων κατοχής στο Κόσσοβο και το πρώτο κύμα χιλιάδων Σέρβων Κοσσοβάρων προσφύγων. Τα θύματα της βίας έως χτες έφταναν τους δύο νεκρούς Σέρβους αστυνομικούς και τρεις Γερμανούς δημοσιογράφους... Η απόβαση των ΝΑΤΟικών συνεχίζεται στη Θεσσαλονίκη.


ΣΕΛ.  23   -   24
ΚΝΕ - "ΟΔΗΓΗΤΗΣ"
Ξεκινά το 25ο Φεστιβάλ

Με μια εκδήλωση αφιερωμένη στην ειρήνη, αύριο Τετάρτη, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης, όπου θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Σοφιανός, αρχίζουν οι αγωνιστικές και δημιουργικές συναντήσεις της ΚΝΕ με χιλιάδες νέους και νέες, στα πλαίσια του 25ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή".


ΣΕΛ.  29
ΒΕΛΓΙΟ
Κι άλλα προβλήματα...

Ενώ η δημόσια υγεία παραμένει ουσιαστικά απροστάτευτη, και νέα κρούσματα έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα, καθώς ο υπουργός Υγείας του Βελγίου αποφάσισε, χτες, να αποσυρθούν όλα τα προϊόντα της εταιρίας "Coca Cola" από την αγορά της χώρας


ΣΕΛ.  28

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ