Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 19 Ιούλη 2007 - αριθ. φύλλου: 9830

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ
Διεκδικούμε τα πάντα για τον εργαζόμενο
  • Το ΚΚΕ αποτελεί εγγύηση ότι βοηθά το λαό να προετοιμαστεί να αντιμετωπίσει μια καταιγίδα.
  • Να ανασταλούν όλα τα έργα που έχουν προκηρυχτεί σε περιοχές που καλύπτουν ελεύθερους χώρους.
  • Η χώρα έχει ανάγκη από την έρευνα που αφορά στην υγεία, στην πρόληψη, στην αντισεισμική θωράκιση, στις ιδιαιτερότητες ή ιδιομορφίες κατά περιοχή.

ΣΕΛ.  6   -   7

Ολοι σήμερα στις ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ κατά της εμπρηστικής πολιτικής ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Στις 8.00 μ.μ. στην Αθήνα στο Σύνταγμα, όπου θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με τους Β. Λέκκα, Δ. Τσακνή, Λ. Χαλκιά και στη Θεσσαλονίκη στο άγαλμα Βενιζέλου

  • Ολοι όσοι «αγανακτούν με την εμπρηστική πολιτική και τους δασοκτόνους νόμους», και «οργίζονται με τους καταπατητές», να δώσουν μαζικό και δυναμικό «παρών» στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της εμπρηστικής πολιτικής ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που διοργανώνει σήμερα το ΠΑΜΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
  • Συνεχίζουν τα μέτωπα της φωτιάς σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα, με στοιχεία της Πυροσβεστικής, φέτος από την 1η έως τις 17 Ιούλη εκδηλώθηκαν 1.452 πυρκαγιές, ενώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρσι είχαν ξεσπάσει 675 πυρκαγιές.
  • Χτες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιάς, παρουσίασε το Προεδρικό Διάταγμα για την Πάρνηθα, που δεν προστατεύει τον Εθνικό Δρυμό μετά την καταστροφική πυρκαγιά, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής συναντήθηκε με εκπροσώπους του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στον παλιό ιππόδρομο στο Φάληρο για την παράδοση προς κερδοσκοπία άλλων 200 στρεμμάτων αττικής γης.
  • «Στο δικομματικό καυγά, με τον οποίο κρύβεται η ουσία της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προστέθηκαν σήμερα και τα σενάρια περί εμπρηστών των δασών. Αποκρύπτεται το βάθος του θέματος: Οτι εμπρηστές των δασών είναι οι δασοκτόνοι νόμοι που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις που υπηρετούν την εμπορευματοποίηση της γης, δηλαδή η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ», αναφέρει σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΣΕΛ.  9   -   11

Eurokinissi

Από την 1η μέχρι τις 17 Ιούλη φέτος, εκδηλώθηκαν κατά μέσο όρο 85 πυρκαγιές τη μέρα! Χτες, τα πιο σοβαρά μέτωπα ήταν σε Κόρινθο (φωτ.), Αχαΐα, Ζάκυνθο και Μάνη.



ΚΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ολοήμερες πανεξορμήσεις στο λιμάνι

Ολοήμερες πανεξορμήσεις στο λιμάνι του Πειραιά αρχίζουν από τα ξημερώματα αυτής της Παρασκευής, 20 Ιούλη, οι δυνάμεις της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  3
ΙΚΑΡΙΑ
Στις διαθέσεις του κεφαλαίου

Οι κάτοικοι της Ικαρίας, όπως και συνολικά οι εργαζόμενοι, είναι τα θύματα της πολιτικής που μετατρέπει τις θαλάσσιες συγκοινωνίες σε τσιφλίκι των εφοπλιστών. Τεράστιες οι ελλείψεις και στον τομέα της Υγείας.


ΣΕΛ.  13
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Σε πρόωρες εκλογές προσανατολίζεται ο Αμπάς

Την πρόθεσή του να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές και προεδρικές εκλογές γνωστοποίησε, χτες, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος.


ΣΕΛ.  15
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Αεροπορική τραγωδία

Η μεγαλύτερη αεροπορική τραγωδία στην ιστορία της Βραζιλίας, αφού χάθηκαν τουλάχιστον 200 ανθρώπινες ζωές.


ΣΕΛ.  14

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ