Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9958

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δίμηνη καμπάνια για προστασία της Πάρνηθας και αντιπλημμυρικά έργα

Περιοδείες, εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και συναντήσεις με φορείς ξεκινούν τις επόμενες μέρες. Επιστημονική ημερίδα στα τέλη Φλεβάρη. Η καμπάνια πρέπει να γίνει ζήτημα του μαζικού λαϊκού κινήματος. Ανοιχτό κάλεσμα σε συνδικάτα, φορείς, συλλόγους, νεολαία, να πάρουν πρωτοβουλίες, να βγάλουν αποφάσεις, να στήσουν επιτροπές, να οργανώσουν εκδηλώσεις.


ΣΕΛ.  13

ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους
  • Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2008 παραδίδονται στο μεγάλο κεφάλαιο οι Σταθμοί Εμπορευματοκιβωτίων των Οργανισμών Λιμένων Πειραιά και Θεσσαλονίκης
  • Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν μαζί με όλο το λαό αποκλειστικά δημόσια λιμάνια

Τους αντιδραστικούς και βαθιά αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την παράδοση των λιμανιών της χώρας στο πολυεθνικό κεφάλαιο, σε συνέχεια της πολιτικής που εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ, παρουσίασε χτες ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας. Το ΚΚΕ καλεί σε ξεσηκωμό όχι μόνο τους εργαζόμενους στα λιμάνια, αλλά όλα τα λαϊκά στρώματα, γιατί, αν περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης, οι συνέπειες θα είναι οδυνηρές. Η εισαγωγή προϊόντων θα είναι εντελώς ανεξέλεγκτη και ο έλεγχος σ' αυτά εντελώς αδύνατος. Το κόστος θα αυξηθεί, η κατάσταση στη ναυτιλία, σε σχέση με την ασφάλεια και το κόστος της ακτοπλοΐας, θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο. Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να απορρίψουν συνολικά την πολιτική υπέρ της ιδιωτικοποίησης, κάθε μορφή της. Να διεκδικήσουν μαζί με όλο το λαό αποκλειστικά δημόσια λιμάνια.


ΣΕΛ.  15

ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πολύμορφη δράση ενάντια στην ακρίβεια

«Διεκδίκησε αυτά που σου ανήκουν - πολιτικοποίησε την πάλη σου», μ' αυτό το σύνθημα απευθύνεται στο λαό το ΚΚΕ. Μ' ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, που περιλαμβάνει εξορμήσεις, περιοδείες, πικετοφορίες κ.ά., οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στηλιτεύουν την ακρίβεια που ροκανίζει το ισχνό λαϊκό εισόδημα και συζητούν με τους εργαζόμενους, την ανάγκη συσπείρωσης και ανάπτυξης της πάλης στην κατεύθυνση διεκδίκησης μέτρων που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Κινητοποιήσεις ενάντια στην ακρίβεια που τρώει το λαϊκό εισόδημα, οργάνωσε χτες η Κομματική Οργάνωση Πειραιά (φωτ.).


ΣΕΛ.  9


ΠΑΜΕ
Αύριο οι συσκέψεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Συνεχίζονται οι εξορμήσεις - συζητήσεις με τους εργαζόμενους.


ΣΕΛ.  17
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΝΕΟΛΑΙΕΣ
Ας προχωρήσουμε για νέες επαναστατικές αλλαγές!

Στην Οχτωβριανή Επανάσταση και τη σημασία της ήταν αφιερωμένη η 6η Συνάντηση Ευρωπαϊκών Κομμουνιστικών Οργανώσεων Νεολαίας.


ΣΕΛ.  11
ΚΚΕ
Αντίθεση στον «Καποδίστρια 2»

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ.


ΣΕΛ.  3

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ