Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 27 Μάρτη 2008 - αριθ. φύλλου: 10034

ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Εξευτελιστικές αυξήσεις 1 ευρώ τη μέρα υπέγραψε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ

Υπέγραψαν οι ΓΣΕΕ - ΣΕΒ το αίσχος των 1,15 ευρώ αύξησης τη μέρα για το 2008 και 1 ευρώ για το 2009, καταδικάζοντας τους εργαζόμενους σε μισθούς πείνας και υλοποιώντας την πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με συνοδοιπόρο την ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που τώρα διαχωρίζει υποκριτικά τη θέση της.


ΣΕΛ.  18  -  19

ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ οι ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
  • Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ κατέθετε πρόταση μομφής, τα στελέχη του στη ΓΣΕΕ υπέγραφαν με τη ΔΑΚΕ και τον ΣΕΒ εξευτελιστική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
  • Αλλη πολιτική, φιλολαϊκή, σημαίνει άλλος δρόμος ανάπτυξης, κατάργηση των μονοπωλίων και των νόμων που τα υπηρετούν, σημαίνει λαϊκή εξουσία.
  • Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι αποφασισμένη, σε αντίθεση με τη λαϊκή θέληση και τους αγώνες, να επιβάλει την εφαρμογή του αντιασφαλιστικού νόμου. Να φέρει νέους αντεργατικούς νόμους, να επεκτείνει τις ιδιωτικοποιήσεις. Επιπλέον, αναζητώντας λύση στο όνομα της FYROM, προσφέρει γην και ύδωρ στα σχέδια των ηγετικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή.
  • Το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ ανταγωνίζονται ανούσια μεταξύ τους για τις εντυπώσεις, κάνουν ψευδεπίγραφη αντιπολίτευση στη ΝΔ, γιατί συμφωνούν στις βασικές επιλογές του «ευρωμονόδρομου». Δεν αντιπαρατίθενται στα μονοπώλια και στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις. Βάζουν εμπόδια στην ανασύνταξη του κινήματος, στο να ανέβει η οργάνωση και η δράση των μισθωτών εργαζομένων, που είναι η κινητήρια δύναμη της ταξικής πάλης, να αναπτυχθεί η κοινή πάλη με τα φτωχά τμήματα των μεσαίων στρωμάτων.
  • Το ΚΚΕ θα δώσει το κύριο βάρος στην ανασύνταξη και αναγέννηση του λαϊκού κινήματος, ώστε να μη βρεθεί ενσωματωμένο στα σχέδια της πλουτοκρατίας, να μη γίνουν κάδρο στα αντιλαϊκά συναινετικά σενάρια, το εργατικό κίνημα και οι λαϊκές δυνάμεις που ριζοσπαστικοποιούνται, να συσπειρωθούν, να αντιπαρατεθούν οργανωμένα και αποφασιστικά με τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που τους καταδυναστεύουν.

ΣΕΛ.  7   -   9

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Μέτρα για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών προβάλλει το ΚΚΕ

Η πρόταση του ΚΚΕ για την αντισεισμική προστασία και θωράκιση παρουσιάστηκε χτες σε εκδήλωση, που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Αθήνας. Στην εκδήλωση μίλησαν ειδικοί επιστήμονες και εκπρόσωποι φορέων της χώρας. Είναι ανάγκη να αναπτυχθεί ένα κίνημα, που θα διεκδικεί και θα απαιτεί, μέσα από ανυποχώρητους ταξικούς αγώνες, μια σειρά μέτρα προστασίας της ζωής των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων από τις συνέπειες των σεισμών.


ΣΕΛ.  10   -   14


ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Απεργιακός συναγερμός

Πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη διοργανώνει το ΠΑΜΕ την 1η του Απρίλη στο θέατρο ΑΚΑΔΗΜΟΣ.


ΣΕΛ.  18  -  19
ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΓΔΜ
Εκβιάζει η Ουάσιγκτον

Πιέζουν και εκβιάζουν οι Αμερικανοί, προκειμένου να πετύχουν τη διευθέτηση του προβλήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ώστε να ολοκληρώσουν το σχέδιο για την πλήρη ΝΑΤΟποίηση της περιοχής.


ΣΕΛ.  6
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Με την ΠΚΣ, τη δύναμη της ανατροπής!

«Κάνε τη φωνή σου δύναμη ανατροπής», καλεί η Πανσπουδαστική ΚΣ τους φοιτητές και σπουδαστές σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, μπροστά στη μάχη των φοιτητικών - σπουδαστικών εκλογών, στις 9 Απρίλη.


ΣΕΛ.  29
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εξω οι ιμπεριαλιστές από τα Βαλκάνια

Μπροστά στο αμερικάνικο προξενείο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εργαζόμενος λαός και νεολαία έστειλαν μήνυμα αγώνα ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών τα οποία κλιμακώνονται στην περιοχή των Βαλκανίων.


ΣΕΛ.  3

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ