Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 24 Ιούνη 2000 - αριθ. φύλλου: 7704

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ 64 ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Διεθνής ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ των κομμουνιστών

Αρχισε χτες και συνεχίζεται σήμερα και αύριο η Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, που φιλοξενεί για τρίτη συνεχή χρονιά στην Αθήνα το ΚΚΕ. Στις εργασίες παρευρίσκονται 64 κόμματα, από όλες τις ηπείρους, ανάμεσά τους και κόμματα με επικεφαλής τους γενικούς γραμματείς τους.

Οι εργασίες άνοιξαν με την παρουσία του επίτιμου Προέδρου του Κόμματος Χαρίλαου Φλωράκη, μελών του Πολιτικού Γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος. Την εισηγητική ομιλία στη συνάντηση έκανε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ακολούθησαν ομιλίες των εκπροσώπων των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων. Το θέμα της συνάντησης είναι: «Εμπειρίες από τους αγώνες, τις συμμαχίες και τις συνεργασίες των κομμουνιστών σήμερα».

Η πολιτική συμμαχιών, τόνισε η Αλ. Παπαρήγα, δίνει απάντηση στο ερώτημα, πώς θα γίνει δυνατόν οι λαοί να αναχαιτίσουν την ιμπεριαλιστική πολιτική. Η πολιτική συμμαχιών είναι αναπόσπαστα δεμένη με το στρατηγικής σημασίας ερώτημα πώς θα περάσουμε σε μια νέα περίοδο ανάπτυξης ισχυρών κοινωνικών κινημάτων, επαναστατικών κινημάτων, δίνει φτερά στην ελπίδα, στην αισιοδοξία, στην καταπολέμηση της μοιρολατρίας.


ΣΕΛ.  3

Σε μια αίθουσα του Ζαππείου, στο κέντρο της Αθήνας, χτυπά τις μέρες αυτές η καρδιά του διεθνούς κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος. Αντιπρόσωποι 64 κομμάτων συζητούν, ανταλλάσσουν τις πολύτιμες εμπειρίες τους και συντονίζουν τα βήματά τους, με αίσθηση ευθύνης απέναντι στην ιστορία και τους λαούς τους


Προσφορά

Ο Ε.Π. προσφέρει στο ΚΚΕ το ποσό των 700.000 δρχ., στη μνήμη των γονιών του και προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου του Κόμματος.



ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Επιτέλους τέλος!

Τελειώνει σήμερα Σάββατο, ο πρωτοφανής σε διάρκεια και εντατικότητα εξεταστικός μαραθώνιος των μαθητών της Β΄ και Γ΄ Λυκείου με πανελλαδικές εξετάσεις σε όλα τα διδασκόμενα μαθήματα, μία από τις «καινοτομίες» που εισήγαγε η μεταρρύθμιση


ΣΕΛ.  18
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Ο,τι θέλουν οι εφοπλιστές!

Σε «κουρελόχαρτο» μετέτρεψε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας απόφασή του, με την οποία καθορίζει το ωράριο στα ταχύπλοα ακτοπλοϊκά πλοία, κάνοντας ολοφάνερη την άρνηση της κυβέρνησης να αντιταχθεί στις αξιώσεις των τριών ακτοπλοϊκών μεγαθηρίων που εκμεταλλεύονται τις ακτοπλοϊκές γραμμές!


ΣΕΛ.  13

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ