Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 3 Φλεβάρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10591

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο 103,42% του πανελλαδικού πλάνου μέχρι σήμερα

Μέσα σε πραγματικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει η λαϊκή οικογένεια, η κάλυψη του πλάνου δείχνει για μια ακόμα φορά ότι το ΚΚΕ έχει βαθιές ρίζες στο λαό.


ΣΕΛ.  3

ΚΑΜΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ στα άγρια αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου

Αλέκα Παπαρήγα: Να μην κυριαρχήσει ο φόβος και η μοιρολατρία. Ενιαίο μέτωπο στις 10 του Φλεβάρη εργατών, υπαλλήλων, αγροτών, αυτών που έχουν τα μικρομάγαζα και τις μικρές βιοτεχνίες. Ενιαίο λαϊκό μέτωπο απέναντι στο ενιαίο μέτωπο της πλουτοκρατίας

  • Δε δίνουμε συναίνεση και στήριξη σε κανένα μέτρο αντιλαϊκό, αντεργατικό, αντιαγροτικό, στο όνομα της κρίσης για την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Η ΝΔ συναινεί απολύτως, ο ΛΑ.Ο.Σ. υπερακοντίζει ως προς τα αντιλαϊκά μέτρα, απαιτώντας κρατική βία και καταστολή, ενώ υπάρχουν και προτάσεις, όπως «θεσμοί για να ελέγξουμε την κρίση», δηλαδή παραπλάνηση σε όφελος του συστήματος.
  • Το χειρότερο είναι ότι, πέρα από τα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται, γίνεται προσπάθεια να μετατραπεί ο λαός σε έναν λαό ηττημένο, απογοητευμένο, φοβισμένο και τρομοκρατημένο, ώστε να δεχθεί αμαχητί τα μέτρα, που προγραμματίζονται να είναι μακρόχρονα.
  • Θα συνεχίσουμε να διατρανώνουμε και να παλεύουμε για το δίκιο του λαού. Που παράλληλα με τους αγώνες του πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι έχει δύναμη και όχι μόνο το δίκιο. Με ψηλά το κεφάλι, με αισιοδοξία, με πείσμα και αυτοπεποίθηση να οργανώσει την αντεπίθεσή του άμεσα και σε βάθος χρόνου.

ΣΕΛ.  6   -   7

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Πανστρατιά για την απεργία στις 10 του Φλεβάρη

Εντείνονται οι περιοδείες, οι εξορμήσεις, οι ποικίλες δραστηριότητες από τα ταξικά συνδικάτα και τις ομοσπονδίες, που καλούν τους εργάτες και τις εργάτριες να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία στις 10 του Φλεβάρη και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Χτες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και ταξικών σωματείων προχώρησαν σε κατάληψη της Νομαρχίας Λάρισας, όπου ανάρτησαν ένα τεράστιο πανό, στην πρόσοψη του κτιρίου, απευθύνοντας στους εργαζόμενους κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία.


ΣΕΛ.  8  -  12

Επικίνδυνοι

Η επιμονή της αστικής προπαγάνδας ότι η Ελλάδα είναι δέσμια, εξαρτημένη από την επιτήρηση της ΕΕ και τις πιέσεις των κερδοσκόπων, λόγω δανειοδότησης για τη μείωση των ελλειμμάτων, είναι υποκριτική και επικίνδυνη. Υποκριτική γιατί η αντιμετώπιση των ελλειμμάτων με κάθε μέσο είναι πολιτική συναποφασισμένη στην ΕΕ και από τις ελληνικές κυβερνήσεις, σε βάρος των λαών. Αρα, πρόκειται για αλληλεξάρτηση και οι όποιες πιέσεις δεν είναι θέμα αδυναμίας ή υποτέλειας των κυβερνήσεων αλλά επιλογή τους σε όφελος της πλουτοκρατίας. Είναι επικίνδυνη γιατί επιδιώκει να επιβάλει στο λαό να πληρώσει την κρίση σε όφελος του κεφαλαίου. Το ΚΚΕ έγκαιρα είπε ότι η ένταξη στην ΕΕ είναι επιλογή των καπιταλιστών σε όφελος των συμφερόντων τους. Ενωμένα τα κράτη συναποφασίζουν να τσακίσουν τα λαϊκά δικαιώματα, ενώ ανταγωνίζονται μεταξύ τους, αλληλοαπειλούνται για τη διανομή της λείας ή την κατανομή των βαρών, διεκδικώντας καθένα μεγαλύτερο μερίδιο στα κέρδη. Η μοιρασιά, λόγω ανισόμετρης ανάπτυξης, γίνεται ανάλογα με το μέγεθος κάθε καπιταλιστικής οικονομίας. Η ελληνική ήταν και είναι σε υποδεέστερη θέση. Η Ελλάδα ενίσχυσε την ανταγωνιστική της θέση και ταυτόχρονα έμεινε πίσω συγκριτικά με τις ισχυρότερες καπιταλιστικές οικονομίες. Στο παρελθόν έκανε κυρίως εισαγωγή κεφαλαίου, τώρα κάνει εξαγωγές κυρίως στα Βαλκάνια. Τα ελλείμματα οφείλονται στη χρηματοδότηση των επιχειρηματιών. Ενιαία λαϊκή πάλη να πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία.



ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ
Καταγγέλλει σχέδιο δολοφονίας στελεχών του κινήματος

ΣΕΛ.  3
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Μεθοδεύει σαρωτικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό

ΣΕΛ.  12
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Με πάθος κόντρα στην κυβερνητική αδιαλλαξία

ΣΕΛ.  16  -  17

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ