Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11481

ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Ξεκινούν σήμερα οι πικετοφορίες στην Αττική για την επιτυχία της απεργίας στις 20 Φλεβάρη

ΣΕΛ.  9

Μάχη για την προστασία των ανέργων, για σταθερή δουλειά για όλους

ΚΚΕ: Ανεργοι και εργαζόμενοι πρέπει να βρεθούν τώρα μαζί στην οργάνωση και στη μάχη για την προστασία των ανέργων, για σταθερή εργασία για όλους με σύγχρονα δικαιώματα, για την απόκρουση της νέας σφαγής των μισθών και για να μην καταργηθούν η Εθνική και οι Κλαδικές Συμβάσεις

Το ποσοστό ρεκόρ 27% σημείωσε η επίσημα μετρήσιμη ανεργία το Νοέμβρη του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, με τους άνεργους να εκτινάσσονται στα 1.350.181 άτομα! Ουσιαστικά είναι πολύ μεγαλύτερη. Η ανεργία στους νέους 15 - 24 ετών έφτασε στο 61,7%, ενώ το ποσοστό ανεργίας στις γυναίκες σκαρφάλωσε στο 31,1%, από 24,6%. Η συνεχής αύξηση της ανεργίας αποκαλύπτει πόσο μεγάλο ψέμα ήταν ο ισχυρισμός των κυβερνήσεων και της ΕΕ ότι η μείωση των μισθών και η επέκταση της ελαστικής εργασίας θα την αντιμετώπιζαν. Είναι εγκληματική η πολιτική που αντί να πάρει μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, τους στέλνει χαράτσια και φόρους, ενώ χρηματοδοτεί τους μεγάλους επιχειρηματίες και προγράμματα εκμετάλλευσης των ανέργων.


ΣΕΛ.  3

ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Το σχέδιο «Αθηνά» θα μείνει στα χαρτιά

Δυναμική συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή κατά του σχεδίου «Αθηνά», παρά τη βροχή, πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα φοιτητές και σπουδαστές από την Αθήνα και τον Πειραιά. Εστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση πως το σχέδιο «Αθηνά» «θα μείνει στα χαρτιά».


ΣΕΛ.  21

Κάλπικη προπαγάνδα

Συνεχίζει η αποπροσανατολιστική αστική προπαγάνδα με τη συνδρομή του ΣΥΡΙΖΑ για το λάθος πολλαπλασιαστή του ΔΝΤ που οδήγησε τάχα σε λάθος πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του χρέους και οξύνει την κρίση. Φτάνουν μάλιστα να ζητούν αλλαγή του προγράμματος, πασχίζοντας να πείσουν ότι έτσι θα ανασάνει ο λαός. Πιο κάλπικη προπαγάνδα δεν υπάρχει. Τα αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα, όπως δραστική μείωση μισθών - συντάξεων, ευέλικτη εργασία, φοροληστεία, δραστικό κόψιμο δαπανών για Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία του κεφαλαίου, προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση και να κάνει επενδύσεις. Γιατί θέλει πάμφθηνους εργάτες, ολοένα και μεγαλύτερες φοροαπαλλαγές και κρατικό χρήμα για δημόσιες επενδύσεις, προκειμένου να γίνουν και ιδιωτικές, δηλαδή χρηματοδότηση των καπιταλιστών. Ο λαός να κλείσει τ' αυτιά του σ' αυτήν την παραπλανητική προπαγάνδα. Η ζωή - κόλαση δεν έχει σχέση με το λάθος ή σωστό πολλαπλασιαστή, το λάθος ή σωστό πρόγραμμα, αλλά με τα μέτρα ενίσχυσης του κεφαλαίου. Μονόδρομος είναι η αντεπίθεση στα μονοπώλια, η πάλη να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, με λαϊκή συμμαχία, για την αποδέσμευση από την ΕΕ, την κοινωνικοποίησή τους με λαϊκή εξουσία.



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ
Επιχειρούν να θολώσουν τα νερά

ΣΕΛ.  13
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΙΕΚ
Διαμαρτυρία χτες στο υπουργείο Παιδείας

ΣΕΛ.  9
ΠΑΝΘΡΙΑΣΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Μαχητική απάντηση στην εργοδοτική επιθετικότητα

ΣΕΛ.  13
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Νέο κρούσμα συνάντησης με διοικητή νοσοκομείου

ΣΕΛ.  15
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Εδωσαν ακόμα ένα μάθημα αγώνα

ΣΕΛ.  8
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πωλητήριο σε νησιά και νησίδες

ΣΕΛ.  12
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Τους πεισμώνει η κυβερνητική αδιαλλαξία

Στο κενό πέφτει ο κυβερνητικός αυταρχισμός και η επίδειξη πυγμής που επιχειρείται με τις αλλεπάλληλες πλέον επιθέσεις των δυνάμεων των ΜΑΤ ενάντια στους μικρομεσαίους αγρότες. Χτες μπορεί να είχαμε δύο νέα κρούσματα αστυνομικών εφόδων κατά των αγροτών σε Μακεδονία και Πελοπόννησο, ωστόσο οι αγρότες παραμένουν απτόητοι στα αγωνιστικά μπλόκα που έχουν στήσει σ' ολόκληρη την Ελλάδα.


ΣΕΛ.  16   -   17

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ