Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 11 Ιούνη 2017 - αριθ. φύλλου: 12746

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Να σφυρηλατηθεί η ενότητα εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων ενάντια στον κοινό αντίπαλο, το κεφάλαιο και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις

Αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην Ξάνθη, την Παρασκευή 9 Ιούνη


ΣΕΛ.  16   -   17

Μεγάλη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στις 24 Ιούνη στη Θεσσαλονίκη

Εντείνονται σε κλάδους και χώρους δουλειάς οι προετοιμασίες για την πανελλαδική διαδήλωση, έξω από το στρατηγείο του ΝΑΤΟ

  • Η κινητοποίηση θα γίνει στο πλαίσιο του Διημέρου Βαλκανικής Αντιπολεμικής και Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης Συνδικάτων, που οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 24 και 25 Ιούνη στη Θεσσαλονίκη.
  • Το Διήμερο και η πανελλαδική διαδήλωση αποτελούν συνέχεια και κλιμάκωση της πολύμορφης δραστηριότητας που ξεδιπλώνει το ΠΑΜΕ τους τελευταίους μήνες, με αιχμή τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη συμμετοχή της Ελλάδας σε επικίνδυνους σχεδιασμούς.
  • Αντίστοιχες πρωτοβουλίες παίρνουν τα Εργατικά Κέντρα στα νησιά του Αιγαίου, σε συνεργασία με μαζικούς φορείς. Οι εκδηλώσεις που σχεδιάζονται σε Μυτιλήνη, Κω και Σάμο θα γίνουν στις 1 και 2 του Ιούλη.
  • Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση επιβεβαιώνει με κάθε τρόπο την πρόθεσή της να στηρίξει ενεργά τα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, υπηρετώντας το στόχο του κεφαλαίου για «γεωστρατηγική αναβάθμιση».

ΣΕΛ.  7,    9

26ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Στις 8 και 9 Ιούλη στα Γιάννενα, αφιερωμένο στην ηρωική ΟΚΝΕ
  • Σύνθημα του φετινού Διημέρου είναι: «Από την ΟΚΝΕ στην ΚΝΕ, πρωτοπόρα νεολαία του ΚΚΕ στην πάλη ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, των πολέμων και της φτώχειας».
  • Η κατασκήνωση θα γίνει στο πάρκο Πυρσινέλλα στην είσοδο της πόλης. Οι κατασκηνωτές θα επισκεφτούν τον χώρο όπου λειτούργησε από το 1924 έως το 1934 ο «Πειθαρχικός Ουλαμός Καλπακίου».
  • Το Σάββατο 8 Ιούλη, θα γίνει μεγάλη συγκέντρωση στα Γιάννενα, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Προσφορές

-- Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ και της ΜΑΡΙΚΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΑΚΗ η οικογένειά τους προσφέρει στην ΤΟ Καβάλας του ΚΚΕ 2.000 ευρώ.

-- Ο Γεώργιος Αναστ. Κουτρόπουλος προσφέρει 1.000 ευρώ οικονομική ενίσχυση, ως πρώτη δόση, στο ΚΚΕ, στη μνήμη του πατέρα του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΟΥΤΡΟΠΟΥΛΟΥ του Γεωργίου, των θείων του ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΚΟΥΤΡΟΠΟΥΛΟΥ του Γεωργίου και ΛΑΜΠΗ ΣΑΛΑΣΙΔΗ, του συμπεθέρου του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΟΝΔΡΟΥ.

-- Ο σύντροφος Πέτρος Αθανασίου από το Μόντρεαλ Καναδά προσφέρει προς τιμήν των 100 χρόνων της Σοσιαλιστικής Οχτωβριανής Επανάστασης 1.000 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΤΕ Δράμας.



ΚΕΦΑΛΑΙΟ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εξαφανίζουν την επικουρική ασφάλιση και προωθούν την ιδιωτική

ΣΕΛ.  11
ΚΚΕ - ΚΝΕ
Εξορμήσεις στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων

ΣΕΛ.  10
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στήριξη με κάθε μέσο στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια

ΣΕΛ.  7
ΑΡΘΡΟ
Για την οργάνωση του χρόνου εργασίας

ΣΕΛ.  13   -   14
«ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ»
Θετικά στοιχεία από την προσπάθεια για άνοδο της διακίνησης

ΣΕΛ.  5
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ - ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ
Οι ανταγωνισμοί για την Ενέργεια πυροδοτούν επικίνδυνες εντάσεις

ΣΕΛ.  8

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ