Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 26 Ιούλη 2006 - αριθ. φύλλου: 9536

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ- ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ - ΕΒΕ
Συνθήκες ασφυξίας δημιουργούν οι γαλαζοπράσινες πολιτικές λιτότητας

Η φιλομονοπωλιακή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, συνεχίζοντας στον ίδιο δρόμο με αυτή του ΠΑΣΟΚ, οξύνει τα οικονομικά και άλλα προβλήματα των μικρών επιχειρήσεων και των ΕΒΕ, οδηγώντας τους μια ώρα νωρίτερα στη χρεοκοπία και τον αφανισμό, καταγγέλλει το ΚΚΕ με Επερώτησή του στη Βουλή.


ΣΕΛ.  10

ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΑ ΠΑΖΑΡΙΑ για τη «νέα Μέση Ανατολή»

Νέα καταδίκη της ισραηλινής βαρβαρότητας, των ΗΠΑ και της ΕΕ, από χιλιάδες διαδηλωτές χτες στην Αθήνα και άλλες πόλεις

Στη Ρώμη μεταφέρονται σήμερα οι συζητήσεις και τα παζάρια των ιμπεριαλιστών, σχετικά με την παραπέρα προώθηση του γενικότερου σχεδίου της «νέας Μέσης Ανατολής», ενώ το «εκτελεστικό όργανό» τους, η ισραηλινή στρατιωτική μηχανή, συνεχίζει να σκορπά το θάνατο στο Λίβανο και τα Παλαιστινιακά Εδάφη. Στη διάσκεψη της Ρώμης συμμετέχει μετά από δικό της αίτημα και η ελληνική κυβέρνηση, ενώ η Ντ. Μπακογιάννη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για συμμετοχή της Ελλάδας σε πολυεθνική στρατιωτική επέμβαση στο Λίβανο.

Την ίδια στιγμή, δυναμώνει συνεχώς η λαϊκή καταδίκη των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων, σε όλο τον κόσμο. Μαχητικές διαδηλώσεις αλληλεγγύης στους λαούς του Λιβάνου και της Παλαιστίνης πραγματοποιήθηκαν, επίσης, χτες, στην Αθήνα (φωτ.), τη Θεσσαλονίκη και αρκετές ακόμη πόλεις σε όλη τη χώρα.


ΣΕΛ.  3,    6   -   8

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Γκρέμισαν το άγαλμα του Τρούμαν

Στο έδαφος σωριάστηκε χτες το μισητό άγαλμα του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Χάρι Τρούμαν, όταν γκρεμίστηκε από μια ομάδα συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ. Η κίνηση του ΠΑΜΕ, να γκρεμίσουμε σήμερα το άγαλμα αυτό, ήταν συμβολική και δείχνει την αντίθεσή μας σε αυτή την πολιτική, δήλωσε για τη συμβολική αυτή ενέργεια ο Γιώργος Μαυρίκος, υποψήφιος υπερνομάρχης με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία».


ΣΕΛ.  7

Στο Λίβανο η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ

Αναχώρησε τα μεσάνυχτα και σήμερα θα βρίσκεται στο Λίβανο η αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα.



ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Εντονη καταδίκη του ισραηλινού εγκλήματος

Στα εξήντα τρία έχουν ήδη φτάσει τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από όλες τις ηπείρους που υπογράφουν την κοινή ανακοίνωση καταδίκης της ισραηλινής επίθεσης.


ΣΕΛ.  3
ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Παράδεισος κερδών για το μεγάλο κεφάλαιο

Την τελευταία οχταετία ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης των επιχειρήσεων ήταν 12,7% ενώ ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης των ιδιωτικών δαπανών υγείας ήταν 8,1%.


ΣΕΛ.  14
ΝΕΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Με βάση τις ΝΑΤΟικές προτεραιότητες

Μέχρι το 2015 θα διατεθούν 27 δισ. ευρώ για πληρωμές εξοπλισμών, ενώ δε διευκρινίζεται το συνολικό κόστος των νέων αγορών, ανεξαρτήτως χρόνου πληρωμής.


ΣΕΛ.  11

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ