Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 3 Οχτώβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9594

ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2007
Πολιτική αφαίμαξης του λαϊκού εισοδήματος
  • Περισσότεροι φόροι για τα λαϊκά στρώματα και καθηλωμένοι σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα οι μισθοί και οι συντάξεις, ώστε να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου
  • ΚΚΕ: Το προσχέδιο του Προϋπολογισμού αποδεικνύει το σταθερό ταξικό προσανατολισμό της κυβερνητικής πολιτικής. Η κυβέρνηση, βαδίζοντας στο γνώριμο δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, αρνείται να ικανοποιήσει βασικές λαϊκές ανάγκες, τη στιγμή που αυξάνει σημαντικά ο παραγόμενος πλούτος

ΣΕΛ.  18   -   19

ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ με τα ψηφοδέλτια του αγώνα

Φουντώνουν τις τελευταίες μέρες οι δραστηριότητες των συνδυασμών συνεργασίας που στηρίζονται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση, την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και άλλες ριζοσπαστικές, οικολογικές δυνάμεις και πρόσωπα

Δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο. Ο σκοπός είναι ένας και μοναδικός: Τα ψηφοδέλτια του αγώνα και της διεκδίκησης να φτάσουν παντού. Τις τελευταίες αυτές 12 μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές, στελέχη, μέλη και φίλοι των αγωνιστικών συνδυασμών συνεργασίας σε νομαρχίες και δήμους, με το ψηφοδέλτιο στο χέρι, δίνουν τη μάχη σπίτι το σπίτι, άνθρωπο τον άνθρωπο. Την ίδια στιγμή «φουντώνουν» οι δραστηριότητες της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» σε όλους τους νομούς και των συνδυασμών στους δήμους όπου κατεβαίνουν αγωνιστικά ψηφοδέλτια συνεργασίας.

Απ' άκρη σ' άκρη της χώρας οι συνδυασμοί που στηρίζουν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση, η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και άλλες ριζοσπαστικές, οικολογικές δυνάμεις, εγγυώνται την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων και εμπνέουν για ακόμα μεγαλύτερες μάχες προς όφελος των συμφερόντων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Ενάντια στην πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του ΣΥΝ, που συνδιοίκησε σε πολλούς δήμους της χώρας με το ΠΑΣΟΚ και στα κεντρικά όργανα της Αυτοδιοίκησης, όπως η ΚΕΔΚΕ, η ΕΝΑΕ, η ΤΕΔΚΝΑ.


ΣΕΛ.  3,    6   -   9,    32

ΤΡΙΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Συλλαλητήρια, συμπαράσταση και ... σιδερογροθιές!

Στην τρίτη βδομάδα απεργίας προχωρούν από χτες δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, ενώ στις κινητοποιήσεις μπήκαν και οι καθηγητές με 48ωρη απεργία χτες και σήμερα. Σήμερα διοργανώνουν συναυλία στα Προπύλαια, ενώ την Πέμπτη θα γίνει νέο συλλαλητήριο. Κατά τη χτεσινή συγκέντρωση, πρόκληση αποτέλεσε το γεγονός ότι ανάμεσα στις δυνάμεις καταστολής έδρασε και ένας αστυνομικός, που επιχείρησε να αντιμετωπίσει τους απεργούς ακόμα και με σιδερογροθιά!

Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εκπαιδευτικών εκφράζουν εφτά Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και που αύριο προχωρούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας. Τη συμπαράστασή του στους εκπαιδευτικούς εξέφρασε ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά με τη ΝΑΣ, Γιώργος Μαυρίκος


ΣΕΛ.  16   -   17

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ
Σε Μακεδονία - Θεσσαλία - Κρήτη

Σε αγωνιστικό αναβρασμό βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι σε Μακεδονία - Θεσσαλία - Κρήτη. Χτες έγινε συλλαλητήριο στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής. Μεθαύριο, Πέμπτη, νέες συγκεντρώσεις, στο Δερβένι Θεσσαλονίκης, τη Λάρισα και την Κρήτη.



ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Κριτήριο ψήφου η ζωή του εργαζόμενου

Η καθημερινή ζωή του εργάτη, του υπαλλήλου, του μικροεπαγγελματία, του φτωχού αγρότη, η ζωή του νεολαίου και της γυναίκας που ανήκει στα λαϊκά στρώματα πρέπει να είναι και το κριτήριο της ψήφου.


ΣΕΛ.  10  -  11
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Από το δεύτερο γύρο ο Πρόεδρος

Ο δεύτερος γύρος των εκλογών στη Βραζιλία θα αναδείξει Πρόεδρο αφού κανείς από τους υποψηφίους δε συγκέντρωσε το 50% των ψήφων.


ΣΕΛ.  15

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ