Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 16 Μάρτη 1995

Πανελλαδική απεργία αποφάσισαν οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι έμπορο

Πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων στις 29 Μάρτη, αποφάσισε χτες η πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων. Χτες, επίσης, το ΚΚΕ παρουσίασε τις θέσεις του για τους ΕΒΕ


ΣΕΛ.  6   -   7

ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
ΑΓΩΝΑΣ
η απάντηση στον εμπαιγμό

Υποκριτικές συγνώμες και ψεύτικες υποσχέσεις, ήταν οι μόνες πρωθυπουργικές προσφορές στα "περήφανα γηρατειά"

Οι συνταξιούχοι συνεχίζουν ανυποχώρητοι τον αγώνα τους για τα δίκαια αιτήματά τους, μετά και τη χτεσινή - τη δεύτερη μέσα σε έξι μήνες - κοροϊδία του πρωθυπουργού, που συνοδεύτηκε, εκ νέου, από υποκριτική συμπάθεια, αλλά και συγνώμη για την "Πέμπτη της ντροπής" και των δακρυγόνων. Οι συνταξιούχοι δεν πήραν απάντηση για κανένα απ' τα βασικά τους αιτήματα. Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) κατά την έξοδό τους δήλωσαν ότι έφυγαν με "άδεια χέρια" και κατήγγειλαν την κυβέρνηση ότι συνεχίζει, με διαφορετικό τρόπο, "την πραγματική πολιτική της ΝΔ". Αμέσως μετά συνεδρίασε η ΣΕΑ και ομόφωνα αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικού πανσυνταξιουχικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα στις 6 Απρίλη.

Το ΚΚΕ στήριξε και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα και τον αγώνα των συνταξιούχων και βρίσκεται αταλάντευτα στο πλευρό τους, τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, η οποία υπογραμμίζει: "Οι συνταξιούχοι καμιά εμπιστοσύνη δεν μπορούν να έχουν σε τέτοιες γενικόλογες υποσχέσεις. Η μόνη εγγύηση για την επιτυχία των δίκαιων αιτημάτων τους είναι η συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα τους".


ΣΕΛ.  16   -   17


ΣΕΛ.  5

Τι άλλο θα δούμε;

Υπέρ ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος, όπου όλοι θα πληρώνουν σύμφωνα με τη φοροδοτική τους ικανότητα, τάχθηκε χτες ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χ. Πρωτόπαππας. Και αμέσως μετά, έσπευσε να υποστηρίξει, με όλες του τις δυνάμεις, την άδικη και αντιλαϊκή κυβερνητική φορολογική πολιτική. Και όχι μόνον αυτή, αλλά και τη συκοφαντική επίθεση της κυβέρνησης, ενάντια στους διαμαρτυρόμενους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους. Χρησιμοποίησε μάλιστα και ορισμένα από τα χιλιοειπωμένα "επιχειρήματα" και "παραδείγματα", που "παράγουν" τα κυβερνητικά επιτελεία, για να σπείρουν τη σύγχυση, τον αποπροσανατολισμό και τη διχόνοια ανάμεσα στους εργαζόμενους.

Προφανώς, όταν λέει "όλοι", ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, δε συμπεριλαμβάνει και το μεγάλο κεφάλαιο. Τις πολυεθνικές και τα μονοπώλια, τους διάφορους μεγαλομεσάζοντες και τους εφοπλιστές και όλους αυτούς, που λυμαίνονται με χίλιους δυο νόμιμους και παράνομους τρόπους, ένα εξόφθαλμα και προκλητικά μεγάλο μέρος του εθνικού εισοδήματος, χωρίς να ιδρώσουν για την παραγωγή του και χωρίς να συμμετέχουν ουσιαστικά στα φορολογικά βάρη.

Φαίνεται, πως ο πολύς "κοινωνικός διάλογος" και τα πολλά πάρε - δώσε με τους "κοινωνικούς εταίρους", έχουν κάνει ένα ακόμη θαύμα τους. Και αντί, η ΓΣΕΕ να συμπαρατάσσεται με τους μικρο - μεσαίους στη διεκδίκηση ενός πραγματικά δίκαιου φορολογικού συστήματος, έρχεται να βάλει πλάτη στη φορολογική ασυδοσία του μεγάλου κεφαλαίου. Τι άλλο θα δούμε άραγε ακόμη;




Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ