Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 10 Γενάρη 1998

Σε έξαρση οι δείκτες ασφυξίας στην αγορά

Την ώρα που η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η οικονομία "πάει καλά", τα επίσημα στοιχεία μάς πληροφορούν πως στη διετία 1996 - 1997 πτώχευσαν ή υπέβαλαν αίτηση πτώχευσης πάνω από 10.500 επιχειρήσεις και η αξία των διαμαρτυρημένων συναλλαγματικών και ακάλυπτων επιταγών ξεπέρασε τα 670 δισ. δραχμές


ΣΕΛ.  11

ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ DIANA ΕΦΕΡΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΚΚΕ
ΜΕΤΑΘΕΤΕΙ
τις ευθύνες της η κυβέρνηση

Προκλητικός ο υφυπουργός Εργασίας, "ρίχνει" τις ευθύνες, για την ασύδοτη δράση της μεγαλοεργοδοσίας και των επικίνδυνων συνθηκών εργασίας, στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, ακόμη και στους ίδιους τους εργάτες..!

Ενώ η εργατική τάξη της χώρας μας "μετρά" άλλο ένα θανατηφόρο εργατικό ατύχημα, που συνέβη την περασμένη Δευτέρα σε επιχείρηση θυγατρική της ΑΓΕΤ, στη Μαλακάσα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρνείται, προκλητικά, κάθε ευθύνη για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στους χώρους εργασίας.

Ο Χρ. Πρωτόπαππας, απαντώντας χτες στη Βουλή σε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ, σχετικά με το πρόσφατο εργατικό ατύχημα στη χαρτοβιομηχανία DIANA, επιχείρησε να μεταθέσει τις σοβαρότατες ευθύνες της κυβέρνησης στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, που είναι πλέον τυπικά υπεύθυνες για τη λειτουργία των Επιθεωρήσεων Εργασίας, και στους ίδιους τους εργάτες, αφού δεν αξιοποιούν το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο..!

Το ζήτημα της υπεράσπισης της ασφάλειας των εργαζομένων είναι οργανικά δεμένο με τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες τους, τόνισε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Στο μεταξύ, χτσινές πληροφορίες αναφέρουν ότι στο εσωτερικό του μοιραίου λέβητα βρέθηκε μπάλωμα. Ετσι, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να παρουσιάστηκε ως καινούριος - ενώ δεν ήταν - από την επιχείρηση, προκειμένου να γίνουν οι... συνήθεις υπερτιμολογήσεις.


ΣΕΛ.  3

Κοινός αγώνας Ελλήνων και αλλοδαπών εργατών

Να συσπειρωθούν στα εργατικά συνδικάτα και μαζί τους να δώσουν τη μάχη για ίσα δικαιώματα με τους Ελληνες εργάτες, κάλεσε τους αλλοδαπούς εργαζόμενους ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Γ. Μαυρίκος, κατά τη διάρκεια περιοδείας που έκανε χτες στο κατάστημα του ΟΑΕΔ στην οδό Πειραιώς. Στο μεταξύ η χαοτική κατάσταση που επικρατεί στις υπηρεσίες καταγραφής και για την οποία ευθύνεται η κυβέρνηση, εκτρέφει τα κυκλώματα εκμετάλλευσης των αλλοδαπών.


ΣΕΛ.  17

OIKONOMIKH ΕΞΟΡΜΗΣΗ
  • Ο Γιώργος και η Αναστασία Παπαχρήστου πρόσφεραν 1.000.000 στη μνήμη συγγενών τους αγωνιστών, γιά τα 80 χρόνια του ΚΚΕ.
  • Στη μνήμη του Γιάννη Τριανταφύλλου,γιατρού, στελέχους του ΚΚΕ, ο γιος του πρόσφερε 500.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.
  • Ο Δημήτρης Μπότσης,απο την ΚΟΒ Αλσούπολης Ν. Ιωνίας, προσφέρει 400.000 δραχμές στο ΚΚΕ, για τα 80χρονα του Κόμματος, στη μνήμη του αδελφού του, που τον σκοτωσαν οι Γερμανοί και προς τιμή των ηρωικών λαών της Κούβας και της Λ.Δ.Κορέας


"ΑΓΡΟΤΟΔΙΚΕΙΑ"
Δεν πτοούνται οι αγρότες

Ενώ οι αγρότες προετοιμάζουν τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις τους, αναβλήθηκε χτες - παρά το γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι ζήτησαν να δικαστούν - η δίκη 14 μελών της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα και άλλων 7 αγροτών, στις Σέρρες 20 αγρότες καταδικάστηκαν σε 4μηνη φυλάκιση και άλλες δίκες έπονται τις επόμενες μέρες


ΣΕΛ.  13
ΔΡΑΧΜΗ
Κυβερνητικοί λεονταρισμοί άνευ αντικρίσματος

Σχέδιο αντιμετώπισης των κερδοσκόπων δήλωσε ότι κατέστρωσε από κοινού με τον πρωθυπουργό ο Γ. Παπαντωνίου. Αποσιωπώντας προκλητικά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία και ειδικότερα το εθνικό νόμισμα, από την πολιτική της πλήρους "απελευθέρωσης" των αγορών και την παραγωγική υποβάθμιση της χώρας, η κυβέρνηση κλείνει τα μάτια στα αδιέξοδα που προκαλεί η πολιτική της


ΣΕΛ.  11
Προκλητικές μηνύσεις από υπουργό

Οι δικαστικές διώξεις φαίνεται πως είναι η προσφιλής μέθοδος της κυβέρνησης, στην επιχείρηση χειραγώγησης και τρομοκράτησης όποιου δεν πηγαίνει με τα "νερά" της. Μήνυση ενάντια σε τέσσερις δημοσιογράφους κατέθεσε χτες ο υπουργός Δικαιοσύνης, δίνοντας ταυτόχρονα στη δημοσιότητα το "φάκελο" του ενός..!


ΣΕΛ.  19
ΔΗΚΕΒΕ
Αλυτο το πρόβλημα της επαγγελματικής στέγης

Καμία θετική απάντηση δεν αποτελούν οι πρόσφατες εξαγγελίες της υπουργού Ανάπτυξης για το πρόβλημα της απελευθέρωσης της επαγγελματικής στέγης, που με ιδιαίτερη όξυνση αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες, τονίζει σε ανακοίνωσή του το προεδρείο της "Δημοκρατικής Κίνησης Επαγγελματιών - Βιοτεχνών και Εμπόρων"


ΣΕΛ.  12

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ