Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 20 Δεκέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9661

ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Αγώνας κατά της αναθεώρησης του άρθρου 16 και της εμπορευματοποίησης της Παιδείας

Αποφασιστικά δίνουν τη μάχη ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι. Στην Αθήνα, σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, προχωρούν σε συλλαλητήριο στα Προπύλαια και σε κινητοποιήσεις σε άλλες πόλεις. Χτες, φοιτητές - σπουδαστές περικύκλωσαν συμβολικά τη Βουλή.


ΣΕΛ.  14   -   15

ΑΥΞΗΣΕΙΣ 500% στην τιμή των διοδίων!

Η παράδοση των εθνικών οδικών αξόνων στο μεγάλο κεφάλαιο έχει σαν συνέπεια δυσβάσταχτα χαράτσια στους εργαζόμενους μέσα στην πενταετία 2005 - 2010

Αύξηση - φωτιά στα διόδια των εθνικών οδικών αξόνων (που συνολικά την πενταετία 2005 - 2010 αναμένεται να φτάσει ακόμα και το 500%) θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι, αρχής γενομένης από το Μάη του 2007! Αυτό το χαράτσι έρχεται ως αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία, ξεκινώντας από εκεί ακριβώς που σταμάτησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παραδίδει ολόκληρο το εθνικό οδικό οδικό δίκτυο της χώρας στο ντόπιο και ξένο μεγάλο ιδιωτικό κατασκευαστικό κεφάλαιο.

Η πρεμιέρα έγινε χτες στο ΥΠΕΧΩΔΕ, με την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης για την Ιόνια Οδό (Γιάννενα - Αντίρριο) που μαζί της δίνονται για εκμετάλλευση στους επιχειρηματικούς ομίλους «προίκα» και άλλα τμήματα των εθνικών οδικών αξόνων. Ετσι, οι μεγαλοκατασκευαστές θα εξασφαλίζουν εγγυημένη κερδοφορία για δεκαετίες. Το ΚΚΕ είναι αντίθετο με την πολιτική της ιδιωτικοποίησης των εθνικών οδικών αξόνων.


ΣΕΛ.  9

ΔΙΜΗΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δυνάμωμα των προσπαθειών τις επόμενες μέρες

Στο 38,16% βρέθηκε χτες η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου της δίμηνης (Δεκέμβρης - Γενάρης) Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ. Οι κομμουνιστές και οι κνίτες σε όλη την Ελλάδα συνεχίζουν με εντεινόμενους ρυθμούς και θέτουν υψηλούς στόχους ως προς την κάλυψη των πλάνων τους για το μήνα που τρέχει, ώστε από όσο το δυνατόν καλύτερη θέση να δώσουν τη μάχη της πλήρους κάλυψης και υπερκάλυψης το Γενάρη. Ιδιαίτερα δυναμώνουμε τις προσπάθειές μας τις επόμενες γιορτινές μέρες, με στόχο να υποδεχτούμε τον καινούριο χρόνο με σημαντική κάλυψη του πλάνου.


ΣΕΛ.  3


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προσπάθεια δικαιολόγησης του κρατικού αυταρχισμού

Τον κρατικό αυταρχισμό καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Β. Πολύδωρα.


ΣΕΛ.  7
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Διαδήλωσαν τα δίκαια αιτήματά τους

Τα αιτήματα των σύγχρονων αναγκών τους διαδήλωσαν χτες οι συνταξιούχοι της Αθήνας, με μια μαζική πικετοφορία, μετά από κάλεσμα των συνεργαζομένων συνταξιουχικών Ομοσπονδιών.


ΣΕΛ.  11
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΤΟΕ
Αποδέχτηκε μέχρι κεραίας τους όρους των τραπεζιτών

Συμφώνησε χτες σε Σύμβαση που προβλέπει «αυξήσεις» ψίχουλα και απελευθέρωση του ωραρίου.


ΣΕΛ.  11
ΚΡΙΜΑΙΑ - ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Συντριπτικό ΟΧΙ στο ΝΑΤΟ

Αντίθετος στην ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, σε ποσοστό 99%, δηλώνει ο λαός της αυτόνομης περιοχής της Κριμαίας, σε λαϊκό δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο.


ΣΕΛ.  16

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ