Πέμπτη 13 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυβέρνηση «κοινωνικής σωτηρίας;»

«Ευρύ τόξο κυβερνητικών δυνάμεων αντιμνημονιακής κατεύθυνσης». Αυτά θα είναι τα συστατικά μιας «κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ», σύμφωνα με το κύριο άρθρο της «Αυγής»... η οποία θα αποτελέσει μια «κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας».

Ποιο είναι αυτό το ευρύ τόξο και τι περιλαμβάνει δε διευκρινίζεται από την «Αυγή» και μάλλον σκόπιμα... Αλλωστε, στο «αντιμνημονιακό» άρμα ανεβοκατεβαίνουν κόμματα, πολιτικοί παράγοντες. Ετσι, αντιμνημονιακός ήταν ο Σαμαράς και η ΝΔ μέχρι την κυβέρνηση Παπαδήμου, μετά αντιμνημονιακοί έγιναν ο Βουδούρης, η Κατσέλη, ο Κουρουμπλής κ.ά. Τώρα, πρόσφατα αντιμνημονιακός ξανα-έγινε ο Β. Πολύδωρας... Ετσι, λοιπόν, ποιος μπορεί να ξέρει σε τι θα συνίσταται το αντιμνημονιακό τόξο μέχρι τις εκλογές... Βεβαίως, αυτή η ευκολία αλλαγής θέσεων δεν είναι τυχαία και δεν πρέπει να ψάχνει κανένας ούτε επιφοιτήσεις, ούτε προδοσίες, ούτε οβιδιακές μεταμορφώσεις... αφού οι διαφορές τους δεν είναι χαώδεις. Πολύ περισσότερο που σήμερα όλοι σχεδόν ομονοούν στην ανάγκη αλλαγής του μείγματος διαχείρισης... Η «κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας» είναι μια άλλη εκδοχή των κυβερνήσεων εθνικής ή κοινωνικής συναίνεσης, με στόχο όμως την αλλαγή του μείγματος διαχείρισης της κρίσης... Ας σκεφτούν τώρα όσοι καλοπροαίρετοι εργαζόμενοι έχουν ταλαντεύσεις τι δουλειά μπορεί να έχει το ΚΚΕ σε τέτοια σενάρια...

Ο έρωτας με τους φαρμακοβιομήχανους καλά κρατεί...

Τι είπε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στην κοπή της πίτας της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχανίας (δηλαδή στους φαρμακοβιομήχανους) τη Δευτέρα 10.2.2014 μεταφέροντας το μήνυμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ;

Διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δουλεύει για τη συναίνεση όλων στο στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης

«... οφείλουμε να βρούμε τους κοινούς τόπους, τις κοινές επιλογές και να συστρατεύσουμε όλες τις πατριωτικές δυνάμεις που βρίσκονται σε ευρύτατο φάσμα, σε όλους τους πολιτικούς χώρους, για να μπορέσουμε πραγματικά να πραγματοποιήσουμε ως αντιβίωση απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα την υπόθεση της ανάπτυξης».

...και οι υποσχέσεις προς τους φαρμακοβιομήχανους συνεχίστηκαν:

«Εμείς εκτιμούμε ότι ο τομέας της παραγωγής αξιόπιστου ελληνικού φαρμάκου είναι ένας τομέας που δίνει στην Ελλάδα συγκριτικό πλεονέκτημα. Διαθέτει η χώρα υψηλή τεχνογνωσία, άλλωστε αυτό το αποδεικνύουν οι προσπάθειες των ελληνικών εταιρειών και η δυνατότητά τους να ανταγωνίζονται με αξιόπιστο τρόπο και να μπαίνουν σε αγορές της Ευρώπης και αλλαχού (...) Απαιτείται δίπλα σε αυτές τις προϋποθέσεις μια πολιτική βούληση που θα 'ρθει σε σύγκρουση - είναι αναγκαίο στο πλαίσιο της ίδιας της λειτουργίας της αγοράς - να 'ρθει σε σύγκρουση και με ξένα συμφέροντα (...) Ως αυριανή διακυβέρνηση της χώρας είμαστε αποφασισμένοι να αναπτύξουμε αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας (...)»

Τα σχόλια περιττεύουν...

Τα φασισταριά της Χρυσής Αυγής...

Βρωμιές από τα ναζιστικά αποβράσματα της Χρυσής Αυγής, προχτές στη Βουλή κατά τη συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, του νομοσχεδίου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, για την «αναδιοργάνωση» των Σωμάτων Ασφαλείας. Συγκεκριμένα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ναζιστών ανέφερε: «Το 1984 η Ελληνική Χωροφυλακή πέφτει θύμα του ρεβανσισμού της Αριστεράς, που δεν μπορούσε να δεχτεί, κατά τη μάχη των Αθηνών του 1944, τη συντριβή του Εφεδρικού ΕΛΑΣ από το Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη, όπως και στο δεύτερο γύρο του συμμοριτοπολέμου το 1946-1948, όταν τέθηκε υπό την ηγεσία του τότε αρχιστράτηγου Παπάγου, τη διάλυση των δικτύων πληροφοριών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος και των γιαφκών που είχε τόσο σε μεγάλα αστικά κέντρα όσο και σε άλλα κέντρα στην επαρχία».

... πήραν την πρέπουσα απάντηση

Για να πάρουν την πρέπουσα απάντηση από το βουλευτή του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτη: «Ο ΕΛΑΣ στη συνείδηση του λαού μας και όλων των λαών της Ευρώπης έχει μείνει ως ο στρατός που συνέβαλε αποφασιστικά, με την καθοδήγηση του ΚΚΕ, στη συντριβή του φασισμού και του ναζισμού, που εκφραστής του είναι η Χρυσή Αυγή. Συνέχεια του ΕΛΑΣ ήταν ο ΔΣΕ, που κάτω από δύσκολες συνθήκες έδωσε άνισο αγώνα ενάντια στους Εγγλέζους και Αμερικανούς ιμπεριαλιστές και σε όλους τους δοσίλογους που είχαν υπερασπίσει τους Γερμανούς και μετά τους Αγγλους ιμπεριαλιστές. Στάθηκε απέναντι στο όργιο της βίας, της τρομοκρατίας που ασκούσαν για να υποτάξουν το λαό στην εξουσία του κεφαλαίου. Αποτέλεσε την ανώτερη μορφή της ταξικής πάλης του λαού μας. Οι κομμουνιστές έζησαν τις θηριωδίες του καπιταλιστικού κράτους και όσων το υπηρέτησαν. Με το παράδειγμά τους, την παλικαριά τους, λύγισαν ακόμα και βασανιστές της χωροφυλακής. Ο λαός μας όχι λίγες φορές στην Ιστορία έζησε την αστυνομοκρατία, τη βία και την καταστολή».

Δεν κρύβονται...

«Εκδήλωση του tvxs με Αλ. Τσίπρα, Δ. Δασκαλόπουλο» με θέμα: "Παραγωγική ανασυγκρότηση - Η πρόκληση της επόμενης μέρας"», μας πληροφορεί η «Αυγή». Συμμετέχουν οι: Αννυ Ποδηματά, ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ, Θόδωρος Σκυλακάκης, ευρωβουλευτής, πρόεδρος του κόμματος «ΔΡΑΣΙΣ», Προκόπης Παυλόπουλος, βουλευτής ΝΔ, Γιώργος Σταθάκης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος του ΣΕΒ είναι αυτοί που θα κλείσουν τη συζήτηση. Εδώ είναι που λέει ο λαός μας «ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται».

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

1894 Οι αδελφοί Λιμιέρ εφευρίσκουν μια συσκευή που την ονομάζουν κινηματογράφο. Λειτουργεί ως κάμερα και ως μηχανή προβολής.

1945 Ο σοβιετικός στρατός απελευθερώνει τη Βουδαπέστη. Στις μάχες για την απελευθέρωσή της από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής, που διήρκεσαν ενάμιση μήνα, ο Κόκκινος Στρατός είχε 80.000 νεκρούς και 240.000 τραυματίες.

1945 Ξεκινάει ο διήμερος βομβαρδισμός της Δρέσδης από τη βρετανική και αμερικανική αεροπορία, που άφησε πίσω του πάνω από 120.000 νεκρούς. Πάνω από το 90% του ιστορικού κέντρου της πόλης καταστράφηκε, μαζί με σημαντικά πολιτιστικά μνημεία. Πρόκειται για έναν εγκληματικό βομβαρδισμό που δεν εξυπηρετούσε απολύτως καμιά στρατιωτική σκοπιμότητα.

1947 Δυνάμεις του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας μπαίνουν στη Σπάρτη και απελευθερώνουν 176 φυλακισμένους αγωνιστές. Την ίδια μέρα τμήματα του ΔΣΕ μπαίνουν στο Κιλκίς και τη Νιγρίτα, ενώ βάλλουν κατά της Φλώρινας.

1961 Διαστημόπλοιο, που θα φθάσει στην Αφροδίτη το Μάη, ανακοινώνει πως εκτόξευσε η ΕΣΣΔ, που παραμένει πρωτοπόρα στην εξερεύνηση του διαστήματος.

1963 Διαδήλωση φοιτητών που κράτησε 7 ώρες με σύνθημα «Παιδεία - Δημοκρατία». Κινητοποιήθηκαν πάνω από 3.000 αστυνομικοί. Στις συγκρούσεις που έγιναν τραυματίστηκαν 10 φοιτητές και ένας αστυνομικός.

1975 Με την ανακήρυξη «Τουρκικού Ομόσπονδου Κράτους της Κύπρου», ο Ντενκτάς προχωρά στην εδραίωση των τετελεσμένων του «Αττίλα».

1991 Κατά τη διάρκεια του Πολέμου στον Κόλπο, οι Αμερικανοί χτυπούν υπόγειο καταφύγιο της Βαγδάτης με δύο κατευθυνόμενες με λέιζερ «έξυπνες βόμβες». Εκατοντάδες άμαχοι Ιρακινοί, μεταξύ αυτών και πολλά παιδιά, πεθαίνουν με φρικτό τρόπο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ