Παρασκευή 23 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Η «αχαριστία» των Ελλήνων

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, στα πλαίσια της νέας αναδιοργάνωσής του, το ΝΑΤΟ προσανατολίζεται στην κατάργηση του χερσαίου στρατηγείου του στον Τύρναβο και η σχετική απόφαση μπορεί να ληφθεί στο Συμβούλιο Υπουργών Αμυνας της Συμμαχίας, που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες μέρες. Η προοπτική αυτή χαροποιεί την πλειοψηφία των Θεσσαλών, οι οποίοι ποτέ δεν είδαν με καλό μάτι αυτό το ιμπεριαλιστικό δόρυ, που μπήχτηκε στην καρδιά του θεσσαλικού κάμπου.

Βεβαίως, υπάρχουν κάποιοι άλλοι που όχι μόνο δε χαίρονται για το ενδεχόμενο απαλλαγής της χώρας μας από το ΝΑΤΟικό πολεμικό ορμητήριο, αλλά στενοχωριούνται κιόλας που η Ελλάδα θα μείνει χωρίς στρατηγείο. Να, όπως η «Αυγή», η οποία στο σχετικό ρεπορτάζ της δεν μπορεί να κρύψει τη στενοχώρια της, επισημαίνοντας ότι ένα από τα προβλήματα που οδηγεί τους συμμάχους στην απόφαση για απομάκρυνση του στρατηγείου είναι - όπως σημειώνει - το γεγονός πως υπάρχει έντονα αρνητική συμπεριφορά των Ελλήνων κατά του ΝΑΤΟ. Ε, είναι αχάριστοι αυτοί οι Ελληνες...

Μικρά πυρηνικά...

Δε νοιάζονται για τα προσχήματα. Αν χρησιμοποιούν κάποια διπλωματία, είναι αυτή ακριβώς. Δηλαδή, να κάνουν άμεσα γνωστές οι ΗΠΑ τις επιθετικές τους προθέσεις. Μ' αυτήν τη μέθοδο επιτυγχάνουν «πολλά τρυγόνια», ταυτόχρονα. Δίνουν την εντύπωση πως η Νέα Τάξη Πραγμάτων είναι τελειωμένη υπόθεση και να μην περάσει από το μυαλό κανενός η δυνατότητα αντίστασης. Στέλνουν, δηλαδή, μήνυμα στους λαούς πως «ό,τι θέλουμε κάνουμε...». Παράλληλα, στέλνουν μήνυμα σε ανταγωνιστές ιμπεριαλιστές, να τους αναγνωρίσουν για «αφεντικά» του συστήματος και να αρκεστούν στα μερίδια, που θα κόβουν αυτοί κατά περίπτωση. Φυσικά, τίποτα απ' όλα αυτά δεν είναι και δεν μπορεί να είναι διαμορφωμένη οριστική πραγματικότητα. Οι λαοί δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχτούν τον ιμπεριαλισμό σαν οριστικό σύστημα και να υποταχτούν στις ορέξεις του. Αλλά ούτε και οι ανταγωνιστές - ιμπεριαλιστές πρόκειται ποτέ να παραιτηθούν από τις διεκδικήσεις των δικών τους μονοπωλίων και να του κάνουν τη χάρη να μετατραπεί σε ...υπεριμπεριαλισμό!

Επειδή έτσι έχουν τα πράγματα, ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ βυθίζεται όλο και περισσότερο στην επιθετική επιλογή. Θέλει να δείχνει παντοδύναμος, για να μην αποκαλύπτονται οι εσωτερικές σύμφυτες αδυναμίες. Χώρια, που έτσι παρασέρνει και τους ανταγωνιστές σε ανάλογη πρακτική με την ελπίδα να εξαντληθούν ακολουθώντας τον, να υποταχτούν, ή μακροπρόθεσμα, αν έχουν δυναμώσει, να επιχειρήσουν να λύσουν τις διαφορές τους με άμεση σύγκρουση.

Στα πλαίσια αυτά, δεν ήταν καθόλου «κεραυνός σε ξάστερο ουρανό» η προχτεσινή ψηφοφορία στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, που ανάβει «πράσινο φως» στην έρευνα και ανάπτυξη νέας γενιάς μικρών πυρηνικών όπλων. Ούτε τα μέτρα για το λεγόμενο εκσυγχρονισμό του στρατού των ΗΠΑ, για να είναι πιο αποτελεσματικός σε επιχειρήσεις στο εξωτερικό πρέπει να αιφνιδίασαν κανένα. Οι ΗΠΑ δεν έχουν σταματήσει να απειλούν έτσι και αλλιώς τους λαούς όλου του κόσμου. Καθημερινά σχεδόν, όλο και καινούριες χώρες προστίθενται στον αυθαίρετα λεγόμενο «άξονα του κακού». Επίσης, οι διαβεβαιώσεις του Ντ. Ράμσφελντ, πως μόνον η έρευνα τον ενδιαφέρει και όχι η χρήση των μικρών πυρηνικών, έχουν την αξία του «ρώτα τον θείο μου τον ψεύτη...». Το «μικρά πυρηνικά» και μόνον περιέχει τον κίνδυνο της άμεσης χρήσης, τάχα, για να εμβολίσουν «κρησφύγετα τρομοκρατών» κλπ. Μήπως λίγο πριν τον πόλεμο στο Ιράκ δεν αποκαλύφτηκε πως ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είχε υπογράψει εγκύκλιο, που έδινε στα στρατεύματά του τη δυνατότητα χρήσης και πυρηνικών;

Μόνον έτσι μπορεί να σκέπτεται και να δρα ο ιμπεριαλισμός. Δε γίνεται να αρνηθεί τον εαυτό του. Οσοι παριστάνουν πως είναι δυνατή η συμβίωση μαζί του με τον όρο να γίνει «πιο ανθρώπινος» καταλήγουν, αν δεν είναι ήδη, άμεσοι σύμμαχοι και συνένοχοι σε όλα τα εγκλήματά του. Αρα, ο αγώνας για να μην περάσουν τα σχέδιά του μπορεί να είναι αποτελεσματικός, μόνον αν στοχεύει ταυτόχρονα και στη ριζική ανατροπή του.


Παύλος ΑΛΕΠΗΣ

Πρώτα το κεφάλαιο...

Γρηγοριάδης Κώστας

«Ξύπνησε» και η Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων της ΝΔ και έβγαλε χτες δήλωση, με την οποία χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τις απολυμένες γυναίκες. Εκτός από γλυκανάλατα λόγια παρηγοριάς, του τύπου «η ακρίβεια και ανεργία που σαρώνουν τη χώρα είναι δυστυχώς γένους θηλυκού», δεν έχουν τίποτα να προτείνουν για την ανακούφιση του προβλήματος της ανεργίας. Αναπόφευκτο επακόλουθο, από τη στιγμή που η ηγεσία της ΝΔ πρώτα αναγνωρίζει το ιερό δικαίωμα του κεφαλαίου να «μεταναστεύει», να απολύει, να κάνει ότιδήποτε για να αυγατίσει τα κέρδη του, και μετά να «απαλύνουν» τον πόνο των εργατών, μπας και υφαρπάξουν την ψήφο τους. Οι εργάτες, όμως, γνωρίζουν πολύ καλά ότι κυβέρνηση - ΝΔ - ΣΕΒ έχουν συγκροτήσει ένα αρραγές αντεργατικό μέτωπο, που μόνον η δική τους ανυποχώρητη και ασταμάτητη ταξική πάλη μπορεί να ανατρέψει.

Εξιλαστήριο θύμα;

Δύσκολες ώρες περνάει ο Ν. Χριστοδουλάκης, αν κρίνουμε από τα χτεσινά δημοσιεύματα των φιλοκυβερνητικών εφημερίδων. «Τα Νέα», για παράδειγμα, στο σχετικό ρεπορτάζ τους υπό τον εύγλωττο τίτλο «Ο Χριστοδουλάκης στο στόχαστρο», μεταξύ άλλων, σημειώνουν: «Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Χριστοδουλάκης δε φημίζεται για την (πολιτική) ευελιξία του. Ενεργεί με βάση το τι υπαγορεύει το αισθητήριο και η εκτίμησή του και αρνείται να θέσει τις αποφάσεις του κάτω από οποιαδήποτε λογική και, πολύ περισσότερο, κομματική λογική. Οι σχέσεις του με τη Χαρ. Τρικούπη και ό,τι αυτό συνεπάγεται δεν ήταν ποτέ καλές». Και προσθέτουν: «Κοινό μυστικό είναι επίσης ότι ο κ. Χριστοδουλάκης δεν έχει και τις καλύτερες των σχέσεων με τους περισσότερους υπουργούς της κυβέρνησης». Ανάλογο δημοσίευμα υπήρχε και στην «Ελευθεροτυπία». Ομως, η λογική του εξιλαστήριου θύματος δε σώζει την κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση, όμως, αφήνει παγερά αδιάφορους τους εργαζόμενους (απολυμένους ή μη), γιατί ο υπουργός Οικονομίας δεν εφαρμόζει «προσωπική» πολιτική, αλλά την πολιτική της κυβέρνησης. Η τελευταία ακριβώς είναι το πρόβλημα.

«Πρώτα η Ελλάδα»...

Από τη στιγμή που παρέχουν κίνητρα στο κεφάλαιο για να «επεκτείνεται» στα Βαλκάνια, δεν προκαλεί καμία έκπληξη να αγοράζει η κυβέρνηση ιματισμό για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων από την Τουρκία. Οπως αποκαλύπτει ο χτεσινός «Ελεύθερος Τύπος», βάσει σύμβασης με την έγκριση του υπουργείου Ανάπτυξης, δεκάδες χαρτοκιβώτια με στολές για το πολιτικό προσωπικό του Ναυτικού που δουλεύει στη Σούδα, βρίσκονται ήδη στις αποθήκες του Ναυστάθμου, ενόψει της διανομής στους εργαζόμενους εκεί. Η τουρκική βιομηχανία στην οποία δόθηκε το φασόν είναι η «BASAK TEKSTIL SANAYI VE TICARET AS», που εδρεύει στην Καισάρεια. Φυσικά, η ελληνική εταιρία που πήρε το διαγωνισμό θα κατέθεσε προσφορά με εργατικό κόστος... Ελλάδας και όχι Τουρκίας... Πώς το είχε πει ο Κ. Σημίτης «πρώτα η Ελλάδα»;..

Οχι Γιάννης, Γιαννάκης...

Διάφορα ακούστηκαν στις προχτεσινές εκπομπές ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, σχετικά με την ακρίβεια στα οπωροκηπευτικά, η οποία έχει ξεπεράσει πράγματι κάθε προηγούμενο σε ορισμένα απ' αυτά. Συγκεκριμένα, λόγος έγινε για τα κεράσια, τα οποία - σύμφωνα με τα παραπάνω μέσα - πωλούνταν χτες από 16 μέχρι 20 ευρώ το κιλό. Από την είδηση θίχτηκε η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών, που αντέδρασε άμεσα με μια ανακοίνωση με την οποία, διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά της για παραπλάνηση των καταναλωτών, έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι η τιμή στα κεράσια φτάνει μέχρι.. 10 ευρώ! Δηλαδή, «δεν είναι Γιάννης, είναι Γιαννάκης»...

Οι «πολιτικές παρατηρήσεις»...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΚΑΛΑ, ΟΛΑ τ' άλλα, λίγο - πολύ, τα περιμέναμε. Την κοινή συνέντευξη Tύπου τι την ήθελαν ο Ρέππας κι ο Χριστοδουλάκης; Για να μας εξηγήσουν πως, αν εξαιρέσουμε τις απολύσεις, τις πτωχεύσεις, την ανέχεια και την απόγνωση των απολυμένων, κατά τα άλλα, η ...οικονομία πάει;

Μήπως για να μας πουν υπερβολικούς και απαισιόδοξους, όπως έκαναν; Τι να γίνει, παιδιά, δε βλέπουμε τον κόσμο με «πράσινα εκσυγχρονιστικά γυαλιά», ούτε από το μπαλκόνι του Μαξίμου. Λυπούμαστε, αλλά ...ζούμε στην Ελλάδα που έχετε φτιάξει.

Να φανταστείτε πως ούτε καν στον κόπο να εξαγγείλουν τα ψευτοπρογράμματα - «ασπιρίνες», που συνήθως επιστρατεύουν σε περιπτώσεις μαζικών απολύσεων, μπήκαν. Τέτοια άνεση!

Εν ολίγοις, μας «έστησαν» μαζί με τον Ρουσόπουλο μια ακόμα «παράσταση» προεκλογικού χαρακτήρα, ανταλλάσσοντας καυστικές δηλώσεις, για να ακούει ο κόσμος και να βρίζει.

Πάντως, για να έχουν και τα νώτα τους καλυμμένα και να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση, ο Χρήστος Πρωτόπαππας έσπευσε να δηλώσει πως η κυβέρνηση δε βρίσκεται σε ρήξη με το ΣΕΒ, απλά κάνει «πολιτικές παρατηρήσεις». Του θυμίζουμε, πάντως, πως με την πολιτική που ακολουθεί βρίσκεται σε ρήξη με τους εργαζόμενους.

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ...μια δόση ακόμα Ασφαλιστικού, είναι κάτι παραπάνω από σαφές. Μια η Κομισιόν να μας μιλάει για τον κίνδυνο αύξησης του δημοσιονομικού ελλείμματος, κάτι ο Πρωτόπαππας να μας διαβεβαιώνει πως δε θα θιγούν τα όρια ηλικίας, κάτι ο Ρέππας που θέλει περικοπές στις πρόωρες συντάξεις ...«δένει το γλυκό».


Παπαγεωργίου Βασίλης

Προφανώς, αυτοί που πριν μερικούς μήνες διαβεβαίωναν ότι η «ασφαλιστική μεταρρύθμιση» ολοκληρώθηκε (ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ), προφανώς, κορόιδευαν τον κόσμο κι έκαναν το παν για να περάσουν τα τότε μέτρα, γνωρίζοντας ότι έρχονται και χειρότερα.

Οταν το 'να χέρι...

Ο «σκιώδης» υπουργός Οικονομίας της ΝΔ, βουλευτής Γ. Αλογοσκούφης - όπως και άλλα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης - κατηγορούν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι, με την πολιτική που εφαρμόζει, οδήγησε την Ελλάδα να κατέχει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό ανεργίας μεταξύ των 15 χωρών - μελών της ΕΕ. Σχολιάζοντας τις μαζικές απολύσεις (περίπου 720 άτομα), που αποφάσισαν τα αφεντικά της ΠΑΛΚΟ, της «Υβόννη Στορς» και των σούπερ μάρκετ «αφοί Αντωνόπουλοι» - που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους - ο βουλευτής της ΝΔ εξέφρασε τη λύπη του που «κλείνουν επιχειρήσεις και μένουν εργαζόμενοι στο δρόμο».

Παίζοντας με το δράμα των απολυμένων, ο βουλευτής της ΝΔ δεν αρκέστηκε στο να εκφράσει τη λύπη του. Εσπευσε να διαπιστώσει πως «η κρίση στην αγορά, που παίρνει πλέον πρωτοφανείς διαστάσεις, είναι αποτέλεσμα της στρεβλής κυβερνητικής πολιτικής που χρόνια τώρα υπονομεύει την πραγματική οικονομία»!

Οχι, ο κύριος Αλογοσκούφης και τα άλλα στελέχη της ΝΔ, είναι προσεκτικοί στις διατυπώσεις τους. Δε λένε ότι φταίει η οικονομική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, αλλά η «στρεβλή» κυβερνητική πολιτική.

Κάτι ξέρουν... και προσέχουν τόσο πολύ τα λόγια τους.


Λ.Τ.

... νίβει τ' άλλο!

Στο «διά ταύτα» της κριτικής του, ο κ. Αλογοσκούφης υποστήριξε πως «η χώρα χρειάζεται μια διαφορετική οικονομική πολιτική», την οποία προφανώς υποστηρίζει η ΝΔ. Σύμφωνα με τον Γ. Αλογοσκούφη, αυτή η «άλλη πολιτική» - την οποία υπόσχεται να εφαρμόσει η ΝΔ όταν γίνει κυβέρνηση - «θα δίνει έμφαση στις διαρθρωτικές αλλαγές, στην ενίσχυση του ανταγωνισμού, στη στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης, στην ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας. Μια πολιτική που θα αξιοποιήσει τους κοινοτικούς πόρους και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας».

Μην ψάχνετε για διαφορές στην πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, γιατί η κυβέρνηση Σημίτη εφαρμόζει την αντιλαϊκή πολιτική των προγραμμάτων λιτότητας της ΕΕ, που καταρτίζει το Διευθυντήριο των Βρυξελλών με γνώμονα τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων και πολυεθνικών. Και αυτή την πολιτική (που έχει ενσωματωθεί στα προγράμματα Σύγκλισης ή Σταθερότητας και Ανάπτυξης) έχουν εγκρίνει οι βουλευτές και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και του ΣΥΝ, όταν το 1992 υπερψήφιζαν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ.

Απλά, με τη «σκληρή» κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση, η ΝΔ δε ζητά αλλαγή πολιτικής, αλλά αλλαγή κυβέρνησης. Και με αυτά που λέει ο Γ. Αλογοσκούφης, επιδιώκει να τονώσει το δικομματισμό, επιβεβαιώνοντας - σε παραλλαγή - τη λαϊκή παροιμία «το 'να κόμμα στηρίζει τ' άλλο και τα δυο το... σύστημα»...

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Νέα αντεργατικά σχέδια

Την τελική επίθεση κατά των συστημάτων Κοινωνικής Ασφάλισης και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων μεθοδεύει η Ευρωπαϊκή Ενωση. Στην επίθεση αυτή η ελληνική κυβέρνηση, ως προεδρεύουσα, θα βρίσκεται στη θέση του «σημαιοφόρου». Οι συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τις κυβερνήσεις των κρατών- μελών είναι σαφείς: Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση των συντάξιμων αποδοχών, σύσταση εταιρικών συνταξιοδοτικών ταμείων, μείωση των εργοδοτικών εισφορών. Με μια κουβέντα: Κατεδάφιση!

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας, ως καθ' ύλην αρμόδιο, σε απόλυτη αρμονία με το Διευθυντήριο των Βρυξελλών, ετοιμάζουν το σχέδιο «μάχης». Σε έκθεση επιτροπής, η οποία συγκροτήθηκε από την ηγεσία του υπουργείου, περιλαμβάνονται όλα τα μέτρα που συστήνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ακόμη περισσότερα, όπως η κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και ο δραστικός περιορισμός των αναπηρικών.

Χτες, εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε την ύπαρξη τέτοιου σχεδίου. Σχετικά με το κρίσιμο θέμα του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, παίζοντας με τις λέξεις, δήλωσε ότι δεν πρόκειται για αύξηση του ορίου, αλλά για «παράταση του εργασιακού βίου»! Εμπαιγμός για εκατομμύρια εργαζόμενους, που ακούνε ότι η συνταξιοδότηση στα 67, ή στα 70, είναι μια ...γενναιόδωρη παροχή προς αυτούς.

Αυτή την περίοδο σε πολλές χώρες-μέλη της ΕΕ βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη κινητοποίηση των εργαζομένων για την αντιμετώπιση αντιασφαλιστικών νομοσχεδίων που προωθούνται από τις κυβερνήσεις. Γαλλία, Αυστρία, Γερμανία, Γαλλία συγκλονίζονται από απεργίες και διαδηλώσεις, που χαρακτηρίζονται οι μεγαλύτερες της τελευταίας τουλάχιστον εικοσαετίας.

Οι ιθύνοντες της ΕΕ επικαλούνται για μια ακόμη φορά τη «γήρανση του πληθυσμού» στις χώρες-μέλη για να δικαιολογήσουν τα προωθούμενα μέτρα. Λες και θέλουν να τιμωρήσουν τους εργαζόμενους γιατί ζουν περισσότερο απ' όσο τους χρειάζονται οι εργοδότες τους...

Τα συντονισμένα πυρά κυβερνήσεων-Ευρωπαϊκής Ενωσης-εργοδοτών αποδεικνύουν ότι το μεγάλο κεφάλαιο προωθεί μια καθοριστικής σημασίας σύγκρουση με τους εργαζόμενους σ' όλες τις χώρες-μέλη. Η ίδια η κατάσταση υπογραμμίζει την ανάγκη της συντονισμένης δράσης της εργατικής τάξης σε εθνικό και κοινοτικό επίπεδο. Οι Ελληνες εργαζόμενοι έχουν εγγράψει μια πολύτιμη υποθήκη με τις κινητοποιήσεις τους το 2001. Καλούνται σήμερα να απαντήσουν στα νέα κυβερνητικά σχέδια και να πρωτοστατήσουν σε μια μεγάλη, μαχητική, ταξική κινητοποίηση κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, στη Θεσσαλονίκη, στις 19-22 του Ιούνη. Να υψώσουν τα κόκκινα λάβαρα της δικής τους αντεπίθεσης.

Το κυνηγητό του κέρδους

Παπαγεωργίου Βασίλης

Η σύγκρουση των πολυεθνικών μονοπωλίων είναι πάντα σκληρή και αδίστακτη. Ταυτόχρονα, επειδή συνήθως είναι συνένοχοι - συνεργάτες στα εγκλήματα, όταν ξεδιπλώνεται η σύγκρουση μεταξύ τους οι αποκαλύψεις δίνουν και παίρνουν. Ετσι, χτες οι «Νιου Γιορκ Τάιμς» των ΗΠΑ αποκάλυψαν για την πολυεθνική «Μπάγιερ», που έχει βάση στη Γερμανία, μεγάλο σκάνδαλο με φάρμακα επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία. Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας η «Μπάγερ» διοχέτευσε στην αγορά της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας μεγάλες ποσότητες φαρμάκων για αιμοφιλικούς, που ενδέχεται να περιείχαν πλάσμα μολυσμένο με τον ιό του AIDS. Η ίδια εταιρία πωλούσε στο δυτικό κόσμο νέο ασφαλέστερο τύπο του ίδιου φαρμάκου... Δε θα εκπλαγούμε, αν το επόμενο διάστημα διαβάσουμε από κάποια γερμανική εφημερίδα άλλο σκάνδαλο από πολυεθνική με βάση τις ΗΠΑ. Η ουσία παραμένει πως το κυνηγητό του κέρδους που είναι αναντικατάστατος κινητήρας του εκμεταλλευτικού συστήματος είναι ταυτόχρονα και η πηγή όλων των εγκλημάτων του...

Τα χημικά;

Ποιος δε θυμάται τους περίφημους φακέλους του Κ. Πάουελ; Ηταν υπερπλήρεις με χάρτες, με βίντεο, με φωτογραφίες, με μαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές συνομιλίες κλπ. Υποτίθεται πως ήταν υπερσίγουροι για το πού βρίσκονται τα χημικά όπλα στο Ιράκ. Ομως, αφότου έκαναν κατοχή στη χώρα, έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους. Εφεραν και κάποιες εκατοντάδες ειδικούς Αμερικάνους, μπας και ξετρυπώσουν οτιδήποτε, αλλά, άρον - άρον, τους ξαναέβαλαν στα αεροπλάνα και τους έστειλαν πίσω στις ΗΠΑ για να μην πληρώνουν και τα έξοδά τους... Βέβαια, δεν αποκλείεται πλέον, να καταφέρουν, να στήσουν κάπου τίποτα σακιά. Μόνο, που θα έχουν μάρτυρες αυτούς, που θα τα κουβαλήσουν και πρέπει να εξασφαλίσουν τα κλειστά τους στόματα... Το ένα ψέμα γεννάει τ' άλλο, δηλαδή, και τα εγκλήματα συνεχίζονται...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ