Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ
ΤΗΛΕ- ΠΑΘΗ

Γρηγοριάδης Κώστας

Τα κανάλια «μας» ασχολούνται με όλα τα κοινωνικοπολιτικά θέματα. Οχι για να τα φωτίσουν, αλλά για να συσκοτίσουν τις βαθύτερες αιτίες, που τα δημιουργούν. Για να αποπροσανατολίσουν και όσους προβληματίζονται «επικινδύνως» και έξω από τα «επιτρεπτά» πλαίσια και για να ρίξουν τις ευθύνες άλλοτε στο ένα κόμμα αποκλειστικά και άλλοτε στο άλλο, επίσης αποκλειστικά, ενώ είναι συνυπεύθυνες όλες οι κυβερνήσεις.

***

Συμβαίνουν τραγωδίες, όπως εκείνη με το «ΣΑΜΙΝΑ»; Θα βρουν ό,τι μπορείς να φανταστείς, για να κρύψουν τη στυγνή εφοπλιστική εκμετάλλευση, την πολιτική απελευθέρωσης των αγορών, τους δεσμούς των αστικών κομμάτων με την πλουτοκρατία. Δηλαδή, για να στρέψουν την προσοχή των λαϊκών στρωμάτων σε δευτερεύοντα και επιφανειακά.

***

Και, μάλιστα, αξιοποιούν (αυτή είναι η σωστή λέξη) την τραγωδία, για να περάσουν το μήνυμα: Φταίει το γεγονός ότι ευνοήθηκε ένα τμήμα των εφοπλιστών και όχι και οι άλλοι! Τάσσονται, δήθεν, υπέρ του θεμιτού συναγωνισμού, λες και μπορεί να υπάρχει τέτοιος συναγωνισμός στη ζούγκλα της «ελεύθερης αγοράς» των μονοπωλίων... Και, βεβαίως, γνωρίζουν ότι τέτοιος συναγωνισμός δεν μπορεί να υπάρξει σήμερα. Εξάλλου και οι καναλάρχες στο καθεστώς της καπιταλιστικής ζούγκλας κινούνται.


Γρηγοριάδης Κώστας

***

Ομως και η επιχείρηση συσκότισης περιλαμβάνει και το ...ενδιαφέρον των καναλιών για τους φτωχούς! Η κυρία Βαρδινογιάννη, που νοιάζεται για τα παιδιά! Ο κύριος Αβραμόπουλος, που μοιράζει σούπες... Ο κύριος Χριστόδουλος, που επισκέπτεται αναξιοπαθούντες, ασθενείς και οδοιπόρους! Η κυρία Δάφνη, που έχει οργανώσει τα νηπιαγωγεία! Και τα λοιπά αγαθοεργή...

***

Αλλά μέχρι εδώ και μη παρέκει! Ποιες κοινωνικές αντιθέσεις; Ετσι κι ακούσουν για την εργατική τάξη και το κεφάλαιο, για τον ιμπεριαλισμό και το λαό, για Μέτωπο κατά της πλουτοκρατίας, πετάγονται μέχρι το ταβάνι! Δογματισμοί ...γαρ!

***

Αυτό κι αν είναι είδηση, φίλοι τηλεθεατές! 60.000 αντίτυπα πούλησαν σε CD οι παπα-ροκάδες! Να μην τους κάνουμε ...τετραπλό παράθυρο στα κανάλια μας; Τώρα, το μόνο που μένει είναι να παρουσιάσουν το νέο τους δίσκο σε μεγάλο δισκοπωλείο και να κλείσουν οι μαθητές των κατηχητικών την πλατεία Ομονοίας. Τρέμε Βίσση!..

***

Ευτυχώς που διέψευσε η τραγουδίστρια της ποπ Τζένιφερ Λόπες την είδηση ότι ασφάλισε το σώμα της για ένα δισ. δολάρια. Βέβαια, πες πες, μπορεί να πειστεί η κοπέλα στο τέλος και να έχουμε νέο κύκλο συνταρακτικών ειδήσεων...

***

Δεν το γνωρίζαμε και το μάθαμε: Το μπικίνι της Ούρσουλα Αντρες, αυτό το άσπρο, με το οποίο την πρωτοείδε να βγαίνει απ' τη θάλασσα ο Τζέιμς Μποντ σε γνωστή ταινία ως 007, πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Λονδίνο 22,5 εκατομμύρια δραχμές! Το είδαμε άπειρες φορές να παίζεται ως θέμα στα δελτία ειδήσεων. Και το ξαναείδαμε συμπληρωμένο: Συνολικά, μια σειρά αντικείμενα από ταινίες του 007, πουλήθηκαν από τον οίκο «Κρίστις» 326 εκατομμύρια δραχμές. Το άκουσες εργάτη; Κι εσύ συνταξιούχε; Το βρακί της Ούρσουλα έχει μεγαλύτερη αξία απ' τη ζωή σου!


Γρηγοριάδης Κώστας

***

Πολυεθνική εταιρία στη Βρετανία δημιούργησε «πρακτορείο άλλοθι». Τι δουλιά κάνει αυτό το πρακτορείο; Βοηθάει τους μοιχούς να κάνουν άνετα τη δουλιά τους, δίχως να παίρνει είδηση ο, -η σύζυγος. Πώς; Ως εξής: Στο σπίτι καταφθάνουν προσκλήσεις για συμμετοχή συζύγου σε συνέδρια, που διαρκούν 2 ή 3 ή 5 μέρες. Ο σύζυγος, λοιπόν, φεύγει για το συνέδριο (δήθεν), ενώ στην πραγματικότητα πάει ν' αράξει με τη φίλη του στις ακτές της Καραϊβικής! Το θέμα παίχτηκε στα δελτία ειδήσεων μόνο μια φορά. Ισως δύο. Γιατί τέτοια ...υποβάθμιση;

***

Λοιπόν, γεια χαρά, και ες αύριον τα νεώτερα...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ