Παρασκευή 10 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
Η παραμυθιασμένη κυρία Ντόρα

Τη στιγμή που βουλιάζαμε στα σκουπίδια και οι συνάδελφοί μας από τα Λιόσια κοινοποιούσαν προς όλους την απελπισία τους διάλεξε η Ντόρα να χρησιμοποιήσει για μία ακόμα αρχηγική της εμφάνιση στα ΜΜΕ.

Ανίκανη να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα που η ίδια και η παράταξή της καλλιεργούν ακαταπαύστως, απόρησε πώς την ξεπέρασαν τα γεγονότα και την εξέθεσαν ανεπανόρθωτα στους σκουπιδοντενεκέδες.

Παραμυθιασμένη με τον ιστορικό της ρόλο ως μελλοντικής ηγέτιδος του έθνους, δεν κάνει τίποτε άλλο από το να περνά από τη μία συνέντευξη στην άλλη, προσπαθώντας να μας βάλει στη θέση που νομίζει ότι αξίζουμε.

Επιδέξια με το θέαμα και αξιοθρήνητη για το πάθος της για εξουσία, εμφανίζει την παρανοϊκή σταθερότητα εκείνου που εδώ πατά κι εκεί βρίσκεται.

Η Αθήνα δεν άξιζε τέτοια κατάντια: να βρίσκεται στα χέρια μιας πλάνης που το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να ρωτά τον καθρέφτη καθρεφτάκι της «ποια είναι η πιο όμορφη για την εξουσία».

Αναπολώ την Αθήνα που μου αξίζει, αυτή που θα πάρει σάρκα και οστά όταν ξεπεράσουμε το σύνδρομο των πολιτικών οικογενειών που προς ώρας έχει λάβει το χαρακτήρα της προίκας της Ντόρας.

Το γεγονός ότι το καθολικό ψέμα αναζητά κάθε φορά ένα νέο πρόσωπο για να κάνει την παρουσία του αισθητή δε μας εκπλήσσει καθόλου. Το αντίθετο, μάλιστα. Μας οδηγεί με δύναμη μπροστά στα καθήκοντά μας για την Αθήνα που αγαπήσαμε και όπου συνεχίζουμε να ζούμε.

Δεν πρόκειται για βεντέτα ανάμεσα στους πολίτες και την δήμαρχο, αλλά για αγώνα επιβίωσης της αγαπημένης μας πόλης.


του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ