Παρασκευή 30 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
Η απομόνωση των Παλαιστινίων

1. «Καλοκαιρινή βροχή» είναι το όνομα που έδωσαν με τον γνωστό κυνισμό τους οι Ισραηλινοί στην επίθεσή τους εναντίον των Παλαιστινίων. Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές στην ανατολική Γάζα. Ο δυτικός άνθρωπος, μακριά από τη Γάζα, τα καταφέρνει μια χαρά θεμελιώνοντας την απάθειά του μπροστά στην τηλεόραση. Εξάλλου, θαύμαζε πάντα την πολεμική ικανότητα των Σιωνιστών. Η αιώνια συνήθεια να βλέπει ερείπια Παλαιστινίων δεν ταράζει την πεποίθησή του, που προκύπτει από μια ανομολόγητη θεωρία για τη δύναμη, ως μια ανώτερη πνευματική κατάσταση, που πρέπει πάση θυσία να συντηρηθεί.

2. Η διαφορά ανάμεσα στον Αμερικανό και Ευρωπαίο πολίτη έγκειται στο ότι η εφ' όλης της ύλης αδιαφορία του πρώτου συναντά την ευγλωττία του δεύτερου. Ο Ευρωπαίος καταπάτησε το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού να διαλέγει την κυβέρνησή του με μια σειρά οικονομικά μέτρα που πήρε εναντίον του, που είχαν σαν αποτέλεσμα τον άμεσο αποκλεισμό των Παλαιστινίων. Ο Ευρωπαίος νάρκισσος, που έχει «δίκιο» για όλα, τώρα «κατανοεί» την καταστροφή που συντελείται, αφού δεν τον άκουσαν.

3. Η απομόνωση των Παλαιστινίων είναι το αποτέλεσμα των ψευδών ειδήσεων και των πιο παράλογων απόψεων που προώθησαν ποτέ οι τεχνικοί της εξουσίας στη Δύση. Η αλήθεια είναι μία: Οι Παλαιστίνιοι, με την παρουσία τους και μόνο, προσβάλλουν την κυριαρχία του ιμπεριαλισμού και όσους έχουν προσκολληθεί πάνω του. Προσβάλλουν τις αξίες της Δύσης και το φαίνεσθαι των πολιτών της. Γι' αυτό είναι μόνοι τους, όπως κάθε πρωτοπορία μέσα στην Ιστορία, και μόνοι τους αντιμετωπίζουν τη μάστιγα των Ισραηλινών.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ