Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
Καθωσπρέπει σκέψεις

1. Η κυβέρνηση έχει περάσει στη φάση των τελευταίων παραστάσεών της. Βάζοντας μπροστά τον σχεδόν άνθρωπο της Θεσσαλονίκης Ψωμιάδη να διασκεδάζει τον κόσμο, προσπαθεί να κερδίσει χρόνο. Η ανάγκη της αυτή είναι γελοία και το μόνο που καταφέρνει είναι να διαλέγει μέσα στο σκοτάδι μια θέση καλύτερη για να βλέπει την αποσύνθεση της δημοκρατίας. Νεοδημοκράτες, μην κλαίτε με όσα βλέπετε στην οθόνη, πάλι με χρόνια και καιρούς πάλι δικά σας θα 'ναι.

2. Το έγκλημα της κυβέρνησης απέναντι στην αξιοπρέπειά μας είναι διαρκές και στηρίζεται στη συστηματική εξαπάτηση. Απόδειξη όλοι οι ευνουχισμένοι γυρολόγοι που τις τελευταίες μέρες, μέσα από τα κανάλια, ορκίζονται πως είναι στιγμιαία η απάτη που έκανε την εμφάνισή της.

3. Πρέπει να είσαι συνεπής μαζοχιστής ή αφελής για να πιστεύεις έστω και μία λέξη του Καραμανλή. Οσοι προτείνουν μια αφηρημένη ανακωχή μαζί του τώρα που δοκιμάζονται όλα, πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν φυσικοί μας εχθροί.

4. Η απέχθεια και το ένστικτο το αλάθητο απέναντι στους βιρτουόζους των σκανδάλων είναι η πρώτη μας ύλη και η άμυνά μας για ό,τι συμβεί από δω και στο εξής.

5. Φαινόμενο των ημερών: Η διαφήμιση, που είναι η ανάσα της κυβέρνησης, δεν περνά πια μέσα στην αρένα. Ο κάθε μονομάχος το διαπιστώνει αυτό, όταν κατεβαίνει στη σέντρα, από την απουσία του κόσμου στις εξέδρες. Ο πολίτης, σιωπηλός, ξεπερνά την κατάσταση της ουδετερότητας και διεκδικεί την ύπαρξή του στο πεζοδρόμιο.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ