Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Το πέταγμα μιας πεταλούδας

«Εκτός από τη Lehman Brothers στο..."πολεμικό συμβούλιο" της Νέας Υόρκης συζητήθηκαν και οι τελευταίες εξελίξεις στον ασφαλιστικό κολοσσό AIG στο ταμιευτήριο Washington Murtual και την επενδυτική τράπεζα Merril Lynch. Και τούτο διότι οι τρεις χρηματοοικονομικοί όμιλοι δέχονται ισχυρότατες πιέσεις, αφού θεωρούνται ως οι επόμενοι "αδύναμοι κρίκοι"» (το ρεπορτάζ στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Στο Λονδίνο

«Περίπου 10.000 ταξιδιώτες υπολογίζεται ότι ξέμειναν στην Ελλάδα μετά τη χρεωκοπία του τρίτου μεγαλύτερου ταξιδιωτικού γραφείου της Βρετανίας, XL Leisure Group, που γνωστοποιήθηκε την Παρασκευή. Εκατοντάδες απ' αυτούς ταλαιπωρήθηκαν στα αεροδρόμια των νησιών όπου παραθέριζαν, όταν έφτασαν εκεί για την προγραμματισμένη αναχώρησή τους αγνοώντας τι είχε συμβεί (...) η ζημιά από το κλείσιμο μόνο για την Κρήτη υπολογίζεται σε περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ, από τις οφειλές της σε περίπου 20 ξενοδοχειακές μονάδες» (το θέμα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

...και ο τυφώνας στην Ελλάδα

«Στροφή στις ευέλικτες μορφές απασχόλησης έχει κάνει το 17% των εργαζομένων, ενώ την ίδια στιγμή οι νέοι εξακολουθούν να είναι τα μεγαλύτερα θύματα της ανεργίας. Είναι χαρακτηριστικό πως σχεδόν οι μισοί άνεργοι είναι κάτω των 29 ετών, καθώς η έλλειψη επαγγελματικής εμπειρίας αποτελεί τροχοπέδη στην προσπάθεια εξεύρεσης μίας θέσης εργασίας» (το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ