Πέμπτη 13 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Πάνω που θα γινόμασταν οικολόγοι...

«Αφού έχουμε εκμεταλλευτεί στο έπακρο τον πλανήτη, οι δυτικές χώρες θέλουν να εμποδίσουν την ανάπτυξη των υπολοίπων και να χρησιμοποιήσουν τις πρώτες τους ύλες. Δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε σε μια χώρα όπως η Βραζιλία να μη χρησιμοποιήσει όλα της τα μέσα για να ξεφύγει από τη φτώχεια. Βρισκόμουν στη βράβευση ενός συγγραφέα από το Μαλί, του Αμαντού Χαμπατέ Μπα, όταν μια κυρία πλησίασε αυτόν τον υπέροχο χωρατατζή συνειδητοποιημένο Αφρικανό για να τον ρωτήσει τι σκοπεύει να κάνει για να σωθούν οι ελέφαντες. Εκείνος της απάντησε: "Κυρία μου, οι ελέφαντες είναι κάτι ηλίθια ζώα που τσαλαπατάνε τις φυτείες μας". Η κυρία έμεινε αποσβολωμένη. Είναι πολύ εύκολο να λες σε άλλες χώρες σώστε τις αρκούδες, τους λύκους σας, θα έρθουμε να τραβήξουμε φωτογραφίες, τη στιγμή που έχουν να αντιμετωπίσουν συνθήκες απόλυτης φτώχειας» (ο Γάλλος συγγραφέας ΛεΚλεζιό στο «L' Express» / «ΤΑ ΝΕΑ»).

Πάνω που είχαμε αρχίσει να ονειρευόμαστε...

«θα βρεθούν 77 πλουσιόπαιδα, που θα διαθέσουν 1,3 εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσουν την εκπληκτική Αστον Μάρτιν One-77; Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει ακόμη και αυτούς που ξόδευαν ανάλογα ποσά για να περνάει η ώρα. Φανταστείτε ότι κάνει οικονομίες και ο Αμπράμοβιτς. Πάντως, το ξεχωριστό εγγλέζικο αυτοκίνητο, πιο ακριβό και από την Μπουγκάτι Βέιρον, αξίζει τα λεφτά του. Το αμάξωμα κατασκευάζεται από ανθρακονήματα για να περιοριστεί το βάρος. Το μοτέρ θα τρελάνει ακόμη και τον Μ. Σουμάχερ. Επιλέχθηκε ένα σύνολο V12, 7.300 κ.εκ. ισχύος 700 ίππων» (η αγωνία και το ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

...ήρθε ο Αλμούνια και μας το χάλασε

«Η κατάσταση είναι ζοφερή και τα χειρότερα ίσως βρίσκονται μπροστά μας, εξήγησε χθες ο Επίτροπος Οικονομικών Χοακίν Αλμούνια (...) χώρες όπως η Ελλάδα οφείλουν να χαλιναγωγήσουν τη διάθεσή τους για μεγάλες παροχές που αποσκοπούν στον μετριασμό της κρίσης καθώς διαφορετικά θα τιμωρηθούν και μάλιστα βαρύτατα από τις αγορές (...) θεμέλιο κάθε πολιτικής οφείλει να είναι μεταξύ άλλων η προσήλωση στις αρχές και επιταγές του Συμφώνου Σταθερότητας το οποίο όπως για πολλοστή φορά επισήμανε παραμένει αμετάβλητο και πλήρως εφαρμοστέο» (το ρεπορτάζ στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ