Πέμπτη 8 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ενα κραγμένο ξεκάρφωμα

«Δεν υπάρχουν παρακρατικοί μηχανισμοί. Δεν υπάρχουν συνωμοσίες. Δεν είναι ούτε οι Αμερικανοί, ούτε οι Ρώσοι. Ενας είναι: μια οργάνωση που αποτελείται από λίγα παιδιά, νέα παιδιά που αποφάσισαν να πάρουν τα όπλα και να σκοτώνουν κόσμο (...) Και είναι κρίμα που ακούω και κόμματα να προβάλλουν τέτοιες θεωρίες» (ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης στο ΕΘΝΟΣ).

Μια τυχαία ταύτιση απόψεων

«Ας απομονώσουν πολιτικά και ηθικά τους νέους τρομοκράτες, αντί να καλύπτονται πίσω από τριτοκοσμικές συνωμοσιολογίες περί παρακράτους και προβοκάτσιας» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Λέξεις που προδίδουν ενιαίο κέντρο

«Δέκα τουλάχιστον 35άρηδες, σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αποτελούν το σκληρό πυρήνα του "Επαναστατικού Αγώνα" (...) από τους δέκα, οι τρεις εικάζεται ότι προέρχονται από άλλες οργανώσεις, ενώ ο ένας θεωρείται ότι κινούνταν στις παρυφές της 17Ν και για μεγάλο χρονικό διάστημα είχε αδρανοποιηθεί (...) "πρόκειται για τουλάχιστον δέκα αδίστακτα παιδιά (...) ο Κουφοντίνας μπροστά τους είναι αγγελούδι" λέει στον ΕΤ ένας εκ των βασικών πρωταγωνιστών της 17Ν» (το ρεπορτάζ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Η επιβεβαίωση...

«Η 17Ν μπροστά τους είναι αγγελούδια» (ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης στο ΕΘΝΟΣ).

και η συνέχεια στο «μάθημα πρώτο, επίθεση στα τμήματα»

«Η είσοδος των νέων και των ανέργων στις αστυνομικές σχολές είναι μια άμεση αποδοχή της σύγχρονης κρατικής βαρβαρότητας, είναι η αποδοχή ενός αντικοινωνικού ρόλου. Οποιος επιλέγει να λύσει το βιοτικό του πρόβλημα με αυτό τον τρόπο, τότε να γνωρίζει πως είναι συνένοχος σε κάθε έγκλημα που διαπράττεται» (με μαύρο έντονο γράμμα στο κέντρο της σελίδας 5 το κείμενο του «Ε. Α.» / ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ