Πέμπτη 19 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Το κόστος της συναίνεσης

«Οι άλλοι Ευρωπαίοι απορούν πώς είναι δυνατόν στην Ελλάδα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αρνούνται ακόμη και την παραμικρή συναίνεση για ένα εθνικό σχέδιο μετριασμού των επιπτώσεων της κρίσης (...) Με τους μετριοπαθέστερους υπολογισμούς μπορεί να απαιτηθούν 400 ή και 500 εκατομμύρια ευρώ για τέσσερις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις έως την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το 2010» (ο Γ. Τράγκας στη ΧΩΡΑ).

όσο και το κέρδος τριών εργολάβων

«Το Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης που εγκαινιάσθηκε χωρίς να έχει ολοκληρωθεί είχε προϋπολογισμό 31 εκατ. ευρώ και έφθασε τα 103. εκατ. ευρώ! Το κόστος του Κέντρου Γραπτού Τύπου εκτινάχθηκε από τα 55,6 εκατ. ευρώ στα 66,5 εκατ. ευρώ. Το Κέντρο Αντισφαίρισης από τα 36,7 στα 47,5. Το Γυμναστήριο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στο Γαλάτσι από τα 50,2 στα 60,4. Το Σκοπευτήριο από τα 50,5 στα 60,6. Το Κέντρο Κολύμβησης από τα 15 στα 22. Το Καυτατζόγλειο από τα 45,9 στα 67,9. Το Παμπελοποννησιακό της Πάτρας από τα 31,3 στα 45,1. Και ούτω καθεξής. Προφανώς μιλάμε για εκατομμύρια ευρώ και όχι για στραγάλια» (η Σοφία Βούλτεψη στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

Μ' ένα τέλος «συμμόρφωσης» καθάρισαν

«Στα μέτρα περιλαμβάνεται η λειτουργική τακτοποίηση των ξενοδοχείων, δηλαδή η νομιμοποίηση μονάδων που έχουν εκκρεμότητες λόγω πολεοδομικών αυθαιρεσιών. Οι ξενοδόχοι θα κληθούν να πληρώσουν ένα τέλος "συμμόρφωσης"» (το ρεπορτάζ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Δεν ισορροπεί το πράγμα

«Χωρίς κοινά αποδεκτούς κανόνες για λογικά επίπεδα προστατευτισμού και κρατικής παρέμβασης οι εξάρσεις βίας και ξενοφοβίας είναι πολύ πιθανές (...) Το ζήτημα θα πρέπει να ληφθεί υπόψη πολύ σοβαρά» (είπε ο Ανρί Γκενό, στενός συνεργάτης του Σαρκοζί / ΗΜΕΡΗΣΙΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ