Τρίτη 15 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Το χρήμα

«Ο Γ. Καλδής έφερνε τα χρήματα στην Ελλάδα, τα έπαιρνα από αυτόν και τα έδινα σχετικά γρήγορα στους ανθρώπους που ήταν εντεταλμένοι από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ» (ο Μ. Χριστοφοράκος της «Siemens» στην Γερμανίδα ανακρίτρια / ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

...ο δρόμος της συγκέντρωσής του

«Η Credit Suisse τονίζει ότι η επανάκτηση μέρους των απωλειών ανταγωνιστικότητας από χώρες στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα απαιτεί μια παρατεταμένη περίοδο αρνητικού εργατικού κόστους ανά μονάδα προϊόντος. Κοινώς, οι ονομαστικοί μισθοί να αυξάνονται λιγότερο από την αύξηση της παραγωγικότητας για αρκετό χρονικό διάστημα (...) παρά τη συνεχιζόμενη κρίση οι Ελληνες εφοπλιστές με 3.500 εμπορικά πλοία ελέγχουν το 22,3% του παγκόσμιου στόλου των "τάνκερ", το 18,1% των Bulk Carriers, το 9,4% μεταφοράς χημικών και το 4,5% στα conteinerships, ενώ στα επιβατηγά ελέγχουν το 6,7% και μάλιστα με πλοία νέας τεχνολογίας και μικρής ηλικίας» (τα στοιχεία στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

...και ο βρώμικος αντιπερισπασμός

«Παρουσιάσαμε (...) τη λειτουργία της σχολής πρακτόρων που οργάνωσαν οι υπηρεσίες ασφαλείας του τσεχοσλοβάκικου κράτους σε συνεργασία με το ΚΚΕ (...) από την πλευρά των ανατολικών το βάρος έπεφτε στη συλλογή στρατιωτικών πληροφοριών (...) πλήθος στοιχεία αποκαλύπτει το μέγεθος της οικονομικής και πολιτικής εξάρτησης του ΚΚΕ από τα ανατολικά καθεστώτα (...) αξιομνημόνευτη η φοβική στάση αρκετών αριστερών διανοουμένων (...) πηγάζουν από ένα βασικό άγχος: να μην επιβεβαιωθεί ο ισχυρός βαθμός εξάρτησης του ΚΚΕ από το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα» (η «προβολή των θέσεων του ΚΚΕ» μπροστά στις εκλογές από την εφημερίδα το ΒΗΜΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ