Τετάρτη 13 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ο χορός των βουβαλιών

«Για ποιο λόγο επιχειρηματίες επενδύουν στο χώρο του Τύπου, όταν έχει ήδη καταστεί σαφές - ίσως και από τους ίδιους - ότι δεν έχουν επιχειρηματικό μέλλον οι εφημερίδες; Μήπως θα μπορούσε να απαντήσει η κυβέρνηση ή και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, τον οποίο θα έπρεπε να αφορά ο ευτελισμός και η άλωση του Τύπου; Η ερώτηση δεν είναι ρητορική» (με υπογραφή Μ. Τ. η ερώτηση στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Το ξεδιάλεγμα

«Γενικόλογη και μη μου άπτου ήταν και πάλι η τοποθέτηση της Τίνας Μπιρμπίλη που δεν έβαλε πλάτη - για άλλη μία φορά» (ένα «άσχετο» σχόλιο στα ΝΕΑ).

Η εργολαβία

«Βασικός στόχος του νομοσχεδίου, που συζητείται σήμερα, είναι να προστατευθούν τα δάση και οι δασικές εκτάσεις που είχαν πληγεί από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2009 (...) είναι φανερό ότι με το νομοσχέδιο της κυρίας Μπιρμπίλη θίγονται συμφέροντα καταπατητών, οικοπεδοφάγων και εμπόρων της αττικής γης (...) έχει ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος της Αττικής και θα αντιδράσει σε κάθε απόπειρα να μείνουν ανοιχτά παράθυρα, για να περνάει η ανομία» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Ξέχνα το «άπαξ δάσος, πάντα δάσος»

«Το σχέδιο νόμου για τις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής προβλέπει σειρά θετικών ρυθμίσεων για την προστασία των περιοχών αυτών, από την αναστολή της δόμησης μέχρι να ολοκληρωθούν οι δασικοί χάρτες (ώστε να αποφευχθεί η ανέγερση αυθαιρέτων) μέχρι την κατεδάφιση των νέων αυθαιρέτων από ειδική υπηρεσία. Το σχέδιο νόμου προβλέπει και την κατάργηση της "δασοκτόνου" ρύθμισης Δρυ για τον ορισμό του δάσους, κίνηση που θα "ξεπαγώσει" τη διαδικασία εκπόνησης δασικών χαρτών για εκατομμύρια στρέμματα σε όλη τη χώρα» (η εκτίμηση στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ