Πέμπτη 18 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Το δεδομένο

«Ενας 25χρονος πολίτης, πατέρας ενός βρέφους 18 μηνών έχασε τη ζωή του χθες το απόγευμα από το όπλο αστυνομικού, όταν βρέθηκε στο μέσο των διασταυρούμενων πυρών σκληρών κακοποιών με αστυνομικούς» (στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Η λάσπη

«Στη μικρή γειτονιά σχεδόν όλοι γνώριζαν τους δύο συλληφθέντες, όμως ελάχιστοι μιλούσαν μαζί τους με εξαίρεση τον 25χρονο που έχασε χθες τη ζωή του από τους πυροβολισμούς, ο οποίος όπως έλεγαν οι κάτοικοι διατηρούσε επαφές με τους δύο άνδρες. Μάλιστα η πληροφορία ότι "είχαν κάνει φυλακή" γυρνούσε από στόμα σε στόμα» (στο ΒΗΜΑ).

Ο 15ος μισθός

«Η εταιρεία Telefonica φρόντισε να αποκαταστήσει τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρτιν Μάγκεμαν, επίτροπο βιομηχανίας και τηλεπικοινωνιών, προσλαμβάνοντάς τον στο διοικητικό της συμβούλιο (...) στη διάρκεια της θητείας του είχε απελευθερωθεί η αγορά των τηλεπικοινωνιών και είχε ιδιωτικοποιηθεί η Telefonica (...) ο πρώην επίτροπος Εμπορίου Λίον Μπρίταν είναι αντιπρόεδρος της επενδυτικής τράπεζας UBS, συνδιευθυντής της Unilever και σύμβουλος της Total και της ιαπωνικής φαρμακευτικής εταιρείας Teijin (...) ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Πατ Κοξ εργάζεται για την πολυεθνική APCO, είναι στο διοικητικό συμβούλιο της Michelin και συμβουλεύει την Pfizer και την Microsoft (...) ο νυν πρόεδρος της Επιτροπής Μπαρόζο (...) απαίτησε και έλαβε πέρυσι 720.230 ευρώ μόνο για έξοδα παραστάσεως» (τα στοιχεία στα ΝΕΑ).

«Πόρκα μιζέρια»

«Επίσκεψη εργασίας και όχι επίσημη επίσκεψη έκανε χθες ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στη Μόσχα. Ηταν δηλαδή μια ανεπίσημη επίσκεψη. Μόνο που το ρωσικό πρωτόκολλο αποφάσισε να την παρακάνει ανεπίσημη: Ετσι ο κ. Παπανδρέου το βράδυ της Δευτέρας δεν προσκλήθηκε σε δείπνο από κανέναν Ρώσο επίσημο. Πήγε να φάει μόνος του σε κεντρικό εστιατόριο της Μόσχας» (το σχόλιο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ