Τετάρτη 10 Φλεβάρη 2010 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Τα καλά νέα πρώτα

«Νέα βουτιά, που άγγιξε το 4%, κατέγραψε το χρηματιστήριο, με το γενικό δείκτη να χάνει ενδοσυνεδριακά τις 1.800 μονάδες, ενώ παράλληλα διευρύνεται το spread του 10ετούς ομολόγου. Λίγο μετά τις 4:30 μ.μ., ο γενικός δείκτης έσπασε προς τα κάτω το ψυχολογικό όριο των 1.800 μονάδων, καταγράφοντας πτώση άνω του 4%, ενώ "μίνι κραχ" υπέστησαν οι τραπεζικές μετοχές, με απώλειες που ανήλθαν ακόμη και στα επίπεδα του 8%. Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας διαπραγματευόταν ενδοσυνεδριακά κάτω από τα 13 ευρώ, ενώ τόσο η Alpha Bank όσο και οι Πειραιώς και Eurobank διαπραγματεύονταν κάτω από τα 6 ευρώ» (το θέμα στα ΝΕΑ).

Κούνια που τους κούναγε...

«H κυβέρνηση, όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις, έχει τη στήριξη, την ανοχή των πολιτών για να προχωρήσει σε μέτρα, σε ριζικές μεταρρυθμίσεις. Oι κινητοποιήσεις συντεχνιών δεν ανατρέπουν αυτή τη γενική εικόνα. Aπόδειξη ότι η κοινή γνώμη δεν στήριξε ούτε τους αποκλεισμούς των εθνικών οδών και των τελωνείων από τους αγρότες» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Με τις ευχές μας για πλήρη αποτυχία

«Είναι δεδομένη η σοβαρότητα της κάθε συνόδου κορυφής, τακτικής ή και έκτακτης, για την Ευρώπη και το μέλλον των λαών της, αλλά ειδικά για την επικείμενη θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι οι οικονομικοκοινωνικές συνθήκες υπό τις οποίες συγκαλείται την καθιστούν εξαιρετικά κρίσιμη για το μέλλον της Ευρώπης και των λαών της, αφού από τις αποφάσεις που θα πάρουν ή δεν θα πάρουν θα κριθούν, εν πολλοίς, η συνοχή της Ευρωπαϊκής Ενωσης και η δυνατότητα ή μη να οδηγηθούμε κάποτε και στην πολιτική ενοποίηση των κρατών-μελών της» (από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

***

«Δεν χωράνε λόγια πια,

παρατήστε τη δουλειά

με τραχτέρ απ' το χωριό

για την πόλη μια και δυο.

Νύχτα και πρωί

ένα με τη γη,

χωρίς ανάσα μια,

φτάνει πια, φτάνει πια,

απεργία»

(μέρα που 'ναι...)



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ