Σάββατο 24 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
«Δυο δεκάρες το τσιγάρο»

«Χύμα τσιγάρα μπορούν να αγοράζουν από περίπτερα του νομού τους οι κάτοικοι της Μεσσηνίας (...) η ανεργία, η πολιτική των βιομηχανιών και η ανέχεια οδήγησαν περιπτερούχους στη χύμα πώληση των τσιγάρων προς 20 λεπτά το ένα (...) "στην Καλαμάτα, όπου η ανεργία κάνει θραύση, προτού προχωρήσουμε στη χύμα πώληση έρχονταν πέντε άτομα μαζί να αγοράσουν ένα πακέτο" δηλώνει η πρόεδρος των περιπτερούχων» (το θέμα στο ΒΗΜΑ).

Η πρόκληση

«Σε μια περίοδο όπου η πλειοψηφία των Ελλήνων εργαζομένων βιώνει μειώσεις των εισοδημάτων, σε μια περίοδο όπου οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και οι ναυτικοί που υπηρετούν στα πλοία μας στηρίζουν την προσπάθεια της πολιτείας να εξέλθει η χώρα από την κρίση, εσείς με την απόφασή σας αυτή, αν μη τι άλλο, προκαλείτε και επιβραβεύετε τους εκβιασμούς κάποιων συνδικαλιστών μ' αυτή την πρωτοφανή αύξηση, η οποία έμμεσα υπονομεύει και τον κρατικό προϋπολογισμό καθότι αυξάνει αναλογικά και τις συντάξεις» (ο εφοπλιστής Αγαπητός / ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

Η έγκριση

«Ο κ. Σμιθ δήλωσε ότι η Ελλάδα "αντιμετωπίζει μια δύσκολη οικονομική κατάσταση" και η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου έχει ξεκινήσει σειρά μεγάλων μεταρρυθμίσεων και έχει λάβει μέτρα σχεδιασμένα με τρόπο που θα μειώσουν το έλλειμμα, θα αυξήσουν τη ανταγωνιστικότητα και θα επαναφέρουν την εμπιστοσύνη των αγορών. "Η αμερικανική κυβέρνηση υποστηρίζει πλήρως την Ελλάδα για να υλοποιήσει αυτές τις αλλαγές" είπε ο κ. Σμιθ, ο οποίος προσέθεσε ότι η ανάκαμψη της οικονομίας είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης και της Αμερικής» (ο υποψήφιος πρέσβης για την Ελλάδα / ΕΘΝΟΣ).

Ενόψει φθινοπώρου

«Είναι αλήθεια ότι ξένες πρεσβείες είδαν με συμπάθεια - ανοχή τη δοκιμασία του από την παγίδευση της επιστολής που οδήγησε στη δολοφονία του υπασπιστή του, αλλά μάλλον απογοητεύθηκαν από τη "χαλαρότητα", παθητικότητα του υπουργού στις τελευταίες αναρχικές εκδηλώσεις σε δρόμους και ΑΕΙ και κυρίως στους αποκλεισμούς των λιμανιών Πειραιά και Κορίνθου. Του αποδίδουν ηθελημένη αναποτελεσματικότητα λόγω πολιτικού κόστους. Μια πολυτέλεια που δεν θα έχει ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη από το φθινόπωρο» (η αναφορά στον Χρυσοχοΐδη στον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ