Σάββατο 16 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Πόσοι το πλήρωσαν με τη ζωή τους;

«Ινδός κροίσος ολοκληρώνει το χτίσιμο της πιο ακριβής ιδιωτικής κατοικίας στον πλανήτη: ένα υπερπολυτελές κτίσμα αξίας 1 δισ. δολαρίων. Βρίσκεται στη Βομβάη και απλώνεται σε 27 ορόφους, πολλοί από τους οποίους θα είναι πνιγμένοι στο πράσινο για να θυμίζουν τους μυθικούς κρεμαστούς Κήπους της Βαβυλώνας. Εχει κατασκευαστεί με βάση την περιβαλλοντική τεχνική ενώ είναι επίσης σύμφωνα με τις βασικές αρχές του φενγκ σούι. Ανήκει στον επιχειρηματία Μουκές Αμπανί ο οποίος ηγείται της πετρελαϊκής εταιρίας Reliance Industries» (το θέμα στο ΒΗΜΑ).

Με τον ιδρώτα της το έφτιαξε;

«Το νέο ογκολογικό στο Γουδή αποτέλεσε επί μια 10ετία το όνειρο ζωής της κ. Μαριάννας Βαρδινογιάννη, το όνομα της οποίας έλαβε διά νόμου η πτέρυγα μεταμόσχευσης μυελού των οστών» (το θέμα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Δική τους η εξουσία, δικοί τους οι νόμοι

«Προβλέπεται με το νόμο ότι μπορούν να δίνονται κίνητρα όπως παγιοποίηση του φορολογικού καθεστώτος για συγκεκριμένο φορολογικό διάστημα, απαλλαγές από το φορολογητέο εισόδημα, αφορολόγητα αποθεματικά, χαμηλή φορολογία των μερισμάτων, μείωση ή απαλλαγή από τέλη, ειδικούς φόρους και δικαιώματα ή αμοιβές προς τρίτους κ.ά.» (το θέμα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Αυτομαστίγωμα

«Ενας από τους αστάθμητους παράγοντες - ίσως ο κυριότερος - των εκλογικών αναμετρήσεων του Νοεμβρίου είναι το ποσοστό της αποχής. Στα δύο μεγάλα κόμματα διατυπώνεται βασίμως η ανησυχία ότι πολλοί ψηφοφόροι θα επιλέξουν να στείλουν το μήνυμα δυσφορίας για την κρίση στην οικονομία όχι μέσω κάλπης αλλά μέσω αποχής» (το θέμα στο ΕΘΝΟΣ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ