Παρασκευή 19 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Μπλέξατε

«Μπλέξαμε άσχημα επειδή επιβεβαιώνεται πλέον καθημερινά ότι το εγχείρημα που συμφωνήθηκε με το Μνημόνιο είναι και επαχθές και επισφαλές (...) υπάρχει βεβαίως η έσχατη λύση μιας πολιτικής συζήτησης (...) υπάρχει έστω μια ευρωπαϊκή χώρα που στην παρούσα συγκυρία θα ξανανοίξει με την Ελλάδα μια συζήτηση στην οποία κινδυνεύουν να χωρέσουν και η Ιρλανδία και η Πορτογαλία και οι υπόλοιποι μπατίρηδες; Ευκολότερα θα πάρει πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός με τον Γκμοχ! Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα (...) ακόμη περισσότερο που μάλλον βιάστηκαν να διαφημίσουν στην Ευρώπη ότι ο λαός επικροτεί την πολιτική τους!» (ο Γ. Πρετεντέρης στα ΝΕΑ)

Ποιοί είσαστε «εσείς»;

«Αυτήν την ώρα η Ελλάδα κρέμεται από μια κλωστή. Ο κόσμος αλλάζει ραγδαία, τράπεζες και χώρες καταρρέουν με πρωτόγνωρους ρυθμούς κι εμείς είμαστε ένα μισοβουλιαγμένο καράβι, που προσπαθεί να βγει από ένα τσουνάμι με τις λιγότερες δυνατές απώλειες (...) τούτη την ώρα το παιχνίδι που μας αφορά παίζεται σκληρά στην Ευρώπη» (ο Α. Παπαχελάς στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Στοχοπροσηλωμένος κροκόδειλος

«Η κ. Μέρκελ έριξε λάδι στη φωτιά που σιγόκαιγε (...) γιατί έπρεπε να το κάνει τώρα; (...) κάτι αντίστοιχο θα ήταν να πρότεινε ο Ρούντολφ Τζουλιάνι ιδιωτικοποίηση της πυροσβεστικής το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, εκεί γύρω στις 9.00 π.μ. αφού έχει πέσει το πρώτο αεροπλάνο στον Βόρειο Πύργο κι όλοι βλέπουν το δεύτερο να κατευθύνεται στον Νότιο Πύργο. Οπως και να έχει το πράγμα, όμως, εμείς έχουμε αγώνα μπροστά μας. Οφείλουμε να συμμαζέψουμε τα του οίκου μας. Διότι, εκεί που οδηγεί τα πράγματα η κ. Μέρκελ, σε λίγο καιρό το Μνημόνιο θα φαντάζει όαση» (ο Π. Μανδραβέλης, επίσης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ