Σάββατο 13 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Το βασίλειο του τρομονόμου: «Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης δήλωσε κατηγορηματικά ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στην τρομοκρατική οργάνωση 17Ν θα τύχουν "δίκαιης δίκης". Η δέσμευση αυτή δεν είναι πολιτική ούτε προσωπική. Πρόκειται για αυτονόητη εγγύηση του δυτικού νομικού πολιτισμού για κάθε κατηγορούμενο. Η ελληνική όμως κοινωνία ανησυχεί. Φωνές για νόθες ή θολές δικονομικές καταστάσεις ήδη άρχισαν να ακούγονται. Ο τρομονόμος μοιάζει να κατευθύνει τα πάντα και να (τρομο)βασιλεύει» (Γιάννης Πανούσης - ΝΕΑ).

Ποιο «κράτος δικαίου»... «Εκείνο που προέχει είναι να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση της οργάνωσης 17Ν και να τιμωρηθούν οι εγκληματικές πράξεις που έγιναν, σύμφωνα με τους νόμους του κράτους δικαίου. Αυτό ενδιαφέρει τους πολίτες που ανησυχούν, ότι με την "αντιτρομοκρατική υστερία" μπορεί να παραμεριστούν οι νόμοι και το Σύνταγμα χάριν "υπερτέρου αγαθού". Υπέρτερο αγαθό, όμως, από το κράτος δικαίου δεν υπάρχει». (Από το άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ).

Η «πηγή» του «κράτους δικαίου»: «Η κυβέρνηση Μπους επιδιώκει να οικοδομήσει μια νέα στρατηγική: την προληπτική δράση. Η διαμόρφωση του νέου δόγματος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως το φθινόπωρο -μήπως προκειμένου να είναι έτοιμη στην πρώτη εφαρμογή τον Ιανουάριο εναντίον του Ιράκ;... Πρόκειται πλέον για ανάληψη δράσης εναντίον ακόμη και δυνητικού κινδύνου. Από το σύστημα "επιτίθεμαι (προκαταβολικά) επειδή διαθέτω μια συγκεκριμένη πληροφορία ότι πρόκειται να μου επιτεθείς", περνάμε ήδη στο άλλο: "σου επιτίθεμαι (προληπτικά) επειδή πιστεύω ότι θα μου επιτεθείς»... Ερώτηση: Ποιος κρίνει; Δίνεται η διαβεβαίωση ότι η Ουάσιγκτον θα συμβουλεύεται τους συμμάχους της(!) (ΛΕ ΜΟΝΤ - ΒΗΜΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ