Τρίτη 31 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Προτεραιότητες: «Η οριστικοποίηση των μέτρων για τη μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας, των κατευθύνσεων για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα των χωρών - μελών της ΕΕ, η προώθηση της απελευθέρωσης των αγορών, η εναρμόνιση της φορολογίας στην ενέργεια, καθώς και η αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας, εντάσσονται στις βασικές προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ στον τομέα της οικονομικής πολιτικής» («ΝΕΑ»).

Οι απολύσεις δε φτάνουν...«Ακόμα και τώρα που η οικονομία δείχνει να παλεύει με προοπτικές να ξεφύγει οριστικά από τον κίνδυνο της ύφεσης, πολλές εταιρείες εξακολουθούν να απολύουν χιλιάδες εργαζόμενους. Αυτό το κάνουν επειδή πιστεύουν πως με το να μειώσουν το κόστος στο εργατικό δυναμικό θα έχουν μακροπρόθεσμα καλύτερα αποτελέσματα. Ομως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Και αυτό γιατί, όπως δείχνουν μελέτες οι εταιρείες που απολύουν προσωπικό δε δείχνουν να βελτιώνουν τα οικονομικά τους μεγέθη» («ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΤΑΪΜΣ» - «ΝΕΑ»).

Παγκοσμιοποιημένες αναταράξεις. «Τα 30.000 Μακντόναλντς σε όλο τον κόσμο ταίζουν καθημερινά μια πελατεία που είναι όσο και ο πληθυσμός της Ισπανίας. Και όμως, η επιχείρηση ανακοινώνει το πρώτο της τετράμηνο με ζημίες για πρώτη φορά από τα μέσα της δεκαετίας του 1960 και την πρόθεσή της να κάνει κάτι αδιανόητο: Να αποσυρθεί εντελώς από μερικές χώρες. Τα Μακντόναλντς δεν είναι η μοναδική αμερικανική παγκόσμια μάρκα που έχει προβλήματα. Επιχειρήσεις που έμοιαζαν πανίσχυρες πριν από δέκα χρόνια, όταν ακόμη ο όρος παγκοσμιοποίηση έκλεινε μέσα του λιγότερη αβεβαιότητα, όπως η Κόκα Κόλα, το Gap και η Nike, σήμερα έχουν μπει σε αναταράξεις» («ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΤΑΪΜΣ» -«ΝΕΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ