Πέμπτη 6 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

«Εύκολος στόχος»: «Οι γνωστοί κύκλοι των ΗΠΑ με τις δηλώσεις του κ. Μίλερ, ότι δεν έχουν συλληφθεί όλα τα μέλη της οργάνωσης, επιχειρούν και πάλι να συντηρήσουν κλίμα καχυποψίας και ανασφάλειας σε βάρος της χώρας μόλις δεκαεπτά μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, παρά το ότι ο ίδιος πρεσβευτής εγκωμίαζε το καλοκαίρι τις επιτυχίες των διωκτικών αρχών και συνέχαιρε την κυβέρνηση. Φαίνεται όμως ότι τα συμφέροντα της υπερδύναμης, με τον επικείμενο πόλεμο στο Ιράκ και τα προβλήματα στις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ενωση, στην οποία αυτό το εξάμηνο η χώρα προεδρεύει, απαιτούν να εμφανίζεται μια Ελλάδα αδύναμη και υπό κατηγορία για ανοχή στην τρομοκρατία ώστε να είναι εύκολος στόχος σε πιέσεις για συμμόρφωση με τις αμερικανικές επιθυμίες» (Από το άρθρο των ΝΕΩΝ).

Ο «ανθύπατος»: «Θέλει ο κ. ανθύπατος να τρομοκρατεί και να εκβιάζει, να υποδεικνύει ακόμη και συλλήψεις, να κατευθύνει κατά την αυτοκρατορική λογική την "καταπολέμηση της τρομοκρατίας" με βάση τις δικές της "μαύρες λίστες". Αυτή η επιστροφή στον μακαρθισμό καθιστά την αυτοκρατορία τη μεγαλύτερη απειλή κατά της ανθρωπότητας» (Από το άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ).

Εσωτερικές «επιπτώσεις»: «Χθες δόθηκε στη δημοσιότητα δημοσκόπηση της Κομισιόν (Ευρωβαρόμετρο), σύμφωνα με την οποία το 73% των Ελλήνων θεωρεί ότι οι HΠA διαδραματίζουν αρνητικό ρόλο όσον αφορά την παγκόσμια ειρήνη... Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, που στο περιβάλλον του υπουργού Εξωτερικών επικρατεί ανησυχία, επειδή παγιώνεται στην κοινή γνώμη η εικόνα του φιλοαμερικανού. Προς το παρόν, βεβαίως, στις δημοσκοπήσεις δεν καταγράφονται αρνητικές συνέπειες, αλλά εάν η αντίθεση οξυνθεί και ο παράγοντας αυτός έρθει σε πρώτο πλάνο, είναι πιθανόν να υπάρξουν επιπτώσεις» (Από το άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ