Τρίτη 27 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Προσδοκίες...«Επτά χρόνια μετά την εκλογή του Σημίτη και δύο χρόνια μετά την ΟΝΕ, η ανεργία στην Ελλάδα παραμένει η υψηλότερη στην Ευρώπη... Τα εισοδήματα των εργαζομένων παραμένουν τα χαμηλότερα στην Ευρώπη... Οσο για το μέλλον, το μόνο που ακούνε είναι οι προτροπές του κ. Γκαργκάνα και του ΣΕΒ για νέες θυσίες, για μειώσεις μισθών και για ακόμη πιο σκληρές ρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό. Τώρα και ενόψει εκλογών, η κυβέρνηση μελετά και πάλι μέτρα για την ενίσχυση τόσο των πολιτών όσο και γενικότερα της οικονομίας. Το ερώτημα είναι αν έχει τους πόρους και κυρίως αν έχει την πολιτική για κάτι τέτοιο». (Από το άρθρο των ΝΕΩΝ)

Η «αυτοκριτική» τρώγεται;...«Αλλά στην οικονομία - και πολύ περισσότερο στην πολιτική - οι πολίτες δε ζητούν πάντα τη λύση "εδώ και τώρα" των προβλημάτων τους. Πείθονται - και το έχουν αποδείξει - από μια συγκεκριμένη πολιτική. Ειδικά αν συνοδεύεται από μια συγκεκριμένη... αυτοκριτική!» (Στ. Τζανάκης - ΝΕΑ)

Μια πολιτική: «Δηλώνει η Νέα Δημοκρατία με κάθε ευκαιρία, ότι αυτή θα εφαρμόσει μια "άλλη πολιτική" και θα πάνε όλα καλύτερα. Επειδή, όμως, μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο δεν μπορεί να έχει "άλλη πολιτική", δεν την προσδιορίζει, αλλά μιλάει γενικώς και αορίστως, ενώ είναι γνωστή η κατεύθυνσή της προς μια πιο σκληρή και ανάλγητη για τους εργαζομένους πολιτική, στο όνομα μιας πλήρους απελευθέρωσης της αγοράς και για χάρη του ανταγωνισμού» (Από το άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ).

Κρίσιμες μέρες: «Περίοδο κρίσιμων πολιτικών αποφάσεων για το κυβερνών κόμμα αποτελούν οι προσεχείς εβδομάδες. Παρά την εικόνα που μεταδίδεται στα ΜΜΕ, το ότι ο πρωθυπουργός είναι και θα παραμείνει μέχρι τέλος Ιουνίου προσηλωμένος στο ευρωπαϊκό του έργο και μόνον, οι περισσότεροι στο ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνονται ότι το μέλλον τους κρίνεται "εδώ και τώρα". Τώρα θα μπουν "οι τελικοί όροι του παιχνιδιού", εν όψει των επικείμενων εθνικών εκλογών... Τώρα θα αναληφθούν οι μεγάλες δεσμεύσεις για διαπλεκόμενες συμμαχίες εν όψει εκλογών». (Γ. Κουβαράς - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ)



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ