Παρασκευή 6 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Τακτικές της κάλπης: «Η χθεσινή συζήτηση αποκάλυψε εν πολλοίς "πού θα το πάνε" οι επικεφαλής των δύο κομμάτων της εξουσίας στην περίοδο που απομένει ως τις εκλογές. Ο κ. Σημίτης θα εμφανιστεί ως ο πρωθυπουργός "των έργων" και ως εγγυητής "της σταθερότητας και της ασφάλειας". Ταυτόχρονα θα χρεώνει στον αντίπαλό του καταστροφολογία, έλλειψη γνώσεων, προγραμμάτων και θέσεων. Ο κ. Καραμανλής θα χρεώσει στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά στον πρωθυπουργό συνολική αποτυχία με έμφαση σε ευαίσθητα θέματα, όπως η ανεργία, η ακρίβεια, το Χρηματιστήριο» (Γ. Καρελιάς - «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

«Εκτόνωση»... «Τις διανοητικές ακρότητες του κ. Σημίτη κατά την παρουσίαση της καταστάσεως της ελληνικής οικονομίας παρακολούθησε το Κοινοβούλιο, μη δυνάμενο να αντιδράσει και επί της ουσίας επήλθε εάν όχι κάθαρση η επιδιωκόμενη εκτόνωση της καταστάσεως παρά τις ρητορικές αντεγκλήσεις. Οσο για τις επιπτώσεις στην κοινή γνώμη, τη συζήτηση παρακολούθησε άγνωστος αριθμός πολιτών, καθώς οι εντυπώσεις διαμορφώνονται πλέον όχι από τα διαδραματιζόμενα στην αίθουσα της Βουλής, αλλά από το "πολιτικό προϊόν" που διοχετεύεται σε καθημερινή βάση από την τηλεόραση. Πρόκειται για μια κατάσταση άκρως επιβοηθητική της οιασδήποτε εκτελεστικής εξουσίας» (Κ. Ιορδανίδης - «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Αδιέξοδο; «Η χθεσινή εμφάνιση του κ. Σημίτη στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή επιβεβαίωσε το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει το κυβερνών κόμμα... Χθες στη Βουλή αποδείχθηκε ότι ο κ. Σημίτης διαθέτει πλέον περιορισμένες πολιτικές εφεδρείες για την αποφυγή της επερχόμενης εκλογικής ήττας» (Γ. Κουβαράς - «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»).

Ο βομβιστής! «Ο βομβιστής είναι αθόρυβος, σχολαστικός και, όταν φθάσει η ώρα για το μπαμ, αποφασιστικός. Είναι η πλευρά Σημίτη που αρκετοί υποτίμησαν, με αποτέλεσμα να σκάσει η βόμβα στα μούτρα τους. Το πιο ενδιαφέρον ερώτημα από την Πρωτομαγιά και μετά είναι αν στο Μαξίμου συναρμολογείται κάποιος εκρηκτικός μηχανισμός. H σιωπή έδωσε αρχικά την εντύπωση ότι οι πολιτικές πρωτοβουλίες του Ιουλίου δε θα ανατρέψουν - πόσο μάλλον ανατινάξουν - χρόνιες ισορροπίες. Ωστόσο, το πολιτικό μείγμα Σημίτη, από Κεντρική Επιτροπή και μετά, είναι σαφώς οξύτερο του αναμενομένου» (Δ. Μητρόπουλος - «ΝΕΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ