Πέμπτη 12 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Εκλογική μόνο...«Είναι προφανές ότι η συνεργασία που ανακοινώθηκε χθες είναι εκλογική και όχι ιδεολογική και θα περιοριστεί σε θέματα, κατά τις χθεσινές δηλώσεις, όπου είναι δυνατή η προσέγγιση. Μίλησε για ρήξεις και ανατροπές ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, αλλά και χθες επανέλαβε, ότι "το Κίνημα είναι πρώτα απ' όλα ανοιχτό, αλλά και ένα Κίνημα με αρχές". Οι αρχές του δε συμφωνούν με τον οικονομικό φιλελευθερισμό. Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν, πρέπει να μείνει ένα κόμμα κοινωνικής ευαισθησίας και ανθρωπιάς, ένα Κίνημα περιφρούρησης των κοινωνικών κατακτήσεων, που θέλει να σαρώσει ο τυφώνας του νεοφιλελευθερισμού» (Από το άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ).

Στο ίδιο «σώμα»... «Οι κ.κ. Ανδριανόπουλος και Μάνος για παράδειγμα, που στη διάρκεια της ΝΑΤΟικής επίθεσης εναντίον της Γιουγκοσλαβίας ταυτίστηκαν με την πιο ακραία (και αντιδημοφιλή) νεοταξική λογική, δεν αποτελούν ξένα σώματα στο νέο ΠΑΣΟΚ της "ρεαλιστικής" διπλωματικής υποτέλειας, με την ίδια μάλιστα έννοια που την υποταγή στα κελεύσματα της Ουάσιγκτον ασπάστηκαν προσωπικότητες της Αριστεράς όπως οι κ.κ. Δαμανάκη και Μπίστης» (Γ. Χαρβαλιάς - ΕΘΝΟΣ).

Απορίες (1)...«Πριν από λίγα χρόνια όποιος διενοείτο να πει ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεργαζόταν με τον Ανδριανόπουλο και τον Μάνο θα τον έλεγαν εξωγήινο. Σήμερα αυτό δεν ισχύει. Πρόκειται για "ιδεολογική μετάλλαξη", για "πολιτικό καιροσκοπισμό", για "φυσιολογική προσαρμογή" στις ανάγκες μιας εποχής που τα χωνεύει όλα; `Η απλώς "ανάγκα (εκλογική) και Θεοί πείθονται";» (Γ. Καρελιάς - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Απορίες (2)...«Αυτοί ήταν οι νέοι πολιτικοί που θα έδιναν το νέο χρώμα και το νέο άρωμα στο κυβερνών κόμμα; Και ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός τους; Εκείνες οι δηλώσεις του κ. Μάνου στη συζήτηση του τελευταίου προϋπολογισμού ότι θα συνταχθεί με όποια πολιτική δύναμη ακολουθήσει θατσερική πολιτική;» (Γιάννης Διακογιάννης - ΝΕΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ