Πέμπτη 10 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

«Ξέχασαν»

την... Ευρώπη

«Συζητήθηκαν τα πάντα χθες. Από τους συμβασιούχους (και πόσοι είναι) μέχρι και τις προσλήψεις στο δημόσιο. Από τα επιδόματα ανεργίας μέχρι τον πόνο των ανέργων. Από τις επόμενες κινήσεις των εσωκομματικών αντιπάλων του κ. Παπανδρέου μέχρι το (προεδρικό) μέλλον του κ. Κωνσταντόπουλου. Ενα πράγμα μονάχα δε συζητήθηκε. Η Ευρώπη. Δεν ακούσαμε πώς οραματίζεται ο πρωθυπουργός το μέλλον της, τι πιστεύει για τη διαδικασία μετατροπής της σε Ομοσπονδία ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, πώς φαντάζεται την Ευρώπη των κινημάτων ο κ. Κωνσταντόπουλος. Το μόνο που καταλάβαμε είναι ότι το ΚΚΕ, μας θέλει εκτός, με μια λογική του στιλ "έτσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη", άρα γιατί να χάνουμε το χρόνο μας σε οράματα ευρωπαϊκά»; (Από το κύριο άρθρο της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ).

Συμμόρφωση

στις αξιώσεις

ΗΠΑ και ΕΕ

«Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αν. Παπαληγούρας δεσμεύτηκε ενώπιον των ομολόγων του της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στο Λουξεμβούργο, ότι έως το τέλος του μήνα θα κατατεθεί στη Βουλή ο νέος αντιτρομοκρατικός νόμος. Με τις νέες ρυθμίσεις προσδιορίζεται σαφώς ποια εγκλήματα είναι τρομοκρατικά και αποδίδεται, για πρώτη φορά, ατομικά η ιδιότητα του τρομοκράτη. Επίσης το διάστημα παραγραφής επιμηκύνεται στα 30 χρόνια. Στο νομοσχέδιο θα περιληφθούν και οι διατάξεις για το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης» (Το ρεπορτάζ στο ΒΗΜΑ).

Περί

«αξιωμάτων»

«Κύριε Διευθυντά,

Με ερωτά αναγνώστης γιατί στο ντιμπέιτ ο κ. Κωνσταντόπουλος φλέρταρε μόνο με την Προεδρία της Δημοκρατίας και όχι και με άλλα αξιώματα, όπως του Αρχιεπισκόπου ή του προέδρου του Αρείου Πάγου. Μα είναι απλό - διότι δε ρωτήθηκε σχετικά» (Ο Νεόκοπος στα ΝΕΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ