Σάββατο 10 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Σχολεία εύπορων χορηγών...

«Πιο εξειδικευμένα, πιο ελεύθερα να ελέγξουν τους πόρους τους, πιο ανεξάρτητα από την κυβέρνηση, αλλά και πιο εξαρτημένα από εταιρίες και εύπορους χορηγούς, θα γίνουν τα βρετανικά σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης σύμφωνα με τα μέτρα που εξήγγειλε χτες ο υπουργός Παιδείας» (η είδηση στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Ομορφο χάος

«Το θέαμα των δυτικών ηγετών να αναζητούν ένα μέρος ασφαλές για να συναντηθούν μακριά από τα πλήθη, τους διαδηλωτές και την αναπόφευκτη βίαιη αστυνομική αντίδραση υπογραμμίζει τη βαθιά κρίση των δυτικών δημοκρατιών και προοιωνίζεται ένα παγκόσμιο χάος για τις επόμενες γενιές» (Ο δρ. Νικόλαος Σταύρου, καθηγητής στο Howard της Ουάσιγκτον, στο ΒΗΜΑ).

Χρήσιμοι «Λάντεν»

«Ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τομ Ριτζ έσπειρε τον πανικό με την ανακοίνωση ότι οι αρχές αναμένουν τρομοκρατικά χτυπήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες (...) αμερικανοί αναλυτές δήλωσαν ότι ουσιαστικά ο Κ. Ριτζ αποδέχτηκε ότι οι πόλεμοι στο Αφγανιστάν και το Ιράκ ενίσχυσαν αντί να καταστρέψουν τους τρομοκράτες. Εκπρόσωπος του υποψηφίου των δημοκρατικών άφησε να εννοηθεί ότι ο πρόεδρος Μπους και ο αντιπρόεδρος Τσέινι προσβλέπουν σε κομματικά οφέλη καθώς ελπίζουν πως ο εκφοβισμός του λαού θα συσπειρώσει τους οπαδούς τους» (ο Μ. Ιγνατίου στο ΕΘΝΟΣ).

Ψιλό γαζί

«Το "νέο αίμα" της εξουσίας δείχνει να περιφρονεί τους "δεξιούς" αγωνιστές αντί να τους κολακεύει έστω με κάποιο χαμόγελο, με κάποιο χτύπημα στην πλάτη, με κάποια αναφορά του μικρού τους ονόματος, που θα σημαίνει ότι "τους ξέρει", "τους θυμάται", "έχει την έγνοια τους"...» (ο Χρήστος Πασαλάρης στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ