Τρίτη 5 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Το μέτρο

«Για έναν καφέ, θέλεις τρία κιλά γάλα ή πέντε κιλά πατάτες. Για μια μερίδα φαγητού και μια μπίρα, θέλεις ένα σακί πατάτες. Για να πάμε δύο άτομα, εγώ και η κυρά μου, σε μια ψησταριά, δε φτάνει ένα αρνί 20 κιλών» (μαρτυρία αγροκτηνοτρόφου της Τήνου /«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Οι αυταπάτες

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια μεγάλη μερίδα του λαού είναι βαθιά απογοητευμένη από τη σκληρή διάψευση των προσδοκιών για αλλαγή σελίδας στην οικονομική πολιτική, όπως τουλάχιστον την είχε υποσχεθεί προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία. Διότι μπορεί μεν το σχέδιο προϋπολογισμού του 2005 να μην ωθεί σε ακραία μέτρα, όπως, π.χ., λιτότητα, η φορολογική επιδρομή, από την άλλη πλευρά όμως, ούτε τις κοινωνικές ανισότητες αμβλύνει, ούτε - όπερ είναι και πιο σημαντικό - την ανάπτυξη προωθεί. Δυστυχώς, είναι ένας προϋπολογισμός ανώμαλης προσγείωσης» (ο Ν. Νικολάου στο «ΒΗΜΑ»).

Η σκληρή πραγματικότητα

«Μία ακόμη αίτηση αναίρεσης να υποβάλει έστω και ένας εκ των κατηγορουμένων στον Αρειο Πάγο κατά του νέου βουλεύματος, η παραγραφή είναι δεδομένη» (η επισήμανση στα «ΝΕΑ»).

Νοικοκυριά ανέργων!

«Μία σημαντική αιτία της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού είναι η ανεργία και οι χαμηλοί μισθοί. Το 2003 το 10,1% των ατόμων στην ΕΕ ηλικίας 18-59 ετών ζούσε σε νοικοκυριά ανέργων. Στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 9%» (έκθεση Γιουροστάτ / «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ