Τετάρτη 24 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Διαπλοκή (1)

«Υπάρχουν πολλά προβλήματα της χώρας που επιτρέπουν και επιζητούν τη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων και ευρύτερα την κοινωνική συνεννόηση και συλλογική δράση (...) η πρωτοβουλία του υπουργού Μεταφορών - έστω και αν αποδίδεται και στην οικονομική "πίεση" για είσπραξη κλήσεων - να προετοιμάσει μέτρα σε όλα τα μέτωπα με στόχο τη μείωση των ατυχημάτων κατά 50% έως το 2010 (σε σύγκριση με το 2000) πρέπει να βρει ανταπόκριση» (το κύριο άρθρο στην «ΑΥΓΗ»)

Διαπλοκή (2)

«Ο Σύνδεσμος ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης αποφάσισε να απορρίψει από την πρώτη φάση τους πέντε από τους έξι υποψηφίους ομίλους για την κατασκευή του ΧΥΤΑ Μαυροράχης. Με το καλημέρα απορρίφθηκαν όλοι εκτός από την κοινοπραξία «ΤΟΜΗ-ΗΛΕΚΤΩΡ-ΚΑΣΤΩΡ» (τρεις θυγατρικές του Ομίλου «Ελληνικής Τεχνοδομικής» - «ΑΚΤΟΡΑ»), με ποιους όρους θα ανατεθεί το έργο όταν ο Σύνδεσμος θα διαπραγματευτεί μόνο με έναν και θα έχει μόνο μία οικονομική προσφορά... Εάν αυτό δε μυρίζει καραμπινάτη διαπλοκή, μας συγχωρείτε, τι άλλο μπορεί να μυρίζει;» (το σχόλιο στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Παιδαγωγικό (1)

«Δεν πρέπει να συγχέουμε τη σχολική βία με την εξωσχολική. Οι μαθητές δε σκοτώνονται με όπλα, δε βιάζουν, δεν κάνουν χρήση ναρκωτικών μέσα στην τάξη, δε φοβάται ο δάσκαλος να μπει στην αίθουσα, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες. Υπάρχουν οι γνωστοί τσαμπουκάδες όπως συνέβαινε στο παρελθόν (...) τα περιστατικά αυτά είναι μέσα στο πλαίσιο της λειτουργίας του σχολείου και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να τα διαχειρίζονται με διάλογο και όχι με παρέμβαση του εισαγγελέα» (ο Γ. Πανούσης στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»)

Παιδαγωγικό (2)

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί "παράδειγμα προς αποφυγήν" καθώς η βάση του ήταν πολύ σαθρή» (ο Μ. Παπαγιαννάκης / «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ