Πέμπτη 27 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Οι δημοσιογράφοι ως... λευκές περιστερές

«Πρόκειται για ένα στερεότυπο που δεν είναι και πολύ δύσκολο να περάσει στην κοινή γνώμη σε μια περίοδο γενικευμένης καχυποψίας όπου όλα και όλοι... πωλούνται και αγοράζονται (...) Απαξιώνοντας την ενημέρωση και εμφανίζοντας τους δημοσιογράφους ως εκτελεστικά όργανα της διαπλοκής ή "παπαγαλάκια" της πολιτικής εξουσίας, απλώς ενισχύεις τη διαπλοκή και την πολιτική εξουσία» (το άρθρο στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

Για τους... λωποδύτες αγρότες

«Μιλάμε για εκτεταμένο κύκλωμα που αυξάνει τρομαχτικά την εικονική παραγωγή του προϊόντος, κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει πλέον ολόκληρη την κυβέρνηση διότι η εικόνα που δημιουργείται για τη χώρα μας είναι τρομακτική. Φανταστείτε μόνο να δουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση ότι η δηλωθείσα παραγωγή είναι κατά 40% αυξημένη σε σχέση με την πραγματική» (το κύριο άρθρο στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»)

Και τα σκασμένα λάστιχα

«Ο κ. Παπανδρέου θα στηρίξει τα αιτήματα των αγροτών, αλλά θα αποφύγει συστηματικά να εγκρίνει τα μπλόκα των τρακτέρ σημειώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι κατά των ακραίων μορφών κινητοποιήσεων» (το ρεπορτάζ στα «ΝΕΑ»).

Αξίες (1)

«Χειρόγραφο του Κωστή Παλαμά πουλήθηκε μόλις 4.200 ευρώ στη δημοπρασία της ΕΡΤ, τη στιγμή που η φανέλα του Καρεμπέ έπιασε 8.000 ευρώ και η κρυφή κάμερα του Μάκη Τριανταφυλόπουλου 11.000 ευρώ» (η είδηση στο «ΕΘΝΟΣ»).

Αξίες (2)

«Το είδαμε και αυτό: Δημοσιογράφοι και δικηγόροι βουτηγμένοι μέχρι τα αυτιά στο "μαύρο χρήμα" ξιφουλκούν στα "παράθυρα" της τηλεόρασης κατά των... διαπλεκομένων συναδέλφων τους» (ο Χρ. Οικονόμου στο «ΕΘΝΟΣ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ